Lifestyle, Passat / 30. apríl 2015 / 2 minúty ČÍTANIA

Ja a môj Passat - ako som išiel za svojím snom.

Podeľte sa s nami aj vy so svojim príbehom. Prirástol vám váš Volkswagen k srdcu? Rozprávate o ňom s láskou v hlase, máte s ním veľa zážitkov? Napíšte nám na volkswagen@volkswagenblog.sk - radi VÁŠ PRÍBEH zverejníme. Staňte sa súčasťou Volkswagen sveta :).

"Tak toto auto bude moje," povedal môj brat Peter a vtedy sa začal písať príbeh dnes už môjho Passatu. S pôvodným majiteľom sa na predaji rýchlo dohodli, kúpili sme ho a prepísali na nové značky. Brat si však auto dlho neužíval. Po nehode, ktorá sa našťastie skončila dobre, sa rozhodol, že ho predá. Bol som z toho sklamaný a prehováral ho, nech to nerobí. Protestoval, no nakoniec súhlasil. Auto sme celý jeden rok dennodenne prerábali a vylepšovali na ňom detaily, čo mňa ako tínedžera neskutočne bavilo.

Volkswagen Passat

Vo februári 2012, na moje 18. narodeniny, mi dal brat ten najlepší darček – svoj "starý" Passat. Auto som ďalej menil. Asi ako každý mladý chlap som chcel poriadne kolesá a "nadupanú" výbavu, a tak som si z každej výbavy odložil peniaze na nové dielce a doplnky do auta, ako napríklad multifunkčný volant z novšieho Passatu, USB modul k rádiu či znížený podvozok, ktorý som si kúpil v Nemecku. V tomto smere mi najviac pomohlo vynikajúce fórum vw-club.sk. Auto tak zmenilo tvár, dostalo aj nový nárazník, aj masku...

Po krátkom čase som sa však musel poobzerať po novom aute. Voľba bola jasná – čierny Passat B5 s motorom 1,8T. Teda ten istý model, ako som mal doteraz. Hľadal som veľmi dlho, no nakoniec som mal šťastnú ruku. Auto som vyskúšal, kúpil a začala sa opäť dlhá a nekonečná cesta úprav. S bratom sme v garáži strávili veľmi veľa času, kým sme preložili výbavu a interiér z môjho staršieho Passatu do toho nového, zmenili sme lak a pridali nové kolesá.

Volkswagen Passat, Volkswagen Passat Variant

Jeseň bola dlhá, tak som si mohol auto naplno vychutnať. V zime nastal čas na ďalšiu renováciu interiéru – nové kožené vyhrievané sedačky a výmena stredového tunela s lakťovou opierkou z novšieho modelu. Časom pribudli sklápacie spätné zrkadlá po zamknutí diaľkovým ovládaním a iné vylepšenia, ktoré ostatné Passaty toho roku výroby nepoznali. Takýto je príbeh môjho Passatu, ktorý dnes využívam už len ako víkendové vozidlo.

Súvisiace články

Novinky, Passat

Nový Volkswagen Passat Alltrack: Veľký dobrodruh

Štúdie a koncepty, Eventy, Passat

ŽENEVA povedala, že...

Štúdie a koncepty, Passat

Ďalšie ocenenie pre Volkswagen Passat

Súvisiace články

Novinky, Passat

Nový Volkswagen Passat Alltrack: Veľký dobrodruh

Štúdie a koncepty, Eventy, Passat

ŽENEVA povedala, že...

Štúdie a koncepty, Passat

Ďalšie ocenenie pre Volkswagen Passat