Novinky, Eventy / 6. máj 2016 / 2 minúty ČÍTANIA

Novinky z jazera Wörthersee

Dve autá, jeden rekord a tisíce fanúšikov.

Pri rakúskom jazere Wörthersee sa každoročne schádzajú tisícky motoristických fanúšikov, aby oslávili Golf GTI. Tento zraz sa pôvodne začal ako zraz fanúšikov Golfu GTI, ale postupne prilákal mnohých motoristov, tunerov, pretekárov či len milovníkov štyroch kolies. Napriek tomu, že tento zraz je primárne venovaný Golfu GTI, nájdeme tu aj iné značky. Aspoň je vidieť, kto všetko rešpektuje a uznáva legendu zvanú GTI :-).

Worthersee 011

Taký veľký zraz je perfektnou príležitosťou, ako vo fanúšikoch vzbudiť novú vášeň a potešiť ich niečím špeciálnym. Preto je už takmer tradíciou, že každý rok Volkswagen pripraví pre fanúšikov rýchlych Golfov nejaké prekvapenie.

Worthersee 003

Tento rok bol špeciálny, pretože VW pripravil hneď dve prekvapenia. Vlastne ich bolo ešte viac, ale poďme pekne po poriadku.

Prvú lahôdku si pripravili učni z Wolfsburgu, ktorí na nej pracovali celých deväť mesiacov. Jedná sa o Volkswagen Golf GTI Heartbeat. 12 študentov ho upravilo tak, že nezostal kameň na kameni. Je tu nový unikátny lak, nový interiér, 1 360-wattová audio sústava, krásne 20-palcové disky BBS a samozrejme upravený motor. Mladíci sa s tým nekašľali a autu postavenému na Golfe GTI Performance zvýšili výkon na rovných 295 kW (400 k)! To je na prednokolku poriadny nátresk!

Worthersee 006

Worthersee 007

Worthersee 008Worthersee 009 Worthersee 010

To však nebolo všetko. Iná partia študentov (tento krát zo Zwickau) prišli do Wörthersee s upraveným Golfom R Variant Performance 35. Jeho výkon dosahuje až 350 koní a je jedinečný najmä vysoko kvalitným lakovaním s použitým techniky airbrush. Táto sa dostala k slovu dokonca aj v interiéri auta, kde ňou bol maľovaný strop. Ten dostal ako výzdobu dokonca aj LED hviezdičky. Ďalšou zaujímavosťou je audio systém s výkonom až 2 500 Wattov. Podlaha batožinového priestoru je elektronicky vysúvateľná. Ako vtipný detail študenti ku svojmu Golfu prihodili aj detský bicykel v rovnakej farebnej schéme.

Worthersee 005

Worthersee 004

A rekord? O tom sme vám už stihli povedať TU. Na rozdiel od "študentských" Golfov, ktoré nie sú na predaj, sa model VW Golf GTI Clubsport S – nový FWD kráľ Nürburgringu bude predávať. Už si len rýchlo zarezervovať! ;)

Worthersee 001

Súvisiace články

Lifestyle, Eventy, Golf, Verzie GTI

GTI Festival vo Wörthersee: Autá, zážitky a nové modely!

Novinky, Eventy

Takto to vyzeralo na Wörthersee

Novinky, Eventy

Wörthersee: dve elektrizujúce novinky!

Súvisiace články

Lifestyle, Eventy, Golf, Verzie GTI

GTI Festival vo Wörthersee: Autá, zážitky a nové modely!

Novinky, Eventy

Takto to vyzeralo na Wörthersee

Novinky, Eventy

Wörthersee: dve elektrizujúce novinky!