Testy, Eventy, Golf, Verzie R / 11. august 2014 / 4 minúty ČÍTANIA

Takto testovali Golf R výhercovia našich súťaží...

Sme radi ak žijete Volkswagen-om :), tak ako ním žijeme aj my.
Na Facebooku pre vás organizujeme rôzne súťaže a radi vám dávame príležitosť otestovať si naše vozidlá aj v reálnom živote.

Juraj Švolík je výhercom súťaže o Golf R na víkend, poslal nám krátky opis svojho zážitku :). Ďakujeme Juraj. Ten znie:
Zdravím všetkých fanúšikov značky Volkswagen, a hlavne Golfu R. Stal som sa víťazom súťaže o Golf R na víkend, a preto by som sa chcel podeliť o svoje pocity. Vzhľad auta napovedá, čo sa skrýva pod kapotou. Elegantné športovo ladené krivky s decentným označením "R" a môj model v krásnej modrej farbe, 18 palcové strieborno - čierne elektróny a 4 výfuky. Pri jazde som videl ako sa mnohí ľudia otáčali za autom, ukazovali naň a neraz sa stalo, že si ho fotili. Interiér auta tiež nezaprie športového ducha. Sedadlá s bočným držaním, kožený volant na spodnej časti tiež s označením "R". V strede prístrojovky veľká dotyková obrazovka ponúkajúca okrem iného aj možnosť voľby jazdných vlastností auta (šport, komfort, normal, eko, ...). Radiť je možné manuálne pod volantom alebo radiacou pákou naklonenou na bok. Pri prvom naštartovaní vám naskočí z krásneho zvuku motora husia koža. Pri jazde je počúvanie rádia skôr rušivý element. Auto má krásny zvuk a pri dynamickejšej jazde sa pri radení ozýva príjemné dunivé "buchnutie". Predbiehať rýchle autá s Golfom R nebol žiadny problém. Po diaľnici je pre toto auto určený ľavý jazdný pruh. Brzdy majú vynikajúci účinok už pri slabom zošliapnutí. Nedostatky ktoré som postrehol boli pre mňa ovládače okien ktoré sú podľa mňa príliš vzadu a pri otváraní okna je treba ruku pomerne ďaleko dávať dozadu. Tiež som mal občas pocit, že pri rýchlejšej jazde bolo dosť počuť vietor, ktorý auto rozráža na predných stĺpikoch. Celkový dojem z auta je však vynikajúci. Ak má niekto rád rýchlu dynamickú jazdu, je rád centrom pozornosti, alebo má rád pekné veci, Voklswagen Golf R je určený práve Vám. Týmto ďakujem organizátorom súťaže za krásny zážitok a pripájam pár fotografií.

Golf R zboku
Golf R zo zadu
Golf R spredu

Ďalším výhercom Golfu R na víkend bol Branislav Bizub. Ten sa s nami taktiež podelil o svoje zážitky. Golf R otestoval na slovenských diaľniciach, na Pezinskej babe ale aj na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni. Z auta mal super zážitok. Jazdil už na mnohých športových vozidlách, avšak k Volkswagen-om má srdcový vzťah. Auto ho očarilo svojou modrou metalízou a na pohľad oku lahodiacimi diskami. No to, pričom sa mu zježili chlpy na rukách, bol moment naštartovania a prvého stlačenia plynového pedála. Na hlave mal prilbu, a tak jeho spolujazdec nevidel úsmev od ucha k uchu na vlastné oči, no zmena zreníc a zúženie očí do podoby dvoch čiaročiek aj tak naznačili, že úsmev bude široký. Najviac oceňuje univerzálnosť auta. Tvrdí, že ak chce človek auto na vybláznenie, nech si kúpi Golf R, ak chce auto do mesta, nech si kúpi Golf R, ak chce zábavu, dobrý pocit z jazdy, ale aj pohodlie, tak Golf R je ideál a v meste normálnou jazdou bude papať tak 8l na 100km. Náš fanúšik dokonca zaplatil aj pokutu 150 Eur, čím prispel do pokladníc Slovenskej republiky, avšak tvrdí, že ten víkendový pocit, by nevymenil za nič na svete a jazdu na Golfe R by si kedykoľvek znova rád zopakoval. Jeho túžbou je ešte sadnúť do Golfu GTD, ku ktorému sa žiaľ na Slovensku nevie dostať. Branislav ďakujeme :).

Modrý Golf R
Na okruhu
Jazda v noci

Toto sú práve tie momenty, kvôli ktorým to robíme. Vaša radosť z jazdy nám dáva pocit, že naša práca má zmysel. Ďakujeme vám, naši fanúšikovia.

Súvisiace články

Novinky, Golf, Verzie R

Šialene Rýchly Golf R

Novinky, Golf, Verzie R

Šialene Rýchly Golf R

Lifestyle, Testy, Eventy, Golf, Verzie GTI, Verzie R

Bitka o Mendelpass - Golf GTI vs. Golf R

Súvisiace články

Novinky, Golf, Verzie R

Šialene Rýchly Golf R

Novinky, Golf, Verzie R

Šialene Rýchly Golf R

Lifestyle, Testy, Eventy, Golf, Verzie GTI, Verzie R

Bitka o Mendelpass - Golf GTI vs. Golf R