Novinky / 25. marec 2024 / 3 minúty ČÍTANIA

Najštýlovejšie GTX? Predstavujeme vám ID. Buzz GTX!

Najvýkonnejšie Bulli všetkých čias prichádza s pohonom 4Motion, dvoma novými batériami, dvoma možnosťami rázvoru a schopnosťou ťahať až 1 800 kg! Predstavujeme vám Volkswagen ID. Buzz GTX!

Rodina GTX je kompletná! Stalo sa tak po transformácii azda najštýlovejšieho ID. - modelu ID. Buzz.

S týmto modelom dostáva ID. Buzz aj pohon všetkých štyroch kolies, ktorý si mnohí zákazníci pýtali. Práve vďaka nemu sa zvýšila ťažná kapacita tohto modelu. Kratšia verzia dokáže utiahnuť až 1 800 kg príves (brzdený), pričom verzia s predĺženým rázvorom utiahne 1 600 kg.

Dizajn

Tak, ako aj ostatné modely GTX, aj ID. Buzz dostal špeciálne úpravy, ktoré ho odlišujú od bežných verzií. Nový predný nárazník s LED svetelným podpisom v "kútikoch" prináša charakteristický vizuál, ktorý poznáme aj z ostatných modelov GTX. Samozrejmosťou sú zatmavené ozdobné prvky na karosérii, nové modely 20 a 21-palcových kolies a špecifikom pre GTX je aj príplatková farba Cherry Red. Môžete si ju zvoliť na celú karosériu, alebo v kombinácii so striebornou strechou a prednou kapotou. Získate tak mimoriadne štýlový dvojfarebný van, za ktorým sa každý otočí!

Vnútri nájdeme lákavú kombináciu tmavého čalúnenia a červeného prešívania. V segmente veľkých vanov je nezvyčajné, že tmavo čalúnený je aj strop auta. Inak si GTX kompletne ctí všetky kvality, ktoré ponúka aj klasický ID. Buzz - maximálnu variabilitu, odkladacie priestory, vtipné detaily a úžasnú využiteľnosť. Sedadlá v druhom rade sú posuvné o 150 mm v krátkej verzii a až o 200 mm vo verzii s predĺženým rázvorom.

Výkon

Najprv sa pozrime na zdroj výkonu. V prípade kratšej verzie je ním batéria s využiteľnou kapacitou 79 kWh. Model s predĺženým rázvorom však ponúka novú batériu s kapacitou až 86 kWh. Kým menšia batéria sa dá nabíjať maximálnym výkonom 185 kW, väčšia zvládne nabíjací výkon až 200 kW. V oboch prípadoch to znamená, že nabitie z 10 % na 80 % trvá približne 25 minút.

Systémový výkon oboch elektromotorov dosahuje maximálnu hodnotu až 250 kW (340 k). To znamená zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 6,5 sekundy. Nie je to tak dávno, čo takéto hodnoty dosahoval Golf GTI! Maximálna rýchlosť je pre zachovanie rozumného dojazdu obmedzená na 160 km/h.

Predný elektromotor má označenie AKA 150. Dosahuje výkon 80 kW (109 k) a maximálny krútiaci moment 134 Nm. To veľa napovedá o jeho charakteristike - vysoký výkon dosahuje najmä vo vyšších otáčkach. Tento elektromotor je asynchrónny. To znamená, že keď nie je potrebný, odpojí sa od pohonu a neprispieva ku stratám.

Zadný elektromotor s označením APP550 je už synchrónny. Dosahuje maximálny výkon až 210 kW (286 k) a krútiaci moment 560 Nm. Spojenie výkonových charakteristík oboch motorov vytvára plynulý ťah až k maximálnej rýchlosti.

Ako sa vám páči ID. Buzz? My sme nadšení a nemôžeme sa dočkať, až si ho vyskúšame!

VW ID. Buzz GTX  premiera 013.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 002.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 001.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 021.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 020.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 019.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 018.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 017.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 016.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 015.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 014.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 003.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 012.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 011.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 010.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 009.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 008.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 007.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 006.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 005.jpg
VW ID. Buzz GTX  premiera 004.jpg

Súvisiace články

Novinky, ID, Elektrické vozidlá

Volkswagen ID.7 GTX v detailoch

Novinky

Volkswagen ID.3 GTX v detailoch

Novinky, ID

Rodina GTX sa rozrastá! Privítajte ID.3 GTX a ID.7 GTX Tourer!

Súvisiace články

Novinky, ID, Elektrické vozidlá

Volkswagen ID.7 GTX v detailoch

Novinky

Volkswagen ID.3 GTX v detailoch

Novinky, ID

Rodina GTX sa rozrastá! Privítajte ID.3 GTX a ID.7 GTX Tourer!