Lifestyle, Tipy, Passat / 30. január 2014 / 2 minúty ČÍTANIA

Biznis s Passatom

Volkswagen Passat_560x310Volkswagen ponúka pre niektoré zo svojich modelov výhodné Biznis balíčky, ktoré so sebou prinášajú zaujímavú výbavu navyše a nestoja ani o cent viac. Pozreli sme sa bližšie na Passat Business.

Volkswagen Passat je ideálnym firemným, ale aj rodinným autom. Jeho striedmy dizajn v spojení so štedrými rozmermi z neho robia relatívne nenápadný cestný rýchlik. Vnútorný priestor, ktorý Passat ponúka, sa dá porovnávať s limuzínami. Veď, v ktorom inom aute si môže aj vysoký človek na zadných sedadlách pomaly preložiť nohu cez nohu?

Passat je naozaj majstrom v priestrannosti. Predné sedadlá ponúkajú komfortný posed za dobre tvarovaným volantom. Vodič aj spolujazdec má dostatok miesta na nohy aj na hlavu, pričom veľkosť auta cítiť aj na šírke, ktorá je k dispozícii v oblasti ramien. Ergonómia kabíny je príkladná. Darmo - nemeckí inžinieri Passat postupne vylepšovali počas mnohých generácií, a preto niet divu, že je tak užívateľsky príjemný. Ako sme už naznačili, od zadných pasažierov budete len ťažko počuť sťažnosti na nedostatok priestoru. Možno len, ak by ste viezli Usaina Bolta...

Zo šoférskeho hľadiska je Volkswagen Passat skôr pracovným nástrojom ako hračkou pre dospelých. To však vôbec nie je výčitka. Nie každé auto musí byť tvrdé, zábavné a správať sa ako motokára. V Passate si môžu vodiči vychutnávať radšej pohodlný, avšak precízne vyladený podvozok, vynikajúci ťah motora 2,0 TDI už od nízkych otáčok (ťahá už od 1 400 ot/min.) a jemné radenie dvojspojkovej prevodovky DSG, ako v našom testovanom modeli. Toto spojenie je veľmi harmonické. Vďaka tejto prevodovke je jazda plynulá a pasažieri nie sú po každom preradení a následnom fúknutí turba zbytočne zatlačení do sedadiel. Občas sa nám zdalo, že jazdíme s podtočeným motorom, ale výsledkom toho je veľmi priaznivá spotreba pohonných hmôt.

Volkswagen sa rozhodol oživiť ponuku Passatu o balíky "Business", ktoré obohatia zvolenú výbavu o ďalšie prvky až do hodnoty 2 800 Eur. Jedná sa pri tom o užitočné prvky ako (okrem iného) klimatizácia a tempomat pre nižšie výbavy, až po bi-xenónové svetlomety a zatmavené sklá pre vyššie výbavy. Bi-xenóny v podaní Volkswagenu svietia naozaj dobre a výrazne tak prispievajú k bezpečnosti. Pre podrobnejšie informácie o obsahu Business balíčkov sa oplatí navštíviť webovú stránku importéra www.vw.sk. Aj v základnej výbave majú totiž čo ponúknuť.

Súvisiace články

Tipy, Passat

Chcem Volkswagen Passat! ...Lenže ktorý?

Tipy, Passat

Chcem Volkswagen Passat! ...Lenže ktorý?

Technológie, Passat

Elektrizujúca limuzína: Volkswagen Passat GTE

Súvisiace články

Tipy, Passat

Chcem Volkswagen Passat! ...Lenže ktorý?

Tipy, Passat

Chcem Volkswagen Passat! ...Lenže ktorý?

Technológie, Passat

Elektrizujúca limuzína: Volkswagen Passat GTE