Štúdie a koncepty, ID, Elektrické vozidlá / 6. máj 2017 / 3 minúty ČÍTANIA

Rodina modelov Volkswagen I.D.: poznáte všetkých jej zástupcov?

Prednedávnom získala rodina konceptov Volkswagen I.D. svojho tretieho zástupcu. Dva flexibilné a supermoderné modely tak doplnilo elegantné SUV kupé. Poďme si zhrnúť, čo nám rodina I.D. zatiaľ ponúka:

Všetky tri doposiaľ odhalené modely majú splniť potreby moderných obyvateľov (nielen) miest. Každé však má svoje osobité prednosti a iné určenie. Modely I.D. pritom spája niekoľko vlastností. Sem patrí nadpriemerný vnútorný priestor, ktorý umožňuje čisto elektrická koncepcia týchto áut (nepotrebujú miesto na motor, prevodovku, atď), a schopnosť áut pohybovať sa po cestách celkom autonómne, teda bez akéhokoľvek zásahu vodiča.

Volkswagen I.D. je kompaktný a pohodlný model

Ako prvý sme na autosalóne v Paríži predstavili práve kompaktný koncept vo veľkosti Volkswagenu Golf. Ide o mestský elektromobil, ktorý ponúka ideálne rozmery do úzkych uličiek. Vnútorným priestorom ale patrí o triedu vyššie, pretože má kolesá uložené až v samotných rohoch karosérie. Život je v ňom doslova zážitkom a pobyt na palube vám spríjemňuje množstvo asistentov. Volkswagen I.D. ako prvý predstavil ideu, v ktorej bude autonómne vozidlo s okolím komunikovať pomocou "žmurkajúcich" svetiel, či pomocou karosérie, ktorá mení svoje osvetlenie podľa nálady, jazdného režimu, rôznych scenárov a podobne. Zaujímavosťou je aj prenosná poštová schránka. Viac sa o modelu Volkswagen I.D. dočítate TU.

Volkswagen I.D. Buzz prináša technológie v tele mikrobusu

Buzz: v angličtine slovo vyjadrujúce rozruch. Pokojne si ho však môžete vysvetliť ako moderné slovo pre mikrobus. Buzz je totiž nepriamym nástupcom historického modelu Volkswagen T1. Dokonca v jeho dizajne nájdete aj niekoľko odkazov práve na túto mikrobusovú legendu. Aj koncept I.D. Buzz spája veľký vnútorný priestor s najnovšími technológiami. Osem miest na sedenie, kamery namiesto spätných zrkadiel... A množstvo iného. Najväčší "Buzz" však vytvára jeho výkon 374 koní, ktorý v spojení s pohonom 4x4 umožňuje praktickému elektromobilu vystreliť na stovku už za 5 sekúnd, pričom nová generácia akumulátorom mu prepožičiava dojazd až 600 kilometrov. Prečítajte si o I.D. Buzz viac TU.

Chceli by ste elektrické SUV? Pozrite si model I.D. Crozz

Kategória SUV zažíva v posledných rokoch obrovský rozmach. To znamená, že model ladený v tomto štýle nemôže chýbať ani v rade I.D. Volkswagen I.D. Crozz je elegantné SUV kupé, ktoré ohuruje dizajnom a štýlom. Podobne ako jeho kolegovia však vyniká priestorom a najnovšími technológiami. Nezaostáva ani v jazdných vlastnostiach, veď jeho elektromotory produkujú výkon až 225 kW (306 koní) a dojazd modelu Crozz je až 500 kilometrov. Zaujal vás? Prečítajte si o ňom článok TU.

Aj Crozz je postavený na najnovšej modulárnej platforme MEB. Najmodernejšie elektromotory a autonómna jazda je to, čo robí všetky tri modely absolútne dokonalými. Vďaka tomu, že koncepty z radu I.D. sú už tri, si každý nájde "to svoje" vozidlo. A ktoré je vaše najobľúbenejšie?

Súvisiace články

Technológie, Štúdie a koncepty, Eventy, ID, Elektrické vozidlá, Verzie R

Volkswagen I.D. R Pikes Peak je reálny!

Lifestyle, Eventy, ID, Elektrické vozidlá, Verzie R

Elektrický pretekár I.D. R Pikes Peak: Takto chceme vyhrať

Novinky, Eventy, up!, Polo, Golf, T-Roc, ID, Elektrické vozidlá, Verzie GTI

IAA 2017: Autosalón vo Frankfurte a I.D. CROZZ naživo!

Súvisiace články

Technológie, Štúdie a koncepty, Eventy, ID, Elektrické vozidlá, Verzie R

Volkswagen I.D. R Pikes Peak je reálny!

Lifestyle, Eventy, ID, Elektrické vozidlá, Verzie R

Elektrický pretekár I.D. R Pikes Peak: Takto chceme vyhrať

Novinky, Eventy, up!, Polo, Golf, T-Roc, ID, Elektrické vozidlá, Verzie GTI

IAA 2017: Autosalón vo Frankfurte a I.D. CROZZ naživo!