Eventy, Polo, Golf, Passat / 16. október 2014 / 4 minúty ČÍTANIA

Parížsky autosalón 2014 – resumé

Volkswagen predviedol v Paríži veľkú show. Jej súčasťou neboli iba autá, aj keď boli jej hlavnými aktérmi. Predstavenie však dotvárajú aj kulisy a hudba.

Napriek tomu, že Paríž je domovom francúzskych automobiliek, ktoré sa tu chcú predviesť v tej najväčšej paráde a majú doslova megalomanské stánky, Volkswagen v ničom nezaostával a ponúkol pútavú, novinkami nabitú expozíciu, ktorá lákala na autá, koncepty, modely a šarmantné hostesky ;).

1

V HLAVNEJ ÚLOHE

Okrem modelov, ktoré sú nám už dobre známe, sme tam mali možnosť vidieť niekoľko zaujímavostí a noviniek.

Rodina Passat: Passat ešte stále považujeme za novinku, pretože na cestách sme ho šancu vidieť nemali. To však neznamená, že by Volkswagen nepripravil niečo naviac: naživo sme mohli vidieť Passat aj Passat Variant, pričom pribudla aj verzia Alltrack s vyššou svetlou výškou a ochrannými plastami okolo karosérie. Zvnútra je to obrovské auto, aj vysoký človek si môže vzadu preložiť nohu cez nohu. Z interiéru vyžaruje kvalita, robustnosť a klasická VW ergonómia – všetko je tam, kde to čakáte. Riešenie palubnej dosky s horizontálnym výduchom cez celú jej šírku je zaujímavé. Zaujímavý bol aj plug-in hybrid Passat GTE, ktorý sľubuje výkon 218 koní a spotrebu iba 1,7 l/100 km. Poháňa ho motor 1,4 TSI s výkonom 115 kW a elektromotor s výkonom 160 kW. Predstavené boli aj aerodynamické balíky R-Line, ktoré Passatu dodávali športový nádych.

Passat_GTE

Rodina Golf: Tu sme mali možnosť vidieť naživo nový Golf Alltrack, ktorý vychádza z modelu Golf Variant ale pridáva vyššiu svetlú výšku a ochranné plasty okolo karosérie. Vyzerá skvelo a určite to bude veľký hit. Taktiež sme tu mali možnosť vidieť Golf GTE.

gOLFaLLTRACK

Rodina Polo: Miesto, kde sme výrazne ožili, bolo pri novom modeli Polo GTI, ktoré bude mať väčší motor (1,8 TSI), viac výkonu (192 k), oveľa väčší krútiaci moment (320 Nm) a konečne aj šesťstupňovú manuálnu prevodovku! DSG zostáva prirodzene stále ako opcia. Kto nechce silný motor, ale hľadá športový look, tomu postačí balíček R-Line.

PoloGTI

Touareg: Faceliftovaný Touareg na autosalóne nesmel chýbať. Zopár drobných zmien na vizáži z neho spravilo zdravého a sebavedomého mladíka, ktorý o komforte môže učiť ostatných konkurentov z triedy SUV.

Offroad_Touareg5

Phaeton: Ani tento rok nechýbala najluxusnejšia limuzína tejto značky. Stále vyráža dych luxusom a prepracovanými detailami. Kvalita spracovania čalúnenia, palubnej dosky, drevených obkladov a hliníkových dekorov je dokonalá. A tá výbava...

Phaeton

Najväčšiu pozornosť však strhával šialený koncept Volkswagen XL Sport. Ako sme už viackrát písali - poháňa ho dvojvalcový motor a nie je to ekologické vozidlo! Ten dvojvalec je totiž V2 z legendárnej motorky Ducati 1199 Superleggera, ktorý dosahuje výkon 200 koní pri 11 000 (!) otáčkach za minútu. Vďaka mušej váhe auta sú jeho dynamické parametre pozoruhodné – z 0 na 100 km/h za 5,7 sekundy a maximálka 270 km/h rozhodne nepatria medzi priemer. Veľmi radi by sme takéto auto videli aj mimo stánku.

XL Sport

KULISY A HUDBA

Hlavné postavy by nevynikli bez nádherných kulís a elegantný stánok Volkswagenu patril k tým najlepším z celého autosalónu. Geometrické tvary, biela farba a jemná práca so svetlom nechali modely áut vyniknúť v plnej kráse a fotenie vytúžených miláčikov bola hračka. Komu nestačil pohľad na plechy auta a do interiérov, mal k dispozícii aj niekoľko modelov motorov TSI a TDI, ktorým bolo vidieť až do vnútorností. Bol tu aj prierez modelu Golf GTE, kde sme mohli obdivovať zapojenie elektrickej siete a umiestnenie batérií. Veľmi príjemným bolo vystúpenie funkovej kapely pozostávajúcej z troch hudobníkov, ktorí spríjemňovali našu návštevu vynikajúcou, energickou hudbou. Atmosféra na stánku bola teda dokonalá a občasný pohľad na krásne hostesky spôsobil, že nás po celom dni chodenia ihneď prestali nohy bolieť.

Hostes

Súvisiace články

Novinky, Eventy

Ženeva 2016: Volkswagen Phideon nástupcom Phaetonu? Áno, ale len pre čínsky trh.

Novinky, Eventy

Ženeva 2016: Volkswagen Phideon nástupcom Phaetonu? Áno, ale len pre čínsky trh.

Eventy, Golf, Verzie GTI

IAA 2015 naživo: vidieť tu môžete aj VW Golf GTI Clubsport

Súvisiace články

Novinky, Eventy

Ženeva 2016: Volkswagen Phideon nástupcom Phaetonu? Áno, ale len pre čínsky trh.

Novinky, Eventy

Ženeva 2016: Volkswagen Phideon nástupcom Phaetonu? Áno, ale len pre čínsky trh.

Eventy, Golf, Verzie GTI

IAA 2015 naživo: vidieť tu môžete aj VW Golf GTI Clubsport