Video, Lifestyle, ID / 15. február 2023 / 2 minúty ČÍTANIA

Chuligánska babička je späť! Volkswagen natočil pokračovanie legendárnej reklamy

Legendárnu reklamu s chuligánskou babičkou pozná takmer každý fanúšik značky, dodnes má na konte niekoľko miliónov zahliadnutí.

Príbeh pôvodného klipu bol jednoduchý, vtipný a výstižný. Starenka sa rozhodla predať starší Volkswagen Golf tínedžerovi, ktorý prišiel na obhliadku aj so svojim otcom. Obaja boli prekvapení z dobrého technického stavu a ani len netušili, čo starenka s Golfom v skutočnosti stvárala. V spomienkovom segmente reklama prezrádzala, ako sa babička predbiehala na križovatkách, šmýkala na ručnej či prelietavala cez most. Reklama mala symbolizovať kvalitu a trvácnosť Volkswagenov, na ktorých ani po rokoch nevidieť ťažké zaobchádzanie. A teda musíme napísať, že starenka dala Golfu počas života poriadne zabrať.  

Pokračovanie priamo nadväzuje na pôvodný príbeh. Starenka sa nedokázala zmieriť so stratou jej obľúbeného červeného Golfa, spomína na dobré časy a nakoniec sa vyberá do najbližšieho showroomu po nový Volkswagen. Do oka jej padlo elektrické ID.4 v športovej edícii GTX, ktoré neváhala zobrať na skúšobnú jazdu. V tej chvíli predajca ani netušil, čo bude nasledovať.

Starenka sa za volantom ID.4 skutočne odviazala a plne využila potenciál ostrej verzie GTX. Posolstvo klipu je jasné – aj elektrické autá dokážu byť zábavné. V tomto prípade disponuje Volkswagen ID.4 GTX dvojicou elektromotorov (jeden na každej náprave) s kombinovaným výkonom až 220 kW (295 k). Vďaka tomu dosahuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h len za 6,2 sekundy, pričom rýchlosť 60 km/h dosahuje už za 3,2 sekundy! Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 180 km/h.

Charakteristickým znakom modelov GTX je športový dizajn a špecifický svetelný podpis s brzdovými segmentmi v tvare písmena X. V prípade modelu ID.4 GTX sú to tri svietiace elementy v tvare včelieho plástu po bokoch prepracovaného predného nárazníka, nový zadný nárazník a aj nová farba s kontrastným lakovaním strechy.

Súvisiace články

Lifestyle, Polo, Golf, Passat

Pozrite si legendárne reklamy značky Volkswagen, ktoré rozosmejú naozaj každého!

Súvisiace články

Lifestyle, Polo, Golf, Passat

Pozrite si legendárne reklamy značky Volkswagen, ktoré rozosmejú naozaj každého!