Novinky, Video, Technológie, Arteon / 25. júl 2017 / 2 minúty ČÍTANIA

Technológie VW Arteon v akcii! +VIDEO

Volkswagen Arteon je doslova prešpikovaný najmodernejšími technológiami. Porozumieť tomu, ako fungujú, chce občas poriadnu dávku fantázie. Preto sme pre vás pripravili názorné videá, ktoré presne popisujú, ako systémy fungujú v praxi.

Už na predstavení nového Arteonu nás šokovala prezentácia nových technológií, ktoré toto auto môže obsahovať. Mnohé z nich totiž nenájdete ani v prémiových konkurentoch Arteonu s trojnásobnou cenovkou. V našom vlastnom redakčnom teste sme sa zase presvedčili o tom, že tieto technológie skvele fungujú (aj keď tie bezpečnostné sa nám zrovna skúšať nechcelo  :-D ). Teraz si môžete pozrieť videá, ktoré znázorňujú, ako fungujú jednotlivé technológie v reálnom čase.

Adaptívny tempomat ACC teraz neprispôsobuje rýchlosť auta iba podľa áut pred Arteonom, ale berie do úvahy aj profil cesty uložený v mapách, rýchlostné obmedzenia a obce.

Adaptívny podvozok DCC mení svoju charakteristiku v závislosti od kvality cesty a jazdného štýlu vodiča. Popri klasických režimoch Comfort - Normal - Sport si môže vodič vybrať presné nastavenie podľa svojej chuti.

Emergency Assist využíva po prvý krát senzory po celom obvode vozidla, vďaka ktorým dokáže auto samostatne bezpečne zmeniť jazdný pruh a zastaviť pri krajnici.

Systém aktívnej ochrany posádky ponovom vyhodnocuje aj hrozbu zrážky zozadu a bleskurýchle pripraví posádku auta na náraz, čím minimalizuje možné následky.

Samozrejme, že Volkswagen Arteon má rônych užitočných technológií oveľa viac. Zaujímavé sú adaptívne LED svetlá, ktoré sa natáčajú do zákrut skôr, než do nich zatočíte. Tie totiž, podobne ako nový adaptívny tempomat, taktiež využívajú mapové podklady a údaje z GPS, aby osvetlili cestu skôr a sprostredkovali vám tak lepšiu viditeľnosť.

Popri bezpečnosti sa technológie Arteonu venujú aj každodenným radostiam a starostiam. Preto sú tu samozrejmosťou aj 360° parkovacie kamery, aktívny parkovací asistent, veľký displej navigácie s ovládaním gestami a mnoho, mnoho ďalšieho :-)

Súvisiace články

Technológie, Štúdie a koncepty, Arteon

Päťhviezdičkový Volkswagen Arteon

Novinky, Lifestyle, Testy, Arteon

Jedno auto, tri pohľady: Nový Arteon vs. traja podnikatelia

Testy, Arteon, Verzie R

Exkluzívny test: Volkswagen Arteon 2,0 BiTDI R-Line

Súvisiace články

Technológie, Štúdie a koncepty, Arteon

Päťhviezdičkový Volkswagen Arteon

Novinky, Lifestyle, Testy, Arteon

Jedno auto, tri pohľady: Nový Arteon vs. traja podnikatelia

Testy, Arteon, Verzie R

Exkluzívny test: Volkswagen Arteon 2,0 BiTDI R-Line