Novinky, Eventy / 3. marec 2016 / 1 minúta ČÍTANIA

Ženeva 2016: Volkswagen Phideon nástupcom Phaetonu? Áno, ale len pre čínsky trh.

Zbrusu nová limuzína určená pre čínsky trh je ideovým nástupcom "starého" Phaetonu. Ak by ste ale čakali plnohodnotné pokračovanie Phaetonu, o ktorom sa hovorí už niekoľko rokov, boli by ste sklamaní, na to si ešte počkáme :), ale on prííííííde. Veríme. Phideon, pomenovaný podľa rímskej bohyni Fides, je čínskym pokusom o luxusnejší predlžený Passat.

Volkswagen Phideon 02

Volkswagen Phideon má na dĺžku 505 centimetrov a na šírku úctyhodných 187 čísel. Designový jazyk nám síce hovorí Passat, Passat, Passat, ale všetko ostatné na nás kričí, že tento Volkwagen len tak obyčajný zasa nebude. Tiché zatváranie dverí, podvozok na vzduchovom vankúši, luxusný interiér, ktorý je zatiaľ zahalený rúškom tajomstva, ale taktiež trojlitrový šesťvalec s výkonom 300 koní pod kapotou. Celkom slušné.

Volkswagen Phideon 03

Prvá by mala na trh doraziť, vyššie zmieňovaná, trojlitrová verzia s pohonom všetkých štyroch kolies 4Motion, neskôr aj lacnejšia verzia s preplňovaným dvojlitrom a pohonom iba predných kolies. Auto je postavené na novej platforme MLB, a aj keď je určený iba pre čínsky trh, v Ženeve bol odprezentovaný ako dieťa nemeckého vývojového centra. Celkom sa podaril :).

Volkswagen Phideon 05

Volkswagen Phideon 08

Súvisiace články

Eventy

Ženeva 2016 v obraze...

Eventy

Autosalón Bratislava 2015

Štúdie a koncepty, Eventy, Passat

ŽENEVA povedala, že...

Súvisiace články

Eventy

Ženeva 2016 v obraze...

Eventy

Autosalón Bratislava 2015

Štúdie a koncepty, Eventy, Passat

ŽENEVA povedala, že...