Lifestyle / 1. apríl 2016 / 1 minúta ČÍTANIA

VW aplikácia vám umožní merať rýchlosť!

Aj keď sa to nezdá, niektoré autá Volkswagenu majú kompletnú výbavu na to, aby mohli merať rýchlosť. Nová aplikácia systému Car-Net to konečne umožňuje aj na softvérovej úrovni!

Ak vás rozčuľujú cestní piráti, teraz im to môžete zrátať. Stačí, ak máte Volkswagen Golf, Passat či iný model vybavený adaptívnym tempomatom a systémom Front Assist, poprípade asistentom diaľkových svetiel. Adaptívny tempomat totiž využíva radar a Front Assist zas vyhodnocuje situáciu pred autom pomocou kamery za čelným sklom. To, spolu s GPS výbavou a telemetrickými údajmi z rôznych senzorov stačí na to, aby vedelo auto merať rýchlosť.

Najlepšie je, že nepotrebujete žiadne dodatočne vybavenie, iba si do systému Car-Net stiahnuť aplikáciu "Speed Camera" za symbolický poplatok 1,4 Eura. Aplikácia dokáže záznam s fotkami vybraných odmeraných áut odoslať rovno na dopravný inšpektorát, ktorý potom zistí majiteľa vozdila a pošle mu pokutu. Výhodou pre bežných občanov je to, že môžu merať aj policajné autá. Konečne si policajti nebudú môcť robiť, čo chcú! Zistia, aké to je, keď sa musia obávať každého jedného auta okolo seba :-P (ak samozrejme nemajú práve zapnuté majáky).

Volksagen túto aplikáciu vyvinul vo viere, že vzájomná kontrola vodičov vyústi vo väčšiu bezpečnosť a vzájomnú ohľaduplnosť šoférov. Aplikácia je dostupná na adrese www.prvyapril.com

Súvisiace články

Novinky, Lifestyle

VolkswagenTV má svoju hviezdu!

Novinky, Lifestyle, Tipy

Hľadáme moderátora Volkswagen TV!

Lifestyle

Zabávajte sa so známymi umelcami

Súvisiace články

Novinky, Lifestyle

VolkswagenTV má svoju hviezdu!

Novinky, Lifestyle, Tipy

Hľadáme moderátora Volkswagen TV!

Lifestyle

Zabávajte sa so známymi umelcami