27. apríl 2022 / 1 minúta ČÍTANIA

Koľko vytiahne Volkswagen Polo s motorom 1.0 TSI na nemeckej diaľnici?

S downsizingom už žijeme cirka dekádu a kým sa zistilo, že nejde o úplne najlepší nápad, stihla prísť elektrifikácia, ktorá jeho nevýhody potiera. Každopádne, malé motory majú ešte stále čo povedať v kompaktných a dostupných autách. A pokojne aj na diaľnici.

Motory 1.0 TSI sa rokmi overili hlavne u ľudí, ktorí jazdia v medzimestskej či mestskej premávke. Bez problémov dokážu dosiahnuť nájazd cez 200 000 kilometrov a pri správnej údržbe presiahnu pokojne hranicu 300 000 kilometrov.  Zároveň vedia v diaľničnom tempe pekne prekvapiť. Sledujte tento Volkswagen Polo.

Malý ale šikovný

Koncept neobmedzených úsekov nemeckých diaľnic vám predstavovať nemusíme. Akonáhle zbadáte čiernobielu okrúhlu značku s priečnym preškrtnutím, buď sa držte bezpečne v pravom pruhu, alebo zapnite všetky senzory a pustite sa do toho nemilosrdného ľavého.

V takom prípade si však musíte byť istí, že na to máte. Čo však v prípade, že sedíte v malom Volkswagen Polo s motorom 1.0 TSI? Dokážete si zahrať prvú ligu a uháňať po (nemeckej) diaľnici rýchlosťou vyššou ako 200 km/h? To zistíte vo videu z dielne YouTube kanálu TEST DRIVE FREAK.