21. jún 2022 / 2 minúty ČÍTANIA

ID.4 a ID.5 GTX dostanú vyššiu štandardnú výbavu. Ktoré modely ešte pribudnú do radu GTX?

Logo GTX sa postupne stáva typickým označením pre naše najvýkonnejšie elektrické modely. ID.4 a ID.5 GTX s pohonom všetkých kolies budeme ponúkať s vyššou štandardnou výbavou. Modely však podstúpili mierne úpravy, ktoré zvýrazňujú športový charakter a pocit vozidla vyššej kategórie.

Doteraz známe príplatkové balíčky výbav s označením Design a Comfort sú momentálne v prípade modelov GTX dodávané v štandardnej výbave. Obsahujú termoizolačné čelné sklo, zatmavené zadné okná, vyhrievané predné sedadlá, dvojicu USB-C konektorov, variabilnú stredovú konzolu či nezávislú klimatizáciu.

Červená a čierna

Zmeny sa netýkajú len výbavových stupňov. Modrasté prvky na vrchole palubnej dosky či v obložení dverí nahrádza čierny odtieň čalúnenia. Prešívanie červenou niťou zostáva aj naďalej prítomné pre zvýraznenie dynamického potenciálu loga GTX.

Zovňajšok dostal dávku čiernej farby na spätné zrkadlá, rám strechy, C-stĺpik a difúzor. Lesklé 21-palcové disky v čiernom lakovaní sú dostupné za príplatok. Dávka čiernej pomáha ID.4 a ID.5 GTX zvýrazniť svoj dynamický potenciál.

GTX bude viac

Už od vlaňajšieho príchodu ID.4 GTX sa verejnosť pýtala, že ako bude pokračovať rozširovanie tejto športovej rodinky. Po predstavení ID.4 GTX bolo pomerne jasné, že sesterský model ID.5 bude nasledovať s podobnou výbavou, batériami a tiež so športovým vyhotovením. GTX totiž postupne nahrádza ikonické označenie GTI vo svete silne orientovanom na elektromobilitu.

"Úspech ID.4 GTX a veľký záujem o ID.5 GTX nám potvrdili, že strategické rozhodnutie pristupovať k značke GTX ako k samostatnej entite, bolo dobrým rozhodnutím. ID.4 GTX a ID.5 GTX zatiaľ predstavujú až 40% celkových predajov svojich modelových radov," tvrdí vedúci predaja a marketingu pre rodinu modelov ID. Silke Bagschik.

"Kontinuálne budeme rozširovať značku GTX a postupne začneme ponúkať športový variant s týmto označením pre všetky modely ID. To platí aj pre už existujúci model ID.3 ale taktiež aj pre prichádzajúcu novinku ID. Buzz." Máme sa teda na čo tešiť.