Novinky, Eventy, ID, Elektrické vozidlá / 7. marec 2018 / 3 minúty ČÍTANIA

Volkswagen I.D. VIZZION naživo zo Ženevy! Zabudnite na konvencie.

 Hlásime sa vám zo Ženevy, kde je autosalón v plnom prúde a na stánku Volkswagenu to vrie – popri viacerých nových modeloch tu však nájdete aj najnovšiu špecialitku, ktorá akoby prišla z budúcnosti, Volkswagen I.D. Vizzion.

Volkswagen ako vždy v silnom zastúpení

Prinášame vám čerstvé správy, ako to vyzerá na stánku Volkswagenu v Ženeve. A tie správy sú dobré. Je tu celá plejáda našich modelov, vrátane rôznych modelových variant a farebných vyhotovení, takže si môžete lepšie predstaviť, ako vyzerá nabríklad biely T-Roc s červenou strechou. Nachádzajú sa tu aj nové prírastky do našej rodiny – up! GTI a Polo GTI. Ekologicky zameraných ľudí zaujmú plug-in hybridy Golf GTE a Passat GTE, ale aj čisté elektromobily, ako e-Golf a e-up!. Nesmel tu chýbať reprezentatívny Arteon v nezvyčajnej bordovej farbe. Na piedestále však stáli modely trochu iného razenia.

Príbeh elektromobilov pokračuje smerom k elegancii

Príbeh elektromobilov sa začal písať vo forme  nepohodlných a väčšinou nevzhľadných vozidiel, ktoré vôbec nezapadali do koloritu existujúcich automobilov. Ešte šťastie, že sa to mení – najvýraznejšie azda na aktuálne prebiehajúcom ženevskom autosalóne, kde Volkswagen predstavil aj koncept plne elektrickej limuzíny budúcnosti s menom I.D. Vizzion. Ten sa zaradil k zvyšku modelov z rodiny I.D. na jednom pódiu, vďaka čomu ponúkol Volkswagen ucelenú víziu elektrifikovanej a plne autonómnej budúcnosti – od praktického I.D., cez crossover I.D. CROZZ, majestátny I.D. BUZZ až po najnovší prírastok – elegantnú limuzínu I.D. VIZZION.

Rodina I.D. modelov získava TOP model

I.D. VIZZION by sa už v roku 2022 mal stať vrcholom ponuky plne elektrických modelov rodiny Volkswagen I.D. Pôjde pritom o luxusnú limuzínu s dojazdom až 650 kilometrov a naozaj exkluzívnym dizajnom. Emócie tohto auta by sa dali takmer krájať, ide totiž o jeden z najvýraznejších Volkswagenov v histórii značky.

Nenaleje vám kávu, ale odvezie vás sám

Spomínaných 650 kilometrov dojazdu vám už stačí aj na dlhý výlet a hoci I.D. VIZZION nedokáže naservírovať cappuccino, je schopný plne autonómnej jazdy. Vlastne inú ani ponúknuť nevie, pretože nemá volant. Modely I.D. sú známe, okrem technickej vyspelosti, aj obrovským vnútorným priestorom, ktorý by ste im pri pohľade zvonku netipovali. Hoci taký I.D. VIZZION zaparkujete (alebo, lepšie povedané, zaparkuje sa sám) aj na mieste vhodnom pre Passat, vnútri je priestor ako vo Phaetone.

V realite bez reality

I.D. VIZZION sa bude dať ovládať nielen gestami, ale aj na princípoch rozšírenej reality a hlasu, čím v plnej miere vstúpi do budúcnosti automobilizmu. Postupom času sa zároveň učí, preto sa môže stať všestranným osobným asistentom s funkciou šoféra.

Čo je "pod kapotou"?

I.D. VIZZION poháňa elektrická sústava dvoch motorov s výkonom 225 kW, ktorý je prenášaný na všetky štyri kolesá. Tým sa zaistí bezpečná jazda a trakcia za každých okolností aj v segmente luxusných limuzín.

Za volantom s novinami

Autonómna jazda otvára kopec nových možností zábavy za volantom – vrátane čítania novín alebo pozerania filmov, čím nám ostane voľný čas na iné aktivity. Ak teda nemáte radi vany alebo hatchbacky a milujete limuzíny, pričom chcete elektrický Volkswagen, práve ste našli svoje budúce nové vozidlo. Prajeme šťastnú cestu!

Súvisiace články

Novinky, ID, Elektrické vozidlá

ID. SPACE VIZZION je futuristické kombi s dokonalou aerodynamikou

Novinky, ID, Elektrické vozidlá

Nový člen rodiny budúcnosti: ID. SPACE VIZZION

Novinky, Štúdie a koncepty, ID, Elektrické vozidlá

Ženevská predpremiéra – VW I.D. VIZZION nemá volant!

Súvisiace články

Novinky, ID, Elektrické vozidlá

ID. SPACE VIZZION je futuristické kombi s dokonalou aerodynamikou

Novinky, ID, Elektrické vozidlá

Nový člen rodiny budúcnosti: ID. SPACE VIZZION

Novinky, Štúdie a koncepty, ID, Elektrické vozidlá

Ženevská predpremiéra – VW I.D. VIZZION nemá volant!