Polo, Golf, Passat, Sharan, Tiguan, Verzie GTI / 31. december 2015 / 4 minúty ČÍTANIA

Dátum narodenia: rok 2015

Ďalší rok sa nám pomaly chýli ku koncu. V rodine Volkswagen pribudlo mnoho prírastkov, ktoré majú dátum narodenia rok 2015.

Za posledný rok pribudlo v ponuke VW množstvo nových, rodinne zameraných modelov. Vyberanie toho najväčšieho darčeka pod vianočný stromček tak bolo ľahšie. Alebo ťažšie? Každý má totiž niečo do seba. Poďme si ich bližšie predstaviť, názor si spravíte sami.

Všetko sa začalo novou generáciou VW Passat, ktorý bol pre celý modelový rad doslova revolúciou. Priniesol množstvo nových technológií, ktoré sa v segmente často objavili úplne prvý krát. Veď Passat sa dokáže do istej miery šoférovať sám! Popri tom sa o svojho šoféra stará, bdie o jeho bezpečnosť a dokáže sám zastaviť na krajnici, ak spozoruje, že šofér má problémy. Skvelou novinkou v portfóliu Volkswagenu sú aj inteligentné LED svetlomety.

IMG_8756_1600x1067

Inak bol rok 2015 v znamení praktických kombíkov. Klasický Golf Variant so svojim 605-litrovým kufrom nie je nikomu neznámy. Nedávno však dostal troch súrodencov, každého s iným pohľadom na svet. Golf Alltrack je so svojím pohonom všetkých kolies 4Motion, so zvýšenou karosériou, unikátnymi nárazníkmi a ochrannými plastami štýlový dobrodruh, ktorý sa nezľakne ani výletov mimo asfaltových ciest. V červenej vyzerá fantasticky. Druhý, Golf GTD Variant je zase mierne znížený a pritvrdený, s poriadne silným dvojlitrovým dieselovým motorom pod kapotou (dosahuje výkon až 135 kW/184 koní!). Nestratil takmer nič na komforte, ale v zákrutách si s ním môžete dovoliť vďaka športovému podvozku oveľa viac. Vaša peňaženka sa ho pritom nemusí báť, pretože napriek veľkému výkonu dokáže reálne jazdiť iba za 5 l nafty na 100 km. Mimochodom, veľmi mu pristane tmavosivá metalíza. Nakoniec je tu ešte Volkswagen Golf R Variant. To je už riadny športiak, ktorý sa však nechce vzdať každodennej použiteľnosti a praktickosti. Má subtílne agresívny bodykit a nádherné veľké zliatinové kolesá, ktorým dáva ešte viac vyniknúť riadne znížený podvozok. Spod zadného nárazníka trčí veľavravná štvorica výfukov, z ktorých sa šíri nádherný, dravý zvuk. Bodaj by nie. Pod kapotou totiž v motore 2,0 TSI zbesilo erdží 300 nadupaných žrebcov. Z 0 na 100 km/h vystrelí ostrý Golf R Variant len za 5,1 sekundy. Kedysi by tak patril do ligy superáut. Vďaka pohonu 4Motion a vypínateľnému ESP si s ním parádne užijete aj na snehu. A farba? Jednoznačne jedinečná tmavomodrá!

IMG_9727_1600x1067 IMG_9577_1600x1067 IMG_9669_1600x1067

Golf Variant je veľký, ale Passat Variant je ešte väčší. Preto aj do jeho rodiny pribudol dobrodružný model Alltrack so zvýšeným podvozkom, pohonom 4Motion a jedinečnou výbavou. Oproti Golfu ponúka ešte viac priestoru v kabíne a väčší kufor s objemom 639 litrov, ktorý sa dá sklopením sedadiel zväčšiť až na 1 769 litrov. Rovnako ako verzia sedan, aj Passat Variant je etalónom bezpečnostnej výbavy a strážiť vás v ňom dokáže mnoho anjelov.

xIMG_7239

To najväčšie však prichádza na koniec. Občas treba vymeniť štýl za schopnosť prevážať až 6 detských sedačiek naraz... Alebo ich radšej skĺbiť dohromady? Nový Volkswagen Touran je totiž kus nádherného auta, ktorý je schopný uviezť sedem pasažierov a ponúknuť im bezpečnosť a zábavu na palube. Zároveň je praktický, úsporný a dobre jazdí. V päťmiestnej verzii má jeho kufor objem až 743 litrov, takže žiadne dovolenkové balenie preň nebude výzvou.

IMG_3851_1600x1067

Nestačí? Tak skočme o veľkosť vyššie k novému Volkswagenu Sharan. Ten je (pre istotu) ešte väčší, ale vďaka posuvným zadným dverám sa doň perfektne nastupuje aj v stiesnených priestoroch. Nezľakne sa ani sťahovania – so sklopným operadlom spolujazdca dokáže prevážať aj veľmi dlhé predmety. Len aby sa vám zmestil pod stromček...

Volkswagen-Sharan_2016_1600x1200_wallpaper_01

Ak je všetko naopak a máte radšej malé, vrtké autá s poriadnym výkonom, netreba zabudnúť na famózne Polo GTI, ktoré nás po celý rok sprevádzalo (a ešte chvíľu bude sprevádzať) našou akadémiou športovej jazdy.

xIMG_6199

Ak ste si nevybrali, asi čakáte na novinku, ktorá pribudne do rodiny Volkswagen začiatkom roka 2016. Už za pár mesiacov sa môžete tešiť na celkom nový Volkswagen Tiguan! Výber je naozaj veľký, ktorý Volkswagen by mal v roku 2016 sprevádzať práve vás?

IMG_2213_1600x1067

Šťastný nový rok, priatelia :)

Wfc_pyrotechnic_display

Súvisiace články

Lifestyle, Golf

Nájdite pre seba ideálny Golf - 2.diel

Lifestyle, Golf

Nájdite pre seba ideálny Golf

Súvisiace články

Lifestyle, Golf

Nájdite pre seba ideálny Golf - 2.diel

Lifestyle, Golf

Nájdite pre seba ideálny Golf