Novinky, up! / 25. február 2016 / 3 minúty ČÍTANIA

VW Turbo up! prichádza!

Volkswagen up! prešiel drobnými zmenami. Je krajší, štýlovejší, modernejší a konečne ponúka aj turbo!

VW up! je obľúbeným mestským autíčkom. Ak ste si už stihli zvyknúť na jeho chutný zjav, máme pre vás dobré správy: up! dostane facelift! To znamená nové farby, nové kolesá, nové prvky výbavy, modernejší vzhľad... Skrátka mnoho vzrušujúcich vecí, pre ktoré sa oplatí nadchnúť a ktoré vo fanúšikoch VW znovu prebudia pozitívne vášne. Potešia sa štýlovo založení ľudia, obdivovatelia techniky, ale aj huncúti. Up! totiž dostal vzrušujúci nový motor, s ktorým dosahuje také výkony, ako pôvodný Golf GTI prvej generácie! A to bolo riadne žihadlo! Ale pekne po poriadku...

DB2016AU00121_large

Čo si na aute všimnete ako prvé? No predsa farbu! Nový up! ich má v repertoári rovno 13, z toho 7 farieb je nových. Pre individualistov je v ponuke aj 9 polepov exteriéru, 3 dizajny palubnej dosky, 3 farby pre strechu, 3 dizajnové balíčky a 2 farebné balíčky. V základe sú pre interiér dostupné dve farby (čierna Titanium Black, alebo bledá Ceramique). Vyberie si naozaj každý.

DB2016AU00119_large

Nasledujú svetlá. Tie majú nový, modernejší dizajnLED denné svietenie. Zadné svetlá sú tiež nové, s novou grafikou a svetelným podpisom. Zvyšok auta dotvárajú nové nárazníky, zadný difúzor, kryty zrkadielok s integrovanými blinkrami. Hmlovky sú ponovom doplnené aj o odbočovacie svetlá (prisvecovanie do zákrut) a pribudli aj funkcie "Coming and Leaving Home" a dažďový senzor. Pribudol multifunkčný volant a klimatizácia "Pure Air" so senzorom kvality vzduchu a aktívnym filtrom. Malý up! sa tak výbavou doťahuje na podstatne väčšie autá!

DB2016AU00120_large

Novinkou je konektivita: váš smartfón sa dá cez Bluetooth spárovať s autom a môže slúžiť ako dodatočný palubný počítač a infotainment systém na prehrávanie multimédii, alebo na navigáciu. Stačí si stiahnuť aplikáciu Volkswagen. Mobil je potom možné pripevniť na držiak na palubnej doske. Šikovné, čo poviete?

DB2016AU00129_large

Štýlové mestské auto by sa nezaobišlo bez kvalitnej basovej muziky! Preto je verzia up! beats vybavená soundystémom s výkonom až 300 W, ktorý dizajnovala renomovaná americká spoločnosť BeatsAudio!

DB2016AU00114_large

To najlepšie na záver: turbo. Veru tak, up! bude dostupný s novým motorom 1,0 TSI s výkonom 66 kW (90 k) a krútiacim momentom až 160 Nm dostupným už od 1 500 otáčok! Mrzí nás, že sa nebude volať "turbo up!", ako sme ho nazvali aj v nadpise článku :-D, každopádne každý sa bude môcť naživo presvedčiť, že to nie je žiaden lenivec. Stačí ho stretnúť na semaforoch. Up! z nich vystrelí na stokilometrovú rýchlosť len za 10 sekúnd, čo je rovnaký čas, za aký to zvládla prvá generácia slávneho Golfu GTI! Maximálna rýchlosť je na úrovni 185 km/h, čo tiež rozhodne nie je slimačie tempo. A to všetko v takejto maličkej a praktickej karosérii! Up! navyše poteší aj priaznivou spotrebou – len 4,4 l/100 km :).

DB2016AU00125_large

Tak čo, tešíte sa na nový prírastok do rodiny Volkswagen? MY ROZHODNE ÁNO! Len, čo up! 1,0 TSI vyskúšame, dozviete sa to aj na tomto blogu!

Súvisiace články

Novinky, up!

VW Turbo up! prichádza!

Lifestyle, up!

street up! Poďme všetci do ulíc...

Súvisiace články

Novinky, up!

VW Turbo up! prichádza!

Lifestyle, up!

street up! Poďme všetci do ulíc...