Novinky, Lifestyle, Passat / 4. júl 2014 / 3 minúty ČÍTANIA

Nová vlajková loď značky!

A je to tu. Sme doma z Berlína!

Toto ale nie je určite informácia, na ktorú ste čakali. Tá správna a tá jediná znie, že nový Volkswagen Passat 8.generácie uzrel svetlo sveta. ÁNO, nový Passat je ODHALENÝ a mne pri pohľade naň padla sánka, ktorú som si musela manuálne pridvihnúť.

EXTERIÉR

Na prvý pohľad "mračiace sa" predné svetlá, ktoré sa zjavili po odtiahnutí plachty, podtrhli a zvýraznili nižšie posadenie nového Passatu. Na prvý pohľad pôsobí väčšie, mohutnejšie, dlhšie, no proste inak. A je to tak.
Je o 12 mm širší a 14 mm nižší ako jeho predchodca. Nižšie posadenie zvýrazňuje aj nová bočná línia a spodné chrómové lišty.

Nový Volkswagen Passat pôsobí ešte prémiovejšie ako jeho predchodca, ba priam nebezpečne prémiovo, a taktiež luxusne. Nový design spomínanej bočnej línie, ktorá nádherne prepája kľučky dverí a zadné svetlá, je priam dokonalý. Mnohí z vás si možno poviete, že áno, toto je také "Bmw-čkárske", ale to čo bol prvotný zámer, a to odlákať pohľady z BMW radu 3 a Mercedesu triedy C sa podarilo. Passat bude na cestách neprehliadnuteľný.

Pri pohľade od zadu sme pochválili svetlá. Pár prvkov sa inšpirovalo potenciálom ukrytým vo Volkswagene Phaeton a taktiež v CC-čkovom modeli. Hlavne zapustené koncovky výfukov a prechod od strechy ku kufru. Kufor je obrovský, sedan ponúka o 21 litrov viac a verzia Variant sa nafúkla o pekných 47 litrov.

INTERIÉR

Naše očakávania boli naplnené a obdivovali sme to, na čo sú dizajnéri tohto autíčka hrdí. Dokonca na interiéri tohto vozidla pracovali aj dvaja Slováci (áno, sme na nich hrdí). Interiérové riešenie prístrojového panelu a jeho rozdelenie horizontálnou mriežkou je líniové, a tak jednoducho a čisto vymyslené, že sme od neho jednoducho nevedeli odtrhnúť oči. Je vkusné a opticky rozširuje interiér.

Zaujal nás aj nový palubný počítač doplnený o 6,5 palcový farebný informačný displej, ktorý je súčasťou hlavného prístrojového panela.

MOTORY

Passat, nová vlajková loď značky. ÁNO, toto označenie mu právom patrí. Na jeho pohon bude slúžiť 10 pohonných jednotiek s priamym vstrekovaním paliva a prepĺňaním turbom, vo výkonovom rozsahu od 88 kW (120 k) do 206 kW (280 k). Všetky budú dostupné so systémom Stop-Štart. Netrpezlivo však očakávame najmä nový naftový agregát 2.0 TDI BiTurbo s výkonom 176 kW (240 k), ktorý bude dodávaný výhradne s automatickou prevodovkou DSG a systémom pohonu všetkých štyroch kolies 4Motion. Tento motor ma potenciál zrýchliť z 0 na 100 km/h za 6,1 sekundy :). Pfuuuu, na toto si počkáme.

Pýtate sa, kde môžete vidieť nový Volkswagen Passat aj na živo? Na októbrovom parížskom autosalóne. My tam s ním určite budeme :)!

Zaujal vás, tak ako aj nás?

Súvisiace články

Vynovený Volkswagen Passat spoza volantu: Update +VIDEO

Vynovený Volkswagen Passat spoza volantu: Update +VIDEO

Novinky, Technológie, Passat

Vynovený Volkswagen Passat: Viac IQ, viac online

Súvisiace články

Vynovený Volkswagen Passat spoza volantu: Update +VIDEO

Vynovený Volkswagen Passat spoza volantu: Update +VIDEO

Novinky, Technológie, Passat

Vynovený Volkswagen Passat: Viac IQ, viac online