Video, Lifestyle / 18. august 2016 / 2 minúty ČÍTANIA

Volkswagen v motoršporte: Formula Drift (+video)

Možno ste to nevedeli, ale za veľkou mlákou sa Volkswagen zúčastňuje aj na pretekoch v driftovaní - Formula Drift. Jeho zbraň? 900-koňový Volkswagen Passat so zadným náhonom.

Drift passat 03

Preteky v driftovaní sú aj u nás čoraz populárnejšie, ale v USA je ten ošiaľ neporovnateľný. Volkswagen pri tom nechcel chýbať a tak sa rozhodol spraviť čosi šialené - zúčastniť sa na niekoľkých pretekoch. Lenže s čím? Žiaden Volkswagen nepoužíva platformu s pohonom zadných kolies, ktorý je pre drift nevyhnutný. Zobrali teda americkú verziu Volkswagenu Passat, prerobili ho na zadný náhon a pod kapotu mu strčili upravený osemvalcový motor NASCAR s výkonom okolo 700 koní. Systém vstrekovania oxidu dusičného do sania (N2O - Nitro) zvýši dočasne výkon až za hranicu 900 koní!

Drift passat 01

Špeciálne upravená predná náprava umožňuje extrémne vytočenie kolies pre schopnosť driftovať v doslova šialených uhloch.

Drift passat 02

Lenže koho posadiť za volant? Voľba padla na Tannera Fousta, skúseného pretekára a dvojnásobného šampióna Formule Drift. Ten mal od driftovania niekoľkoročnú pauzu, pretože sa venoval iným projektom. Mimo iného bol aj jedným z moderátorov amerického Top Gearu. To je celkom dobrý životopis, čo poviete? :)

Drift passat 07

Pozrite sa, ako tento úžasný Passat jazdí!

Zdroj: Rockstar

Ak vás zaujal tento jedinečný Passat, tu si môžete pozrieť, ako ho Tanner Foust predstavuje. Všimnite si, ako krásne do detailov je to auto spracované.

Zdroj: GTChannel

A keď už sme pri tom, pozrite si toto: nádherná príroda Nového Zélandu, krásna trať a zvuk osemvalca skrývajúceho sa za znakom VW. Návykové, nie? Video nájdete ?t=1m37s">tu.

Zdroj foto: Rockstar

Súvisiace články

Lifestyle

Volkswagen v motoršporte: Najrýchlejší VW Beetle na svete!

Lifestyle, Tiguan

Volkswagen Tiguan je športovec od srdca

Video, Lifestyle

Volkswagen v motoršporte: WRC (+video)

Súvisiace články

Lifestyle

Volkswagen v motoršporte: Najrýchlejší VW Beetle na svete!

Lifestyle, Tiguan

Volkswagen Tiguan je športovec od srdca

Video, Lifestyle

Volkswagen v motoršporte: WRC (+video)