Štúdie a koncepty, Eventy, up!, Polo, Golf, Passat, Touran, Sharan, Touareg, Úžitkové vozidlá / 14. apríl 2015 / 3 minúty ČÍTANIA

Autosalón Bratislava 2015: Chystáme veľkú šou!

Automobilová šou plná nablýskaných tátošov, krásnych hostesiek a nápaditých stánkov prichádza aj na Slovensko. Najväčšiu expozíciu bude mať Volkswagen. Zvedavcov bude lákať nielen exkluzívnym konceptom, ale aj špeciálnymi zľavami.

Apríl bude pre (najmä) slovenských priaznivcov áut malým sviatkom. V Bratislave sa totiž už od zajtra, 15. apríla otvoria brány autosalónu pre verejnosť, ktoré budú skrývať to najlepšie, čo ponúkajú svetové automobilky. Medzi vystavovateľmi ani tento rok nemôže chýbať Volkswagen, ktorý sa chystá výstavu absolvovať vo veľkom štýle: s najväčším stánkom, množstvom vystavených modelov a s jedným veľmi exkluzívnym konceptom, nad ktorým budú mnohým iste tiecť slinky.

Autosalón je miestom, kde uvidíte aj autá, na ktoré v bežnej premávke tak ľahko nenarazíte. Takým je isto model Volkswagen XL1. Nepatrí medzi najnovšie, ale aj tak láka svojim exotickým vzhľadom a najmä nevídanou koncepciou. Tomuto ultraľahkému hybridnému čudu stačí na pohon elektromotor a dvojvalcový naftový motor s objemom 0,8 litra a výkonom 35 kW (48 k). Priemerná spotreba dosahuje šokujúcu hodnotu: 0,9 l/100 km.

Potešením pre náročných zákazníkov, ktorí vyžadujú od auta veľkú praktickosť a dostatok miesta na všetkých sedadlách aj za nimi, bude iste nový Volkswagen Caddy. Ponúka svieži dizajn, úsporné motory a najmä ťažko prekonateľný priestor v kufri.

Volkswagen Caddy 2015

Volkswagen nezabúda ani na svoje športové korene a pre milovníkov vône benzínu, horúcich brzdových doštičiek a spálených pneumatík chystá ozajstnú lahôdku: Volkswagen Polo GTI. Nové Polo GTI sa od toho starého navonok veľmi nelíši, aj keď stojí za to spomenúť nový dizajn svetiel s typickou červenou linkou. Zaujímavejšie však je, že jeho motor narástol z 1,4 na 1,8 litra a výkon poskočil na veselých 141 kW (190 koní). Ešte zaujímavejší je nárast krútiaceho momentu, ktorý teraz dosahuje max. hodnotu 320 Nm! Čerešničkou na torte je, že ho môžete mať aj s manuálnou prevodovkou. Tí, čo vedia, aké dobré manuály robí VW, majú iste radosť.

Volkswagen Polo GTI

Ak vo vás ani tento malý ostrý hatchback neprebudí vášne, môžete sa spoľahnúť, že hviezde šou, konceptu GTI Roadster, sa to podarí. Vášnivý odtieň červenej farby, nízka silueta, obrovské kolesá, krídlo a nezameniteľný dizajn – to všetko sa stretlo v jednom jedinom aute, ktorým je koncept GTI Roadster. Pod jeho kapotou navyše nájdeme ozajstný klenot: trojliter twin-turbo V6 TSI s výkonom 500 koní. To je už poriadna raketa. Možno by ste pri jazde v ňom mali mať helmu. Asi ste si všimli, že auto nemá strechu.

Volkswagen Golf GTI Roadster Vision Grand Turismo

Popri týchto hlavných lákadlách bude na stánku mnoho ďalšieho. Budete si môcť pozrieť, ako vyzerajú napríklad modely Golf a Passat v balíku R-Line, sadnúť si do celej škály modelov Volkswagenu od malého up! až po majestátny Touareg a dokonca aj navštíviť obchod VW Originálne príslušenstvo. Ak sa vám nejaké auto zapáči, neváhajte a kúpte si ho rovno na autosalóne. Oplatí sa. Na mnoho modelov totiž Volkswagen ponúka autosalónový bonus. V prípade príjemného Golfu a Golfu Variant, imidžového Beetle či elegantnej Jetty ušetríte až 700 Eur. Ak si vaše srdce získal veľký Sharan, dokážete ho dostať so zľavou až 1 500 Eur. Najviac ušetria tí, ktorí sa nechajú zviesť ladnými krivkami, nízkou siluetou a prirodzeným rešpektom modelu Volkswagen CC. Až do konca mája je totiž lacnejší až o 2 000 Eur!

Volkswagen Passat, Volkswagen Passat Variant

Na autosalón si tak nezabudnite prichystať dobrú zábavu, fotoaparát, lístky a rovno aj peňaženku. Pri ponúkaných zľavách by bol hriech ju nevyužiť!

A ako vyzerala príprava? Pozrite si galériu :)

Súvisiace články

Eventy

Volkswagen na autosalóne v Nitre – tri slovenské premiéry a ďalšie atraktívne novinky

Eventy

Volkswagen na autosalóne v Nitre – tri slovenské premiéry a ďalšie atraktívne novinky

Eventy, Beetle

Travemünde sa hemžilo Chrobákmi! …A prišiel aj Robbie Williams! (skoro)

Súvisiace články

Eventy

Volkswagen na autosalóne v Nitre – tri slovenské premiéry a ďalšie atraktívne novinky

Eventy

Volkswagen na autosalóne v Nitre – tri slovenské premiéry a ďalšie atraktívne novinky

Eventy, Beetle

Travemünde sa hemžilo Chrobákmi! …A prišiel aj Robbie Williams! (skoro)