Novinky, Eventy, Touran / 18. september 2015 / 2 minúty ČÍTANIA

IAA 2015 naživo: vychutnáte si tu aj nový Touran

Volkswagen Touran: moderný a bezpečný

Iba málo áut ponúka takú praktickosť v takom peknom balení a takej technologickej výbave. Volkswagen Touran patrí k špičke vo svojej triede.

Nedávna modernizácia priniesla Touranu celkom novú platformu MQB, vďaka ktorej je väčší, má o 113 mm dlhší rázvor, ale zároveň je ľahší a pevnejší, než jeho predchodca. O bezpečnosti snáď ani netreba hovoriť. Všetky tieto faktory sú pre rodinné auto veľmi dôležité.

Volkswagen Frankfurt

MIESTA NA ROZDÁVANIE
Dlhší rázvor sa prejavil na priestore pre pasažierov. Teraz už nemá ani význam rátať centimetre – v modulárnom interiéri s individuálne posuvnými zadnými sedadlami sa skrátka usadí každý a nebude sa sťažovať. Dokonca sa dozadu zmestia aj tri detské sedačky vedľa seba. Rovnako dostatočne miesta je aj na batožinu. Veď aj sedemmiestna verzia Touranu ponúka po sklopení sedadiel objem až 1 857 litrov! Základný objem pri päťmiestnej verzii je štedrých 743 litrov. Ak cestujúci nechcú nechávať drobnosti v kufri, majú možnosť odložiť si ich do jedného zo 47 odkladacích priestorov šikovne rozmiestnených po celej kabíne.

Volkswagen Touran

BEZPEČNOSŤ NA PRVOM MIESTE
Touran si päť hviezdičiek v EuroNCAP vyslúžil nielen vďaka bezpečnej karosérii, ale aj vďaka rozsiahlej bezpečnostnej výbave. Touran je tak vybavený systémom Front Assist, multikolíznou brzdou, asistentom diaľkových svetiel, adaptívnym tempomatom, senzormi mŕtveho uhla a mnohými ďalšími systémami, ktoré zjednodušujú vodičovi život. Pri parkovaní sa zas dá spoľahnúť na systém kamier poskytujúcich 360° pohľad na auto.

NOVÁ ENERGIA
Aj vďaka prepracovanej aerodynamike a nižšej hmotnosti je Touran v priemere o 19% úspornejší, než predchodca. Vynovené motory TSI a TDI tiež prispievajú svojou troškou. Motor 1,4 TSI ACT dokáže pre väčšiu úsporu dokonca deaktivovať dva valce. Touran je však úplne najúspornejší s motorom 1,6 TDI, s ktorým dosahuje kombinovanú spotrebu iba 4,1 l/100 km. Vďaka prepracovanému podvozku je jazda s Touranom tichá a pohodlná. S Touranom sa bude kamarátiť aj váš smartfón, pretože na palube je aj MirrorLink. Čo viac si možno v dobrom rodinnom aute priať?

Už zajtra sa otvárajú brány frankfurtského autosalónu pre verejnosť - nepremeškajte to, ak ste v okolí :)

Súvisiace články

Novinky, Eventy, Touran

IAA 2015 naživo: vychutnáte si tu aj nový Touran

Lifestyle, Touran

Volkswagen Touran: Sexi vo veľkom

Súvisiace články

Novinky, Eventy, Touran

IAA 2015 naživo: vychutnáte si tu aj nový Touran

Štúdie a koncepty, Eventy, Golf, Passat, Touran, Sharan, Verzie R, Úžitkové vozidlá

Čo odhalila ŽENEVA...

Lifestyle, Touran

Volkswagen Touran: Sexi vo veľkom