Lifestyle, Golf / 5. apríl 2017 / 3 minúty ČÍTANIA

VY + VW: Michal s jeho neprehliadnuteľným Golfom IV!

Niekedy treba trochu odvahy, chuť a ochotu spraviť zásadné rozhodnutie. Práve o tom je príbeh Michala a jeho krásneho VW Golf IV.

Michal nám napísal svoj príbeh celý a pekne od začiatku. Evidentne je naň hrdý a my sa mu vôbec nečudujeme! Nie vždy však vyzeral tak dobre, ako dnes. Vďaka vkusne zvoleným úpravám a neprehliadnuteľnému laku sa však z jeho auta stal unikát.

Ahoj Michal. Skús nám v krátkosti predstaviť svoj Volkswagen. Jedná sa o Volkswagen Golf IV a je to plnohodnotný člen našej rodiny :).  Síce staršie auto so základným motorom 1.4 16v 55kw a s 260 000 nabehanými kilometrami, ale stále slúži a slúžiť bude. Je oň maximálne starané a snažím sa mu venovať, ako sa len dá. Predsa-len je to legenda od VW a dosť obľúbené auto či už medzi mladými ale aj staršími ľuďmi.

Ako a kedy sa začal písať váš spoločný príbeh?  Už od kedy som si začal robiť vodičský preukaz, bolo takým mojim malým snom vlastniť VW Golf 4. Samozrejme, peňazí bolo málo, a tak som začínal s Feliciou, neskôr som mal Daewoo z roku 1997 a nakoniec v roku 2013 sa mi konečne podarilo splniť si sen. Rozhodol som sa kúpiť si moje vysnívané auto. Išiel som teda pobehat pár inzerátov a nakoniec som našiel to, čo som hľadal.  Golf r.v.2002 v slušnej výbave (el okná, zrkadlá, Climatronic, atď.)  s motorom 1.4 16v 55kw. Motor síce slabý, ale povedal som si, že na cestovanie do práce a občas nejaké výlety to bude postačovať.

Ty asi patríš skôr medzi pokojných šoférov, však? Veru, nepotrebujem sa na cestách pretekať, potrebujem sa dostať z bodu A do bodu B.

 Ako si sa dostal k tuningu auta? Už prvé dni som si auto tak obľúbil, že som začal rozmýšľať, čo vylepšiť a ako si nejak skrášliť auto. Ako to už býva, začiatky bývajú všelijaké, a tak Golfík vyzeral rôzne. Väčšinou skôr úpravy autu ublížili, ako pomohli. Potom mi to už nedalo. Rozhodol som sa, že Golf sa stane súčasťou môjho života a bude s nami, dokým bude v mojich silách sa oň starať. Pošetril som teda nejaké peniažky a dal auto dokopy.  Golf dostal nový lak, podvozok, nápravy...  Proste bolo pomenené, čo bolo treba, a Golf prešiel väčším servisom.  Od tej chvíle som vedel, že to je to, čo som hľadal a Golf sa stal každodennou súčasťou môjho života.

Ako si zo svojim Golfom spokojný? Tráviš v ňom veľa času? Každý voľný čas trávim na cestách a beháme po výletoch.  Je to spoľahlivé autíčko.  Za tie 4 roky, čo ho máme, sme s ním zažili veľa dobrých vecí a precestovali veľa kilometrov. Boli síce dni, keď si človek aj ponadával, ale to je asi všade tak :). Golfík je proste autíčko, ktoré sa Volkswagenu podarilo a hlavne je to auto, ktoré nám robí radosť.

Súvisiace články

Novinky, Eventy, Golf, Verzie GTI

Volkswagen Golf GTI TCR: Najrýchlejšie GTI!

Testy, Golf

Test: Volkswagen Golf Sportsvan 1,5 TSI 130 k

Lifestyle, Golf

VY + VW: Janka a jej jemne upravený Golf IV na kolesách BBS

Súvisiace články

Novinky, Eventy, Golf, Verzie GTI

Volkswagen Golf GTI TCR: Najrýchlejšie GTI!

Testy, Golf

Test: Volkswagen Golf Sportsvan 1,5 TSI 130 k

Lifestyle, Golf

VY + VW: Janka a jej jemne upravený Golf IV na kolesách BBS