Testy, Golf / 11. september 2014 / 3 minúty ČÍTANIA

TEST: S Golfom Sportsvan aj po slovenských cestách...

Nie len francúzke Saint Tropez je miestom ľudí, ktorí si radi užívajú život a vedia, čo je dobré. To aký je dobrý Golf Sportsvan sme skúšali aj tam, no aj na slovenských cestách.
O Saint Tropez ste si mohli prečítať TU, to ako sa nám jazdilo na Slovensku vám napíšeme teraz :).

Fotku pri Gendarmerie máme za sebou, a tak sa môžeme lepšie pozrieť na nášho spoločníka napríklad na juhu Slovensko v Komárne, kde sme vyrazili na akciu organizovanú našim kamarátom pre postihnuté detičky, ktoré baví motoršport. Pozrite aký suverénny postoj zaujal pri takomto športovom autíčku.

Golf Sportsvan

Vyzerá atraktívne a do malebných ulíc sa náramne hodí. Dizajnéri sa pri Sportsvane snažili skĺbiť praktické rozmery a športový dizajn, čo sa použitím dynamických prelisov v karosérii a výrzaných blatníkov či kolies podarilo. Volkswagen Golf Sportsvan je postavený na báze bežného Golfu. Má však upravené rozmery pre čo najefektívnejšie využitie vnútorného priestoru. Ani by ste neverili, ako sa dokáže pár centimetrov podpísať na priestrannejšom aute. Sportsvan narástol do každého smeru, ale len toľko, aby sa z neho nestalo nespratné a ťažkopádne auto. Nemiesto toho je príjemne kompaktný, avšak vnútri je obrovský. Zadné sedadlá sú sklopné do roviny a posuvné v rozmedzí až 18 centimetrov. V závislosti od ich polohy má batožinový priestor objem 500 – 590 litrov. Na dovolenku sa teda bez problémov zbalí aj náročná rodina.

Sportsvan kufor

Isté jazdné vlastnosti a presné riadenie zabezpečujú, že jazda v hustej premávke nie je stresujúca. Sporstvan sa ovláda ľahko a intuitívne, pričom presne nasleduje pokyny vodiča. Ak bolo treba prudko zrýchliť, náš motor 1,4 TSI mal vždy dostatok výkonu, aby vedel s autom razantne pohnúť. Dobre sa vedel pozbierať aj z nízkych otáčok. Pre pohodlné nastupovanie a vystupovanie má Sportsvan špeciálne dvere bez aretácií, takže sa ľahšie otvárajú tak, aby "neskočili" do auta parkujúceho vedľa vás a neoškreli jeho lak. Maličkosť, ktorá poteší.

Sportsvan test

Sportsvan sa ukázal ako spoľahlivý a príjemný spoločník. Je nabitý všetkými bezpečnostnými prvkami a asistenčnými systémami, ktoré nájdeme aj v bežnom Golfe, ale ponúka priestor a variabilitu navyše. Neobetoval tomu svoj dynamický vzhľad, ani jazdné vlastnosti, a tak je Volkswagen Golf Sportsvan ideálnym autom pre rodinnú dovolenku. Za 15 280 € je to riadny kus auta so zaujímavou výbavou.

Sportsvan rozmery

Dlhé cesty zvládne bez zbytočného obťažovania posádky uskákanou jazdou, ale keď sa dostane do horských serpentín, nesklame priveľkými náklonmi karosérie, či nedotáčavosťou. Ak je takýto agilný podvozok doplnený aj adekvátne výkonným motorom, stane sa zo Sportsvanu vymetač mestských uličiek, či pohodlný diaľničný krížnik. Ideálna kombinácia.

Sportsvan interiér

Súvisiace články

Testy, Golf

Volkswagen Golf Variant vs. Golf Sportsvan

Testy, Golf

Volkswagen Golf Variant vs. Golf Sportsvan

Lifestyle, Golf

Volkswagen Golf Sportsvan: Pre náročné rodiny

Súvisiace články

Testy, Golf

Volkswagen Golf Variant vs. Golf Sportsvan

Testy, Golf

Volkswagen Golf Variant vs. Golf Sportsvan

Lifestyle, Golf

Volkswagen Golf Sportsvan: Pre náročné rodiny