Lifestyle, Passat / 11. február 2017 / 5 minút ČÍTANIA

VY + VW: Jozef so svojim totálne vyšpičkovaným Passatom BiTurbo

Máme tu ďalší príbeh od nášho fanúšika Jozefa. Teraz sa pozrieme na novšie auto a rovno jedno z najlepších, aké máme v ponuke: najnovší Volkswagen Passat 2,0 BiTDI 4Motion v neuveriteľnej výbave! Bude to riadna jazda, pretože Jozef je náročný šofér!

Skús nám popísať, čo ťa priviedlo k Tvojmu autu. "Ako moje prvé auto som si vo veku 19 rokov kúpil Mini Cooper. Bolo to skvelé auto, ale keďže som neskôr začal často cestovať do zahraničia a na dlhé cesty, žiadalo si to zmenu. V mojich myšlienkach ma to už dávnejšie pomaličky viedlo k nejakej značke z VW Group, keďže celá moja rodina jazdí na Škodovkách či Seatoch a sú maximálne spokojní. Moji kandidáti však boli Volkswagen a Audi. Rozhodnutie bolo nakoniec ľahké – v roku 2015, keď som auto kupoval, bola k dispozícii ešte stará generácia A6 a na novú by som musel čakať do roku 2018. To bolo neprijateľné. Som mladý chalan, ktorý si potrpí na najmodernejšie technológie, ako je Active Info Display a podobne, tak som chcel mať aj auto, ktoré všetky tieto vymoženosti má. Tak som si rovno v ten deň objednal nový Passat."

Vy a VW PASSAT BITURBO 016Vy a VW PASSAT BITURBO 017

Gratulujeme k skvelému rozhodnutiu :) Ako to nakoniec dopadlo? "Čakanie bolo síce dlhšie, ale stálo za to. :-) "

Aký to bol pre Teba pocit, sedieť v novom Passate? "Od prvého dňa som sa zamiloval do toho úžasného výkonu 240 koní a do luxusného interiéru. Veľmi oceňujem inteligentné LED svetlá, ktoré sú krásne jasné a dokážu premeniť noc na deň. Tiež sa mi nesmierne páči to ticho v interiéri, rýchle a pohodlné cestovanie. Bolo to nad moje očakávania."

Vy a VW PASSAT BITURBO 012

Popíš nám svoj prvý veľký výlet v novom aute. "Približne po troch mesiacoch od dodania autíčka som sa vybral so svojimi kamarátmi na cestu po Európe - konkrétne Prešov – Berlín – Amsterdam – Brusel – Paríž – Plzeň - Prešov. Cesta merala
3 700km a auto nesklamalo ani v jednom okamihu.

To je už riadna porcia kilometrov. Čo hovoríš na komfortné funkcie Passatu? "Je to paráda. Na diaľniciach som si oddýchol vďaka adaptívnemu tempomatu a často sa spoliehal aj na Lane Assist. Skvelé a funkčné! V Nemecku sme si vyskúšali maximálnu rýchlosť, ktorá bola okolo 260km/h (na tachometri), a to sme mali auto plne naložené batožinou a so štvorčlennou posádkou! Miesta bolo stále dosť ako v kufri, tak aj na zadných sedadlách. Často som využíval masážne sedadlo, ktoré vie pomôcť počas jazdy udržať chrbticu v kondícii. Jazda v kolóne nebola nikdy zábavnejšia, ako s Traffic Jam Assist. Šofér sa vie venovať posádke a obdivovať okolitú prírodu, ako to bolo v Holandsku, ktoré je krásne hlavne mimo veľkých miest."

Máš v aute riadne silný motor. Akú si počas toho výletu dosiahol priemernú spotrebu? "Celková spotreba počas tripu bola 6,2l na 100km čo je nepochybne skvelá hodnota. Najmä ak si uvedomím, že sme testovali tú maximálku a boli sme plne naložení."

Spoliehal si sa počas cesty na vstavanú navigáciu? "Jasné! Tu musím podotknúť, že aj mapy vo vozidle, ktoré sú súčasťou DiscoverPro, nesklamali ani v jednom meste – ba dokonca vedeli o každej kolóne a zátarase (vďaka pripojeniu na internet), takže ma systém vždy naviedol na vedľajšiu cestu a vymyslel obchádzku na nezaplatenie! Navigácia ma vždy doviedla rovno pred vchod do hotela. Veľká výhoda je aj to, že sa mapy aktualizujú každého pol roka."

Akú vychytávku v oblasti výbavy by si odporúčal ostatným? "Mám super skúsenosti s nezávislým kúrením. Auto parkujem pred domom, pričom v zimnom období – a tento rok je teda poriadne chladný, keď ráno býva aj 18 stupňov pod nulou –  sa ráno vždy teším do auta, ktoré na mňa už čaká vyhriate na 25 stupňov. Chladiaca kvapalina má zas prevádzkových 90 stupňov, čo je obrovská pomoc pri štartovaní a samozrejme to šetrí motor."

Vy a VW PASSAT BITURBO 006 Vy a VW PASSAT BITURBO 013

Vyskúšal si si aj možnosti systému 4Motion? "Rád si hľadám zasnežené cesty, ktoré sú málo udržiavané a objavujem nové limity priechodnosti auta v stúpaní. Pri jednom takom pokuse to vyšlo takú cestu, kde už každý pochyboval, či je to s takýmto autom vôbec možné. Passat ma dodnes dokáže prekvapiť na každej novej ceste. Obľúbil som si ho natoľko, že na ňom už mám najazdených šťastných 68 000 kilometrov!

Vy a VW PASSAT BITURBO 011

Jozef nám pre ilustráciu schopností jeho auta poslal aj zopár videí.

TOTO stojí za pozretie! Passat sa šplhá hore strmou zasneženou lúkou. To sa nevidí každý deň!

K tomu ešte malý drift:

Tu je jeho meranie maximálnej rýchlosti na nemeckej diaľnici:

Na záver ešte jedno POV videjko s podrobnými zábermi na každý detail auta:

Ak máte chuť sa o Passate dozvedieť viac, prečítajte si pár našich článkov TUTU, prípadne navštívte priamo stránku Volkswagenu. Pre viac informácii, pre aktuálne cenníky a technické špecifikácie modelu Passat kliknite SEM. Ak vás viac zaujíma model Passat Variant, kliknite SEM.

Nezabudnite, že aj vy nám môžete poslať svoj príbeh s Volkswagenom :) Radi ho zverejníme! Stačí nám napísať SEM.

Súvisiace články

Novinky, Passat

Predpredaj nového VW Passat beží v plnom prúde! Poznáme ceny

Novinky, Technológie, Passat

Vynovený Volkswagen Passat: Viac IQ, viac online

Passat

S Passatom do Nórska. Za polárny kruh

Súvisiace články

Novinky, Passat

Predpredaj nového VW Passat beží v plnom prúde! Poznáme ceny

Novinky, Technológie, Passat

Vynovený Volkswagen Passat: Viac IQ, viac online

Passat

S Passatom do Nórska. Za polárny kruh