Lifestyle, Passat / 7. september 2015 / 4 minúty ČÍTANIA

STALO SA MI VŠETKO! Ako si naša výherkyňa užívala nový Passat dva týždne.

Srdečne pozdravujem všetkých priaznivcov značky Volkswagen a čitateľov Blogu Das Auto! Sľúbila som, že sa podelím o moje zážitky s Volkswagenom Passat Bluemotion 2,0 TDI – a urobím to veľmi rada. :)

Autosalón 2015 ma milo prekvapil. Beťár jeden :). V duchu rôznych porekadiel a prísloví o šťastí som novučičký VW Passat Bluemotion 2,0 tdi – besteller vo svojej triede – proste vyhrala! Po typicky ženských úvahách hodných baby s blonďavými vlasmi, typu "čo bude preboha ak to auto oškriem" som zahodila všetky predsudky a zábrany a rútila som sa v ústrety novej výzve. Celú výzvu však skomplikovalo to, že som nastúpila do novej práce, a teda značná časť môjho času, ktorú som mienila stráviť v Passate, bola fuč. No, ale keďže mám okrem práce aj veľa iných aktivít, nekonečne som si ich vychutnala z tohto nadupaného tátoša. S manažérom, ktorý mi Das Auto odovzdal som sa po celý čas vyžívala v slovnom ping-pongu, proste sme si rozumeli :). Takže spolupráca fakt na úrovni.

Volkswagen Passat

Keďže som folkloristka telom i dušou a značne ma do tejto záľuby tlačí aj odkaz mojich predkov, viedla moja pilotná cesta za folklórnymi aktivitami :). Po tom ako som sa obradne v piatich krojových sukniach  usadila v "Passatíku" som v elánovskom duchu Tanečnice z Lúčnice vyrazila na cesty. Ou jé. Nebudem sa tajiť tým, že som na cestách vzbudzovala zvláštny rešpekt. Otáčali sa za mnou hlavy okoloidúcich  a ja ako "bohyňa žatvy" som si pádila krajinou :). A keďže sa na VW nedá ísť pomaly, tak som pekne prefrčala aj okolo policajtov, ktorí stáli kdesi pod stromom. Samozrejme sme si mali čo povedať, ale keďže išlo len o bežnú cestnú kontrolu, tak som sa im "donemoty" vychválila a už ma nebolo !

Volkswagen Passat

Je na čase trošku pojedovať manažéra, ktorý mi VW Passat odovzdal a tak prizvukoval, aby som si dávala pozor na seba a hlavne na auto. Volám mu: "pán Š... hádajte čo sa mi stalo?" Po jeho prvotnom zdesení a spotenej odpovedi "Preboha pani Lekárová, čo sa vám stalo???"  som mu zvestovala, že mi svieti nejaka bezvýznamná kontrolka a že čo mám robiť :). To ho upokojilo, ale ak po tomto dvojtýždňovom zážitku so mnou "nepoloží funkciu" budem rada :).

Ďalšou mojou vášňou, ktorá stojí za zmienku je modeling. No keďže už mám svoj vek, obmedzila som tieto aktivity na predvádzanie a fotenie svadobných a spoločenských šiat. Musím sa vám zdôveriť – nádherný Passat je ako stvorený pre nevesty a veci s tým súvisiace :). Krásne, biele prevedenie interiéru si priam pýta za volant nevestu! Yaaaaay! Odrazu som bola i ja bohatá nevesta :).

Volkswagen Passat

Okrem toho, že som bola bohatá nevesta som musela samozrejme chodiť i do práce. Pracujem v justícii a vzbudzovala som zvláštny rešpekt vďaka Passatu i v tejto lokalite. Cítila som sa dôležito ako cigaretové monopoly a presvedčivo ako červené Ferrarri... Teda ako šedý VW Passat...

Okrem toho výletíky, srandičky, blbnutie ... skrátka život naplno. A veruže v Passate bolo stále plno :)

Do našej rodiny zavítal nový člen Jakubko. Stala sa zo mňa tetka Lucia a s Passatom som vzbudzovala rešpekt aj na gynekologicko-pôrodníckom parkovisku! Oukej – priznávam sa – nemusela som platiť parkovné. Asi si mysleli, že som primár :)

Plná výbava VW Passat Bluemotion 2,0 Tdi je neskutočný balzam na dušu. Moji dvaja psíkovia boli na ňu tiež zvedaví, ale keďže je interiér v bielej brúsenej koži, nemala som odvahu pustiť na ňu tie nemé nevinné tváre. Kokeršpaniel Denis to ale vymyslel po svojom – utiekol mi. No a keďže som ho v okolí domu nevedela nájsť, vybrala som sa ho hľadať ako inak na Passate. Keď som ho našla v centre dediny, ako si vykračuje s nejakou fešnou fenkou, tak som ho musela do auta naložiť – biela nebiela. :)  Na cestách som  prestávala vzbudzovať rešpekt, tak som teda išla to auto umyť...

Počas dvoch týždňov sa mi s VW Passat Bluemotion 2,0 tdi stalo naozaj všetko. Zvykla som si naň natoľko, že keď prišiel čas "rozlúčky" aj som si poplakala. Rodina ma chlácholila, ale mne bolo naozaj smutno. Cítila som sa ako Popoluška, ktorej o polnoci vezmú krásne šaty, topánky, kočiar a neviem čo všetko a ona sa vráti v starých šatách naspäť k peci a popolu ... Veru aj také vedia byť výhry krásnych áut.

Srdečne ďakujem importérovi značky Volkswagen na Slovensku za krásny dar a super súťaž na Facebook-u, vďaka ktorej som ho vyhrala.

A keďže Volkswagen je prudko návykový, tento rok si ešte trúfam na VW Golf Sportsvan! :D

S pozdravom a prianím všetkého dobrého, Lucia.

Súvisiace články

Štúdie a koncepty

Druhý život štúdií – 3.diel

Štúdie a koncepty

Druhý život štúdií - 2.diel

Štúdie a koncepty, Golf, Verzie GTI

Digitálny Supersport: Volkswagen Golf GTI Vision Gran Turismo

Súvisiace články

Štúdie a koncepty

Druhý život štúdií – 3.diel

Štúdie a koncepty

Druhý život štúdií - 2.diel

Štúdie a koncepty, Golf, Verzie GTI

Digitálny Supersport: Volkswagen Golf GTI Vision Gran Turismo