Lifestyle, Eventy, Touareg / 8. september 2014 / 3 minúty ČÍTANIA

Cez Slovensko povedie pokus o nový svetový rekord a my budeme pri tom :)

Špeciálne vybavený Volkswagen Touareg V6 TDI sa pokúsi prejsť v rekordnom čase z nórskeho Severného mysu do Strelkového mysu Cape Agulhas v Juhoafrickej republike.

Po dvoch svetových rekordoch, jazdami z Tierra del Fuego do Aljašky "Panamericanou" v rekordnom čase 11 dní, 17 hodín a z Melbourne do Petrohradu za 17 dní, 18 hodín sa na Volkswagene Touareg pokúsi tím Zietlow o ďalší rekord. Prejsť čo najrýchlejšie z najsevernejšieho bodu Európy do najjužnejšieho miesta afrického kontinentu.

Tím Rainera Zietlowa s Mariusom Bielom a Matthiasom Prillwitzom pôjde zo severu na juh naprieč Európou a východnou Afrikou. Jazda začne v nórskom Severnom myse (Nordkapp), najsevernejšom bode Európy 21. septembra 2014. Cieľom bude najjužnejší bod Afriky, Strelkový mys (Cape Agulhas). Jazdu chce tím uskutočniť za približne 10 dní.

Touareg-text

Trasa dlhá 17 000 km vedie z 97 % cestami a prechádza Nórskom, Fínskom, Švédskom, Dánskom, Nemeckom, Českom, Slovenskom, Maďarskom, Srbskom, Bulharskom, Tureckom, Egyptom, Sudánom, Etiópiou, Keňou, Tanzániou, Zambiou, Zimbabwe a Juhoafrickou republikou. Dobrodruhov čakajú hlboké priehlbiny v Sudáne a Etiópii nespočetné horské cesty v afrických horách a neslávne známa "Pekelná cesta – Road of Hell", s jej zvrásnenými povrchom a lávovými kameňmi v Keni. Prekonávať budú teploty od mrazov až po 48 ºC v Sudáne.

Špeciálne vybavený Touareg pripravovali pre Rainera Zietlowa odborníci v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia. Bratislava sa zároveň stane jedným z iba troch miest v Európe, kde bude tím tankovať palivo. A my budeme pri tom. Okrem nej ho doplnia len v Berlíne a v Istanbule.

Počas rekordnej jazdy bude tím denne zverejňovať správy a zážitky na stránke www.touareg-capetocape.com a na blogu sa budú deliť zo zážitkami z každého dňa aj s fotkami a krátkymi videami. Pozíciu Touarega bude vidieť na virtuálnej mape, aktualizovanej v päťminútových intervaloch. "Toto jedinečné "online prepojené auto" využíva HP Cloud technológie, HP Big Data, HP mobilitu a bezpečnostné technológie a ukazuje nám potenciál využitia inovatívnych technológii,” vysvetľuje Ron Brown, zastupujúci šéf pre technológie, Hewlett-Packard EMEA.

"Veľké množstvo dát zozbieraných počas jazdy priamo z motora auta a z ďalších komponentov v ňom, GPS údajov, zvukových záznamov a fotografií spolu s prepojením na sociálne siete bude analyzovaných takmer v reálnom čase, čím poskytnú cennú spätnú väzbu vodičovi a umožnia podporu tímu od divákov po celom svete. HP chce podporiť tím jazdcov nielen v dosiahnutí svetového rekordu, ale tiež použiť výsledky zo spracovania veľkých objemov dát pre vývoj riešení s pridanou hodnotou pre spotrebiteľov a rôzne priemyselné odvetvia," dodal R. Brown. Na vývoji špeciálnej aplikácie, ktorú si fanúšikovia preteku budú môcť stiahnuť do svojho mobilu a sledovať pretekárov online sa podieľal medzinárodný tím vrátane špecialistov zo Slovenska.

Tím Rainera Zietlowa počas jazdy pomôže aj viacero projektom. Daruje 20 centov za kilometer SOS detským dedinám v Zambii a Sudáne a obe osobne navštívi počas rekordnej jazdy. Podporí aj projekt "Food &Trees for Africa", ktorý rozvíja udržateľné poľnohospodárstvo. Zasadenie 600 stromov v predmestiach Johannesburgu v októbri spraví celý projekt "Touareg CapetoCape" CO2 aj klimaticky neutrálny.

Tešíme sa na tankovanie v Bratislave, prinesieme Vám dojmy a fotky z tohto stretnutia ;). Už čoskoro.

Súvisiace články

Eventy, Verzie GTI

Kto driftuje vo Wörthersee?

Eventy, Verzie GTI

Kto driftuje vo Wörthersee?

Štúdie a koncepty

Evolúcia splynie s revolúciou...

Súvisiace články

Eventy, Verzie GTI

Kto driftuje vo Wörthersee?

Eventy, Verzie GTI

Kto driftuje vo Wörthersee?

Štúdie a koncepty

Evolúcia splynie s revolúciou...