Novinky / 9. september 2014 / 3 minúty ČÍTANIA

Nový Passat a Passat Variant sú už v predaji aj na Slovensku

Čo predstavuje Passat? Najúspešnejší európsky model strednej triedy s novým dizajnom, úspornými motormi a novými asistenčnými systémami.

Od prvého septembrového týždňa si zákazníci na Slovensku môžu objednávať nový Passat a Passat Variant. Ôsma generácia bestsellera značky Volkswagen prichádza s novými motormi, nižšou hmotnosťou a rozličnými novými technológiami.

text_passat

Už vyše štyri desaťročia Volkswagen zdokonaľuje svoj modelový rad Passat. S najnovšou generáciou, ktorá sa opäť bude predávať v troch verziách vybavenia Trendline, Comfortline a Highline, výrobca prináša mnoho inovácií. Passat debutuje s novými motormi, nižšou hmotnosťou a najnovšími asistenčnými systémami, ako aj systémami infotainmentu a systémami zvyšujúcimi komfort. Patrí k nim napríklad kompletne digitálny združený prístroj Active Info Display, projekčný Head-up Display, bezpečnostný systém Front Assist s funkciou núdzového brzdenia City-Brake a rozpoznávaním chodcov Pedestrain Recognition, ako aj tri svetové novinky: Emergency Assist (asistent zastavenia vozidla v núdzových situáciách), Trailer Assist (asistované manévrovanie s prívesom) a Traffic Jam Assist (asistent jazdy v dopravnej zápche).

Nový Passat sa bude predávať s piatimi benzínovými motormi TSI a štyrmi naftovými motormi TDI. Benzínové motory s objemom 1,4; 1,8 a 2,0 litra pokrývajú výkonové rozpätie od 92 kW (125 k) do 206 kW (280 k). Z nich je zvlášť inovatívny motor 1.4 TSI s výkonom 110 kW (150 k) vybavený technológiou vypínania valcov ACT. V kombinácii so štandardnou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou má v limuzíne priemernú normovanú spotrebu paliva iba 4,9 l/100 km (Variant 5,1 l/100 km). Na želanie sa montuje aj so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG s dvoma spojkami. Špičkový benzínový motor 2.0 TSI s výkonom 206 kW (280 k), ktorý sa štandardne kombinuje so 6-stupňovou automatickou prevodovkou DSG s dvoma spojkami a systémom pohonu všetkých kolies 4MOTION, nahrádza neprepĺňaný motor V6 3.6 FSI litra u predchodcu.

Der neue Volkswagen Passat und Passat Variant

Pri naftových motoroch ponuka siaha od motora 1.6 TDI s výkonom 88 kW (120 k) po 2.0 TDI s výkonom 176 kW (240 k). Špičkový agregát je nový motor Bi-Turbo TDI, ktorý debutuje v novom modelovom rade Passat a postupne bude zavedený do ďalších modelových radov značky. Okrem vysokého výkonu poskytuje aj pôsobivý maximálny krútiaci moment 500 Nm. Jeho suverénny prenos zabezpečuje sériová 7-stupňová automatická prevodovka DSG a systém pohonu všetkých kolies 4MOTION.

Všetky motory spĺňajú novú emisnú normu Euro 6 a oproti predchodcom majú spotrebu paliva a emisie CO2 znížené až o 20 percent. Súčasťou štandardného vybavenia je systém Štart-Stop a funkcia rekuperácie energie pri brzdení.

Cenník nového modelového radu Passat sa na Slovensku začína od 20.610 EUR pre limuzínu Trendline s benzínovým motorom 1.4 TSI a od 22.070 EUR pre kombi Variant s rovnakým motorom. Oproti predchádzajúcej generácii sú základné ceny nižšie o 820, resp. 900 EUR napriek bohatšiemu štandardnému vybaveniu. Najdrahším modelom radu je Passat Highline s motorom 2.0 Bi-Turbo TDI, 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG a pohonom 4MOTION, ktorý má cenu 40.740 EUR ako limuzína, resp. 42.300 EUR ako Variant.

Porsche Slovakia, autorizovaný importér značky Volkswagen na Slovensku, okrem toho od začiatku ponúka cenovo zvýhodnené balíky výbav zložené z obľúbených prvkov výbavy.

Nový Volkswagen Passat a Passat Variant si môžete pozrieť aj v pohybe TU a viac informácií nájdete na špecializovanej microsite TU :).

Symbol 1

Tak čo, oslovil vás? :)
Nás ÁNO.

Súvisiace články

Vynovený Volkswagen Passat spoza volantu: Update +VIDEO

Vynovený Volkswagen Passat spoza volantu: Update +VIDEO

Novinky, Technológie, Passat

Vynovený Volkswagen Passat: Viac IQ, viac online

Súvisiace články

Vynovený Volkswagen Passat spoza volantu: Update +VIDEO

Vynovený Volkswagen Passat spoza volantu: Update +VIDEO

Novinky, Technológie, Passat

Vynovený Volkswagen Passat: Viac IQ, viac online