Novinky / 10. apríl 2017 / 3 minúty ČÍTANIA

LEVEL 5: Odomknutý! Pozrite si nový koncept Sedric

Preprava ľudí už nikdy nebude rovnaká ako teraz. Prinášame vám revolučný projekt Sedric – prvý spoločný koncept automobiliek patriacich do koncernu Volkswagen.

Autonómne vozidlá sú jednou z kľúčových priorít budúcnosti VW Group. Práve preto budúcnosť a najnovšie systémy prichádzajú priamo k vám už teraz. Poďte s nami zažiť autonómnu jazdu na vlastnej koži!

 Sedric znamená príchod samostatnosti

Skupina Volkswagen s príchodom konceptu Sedric stanovuje nové pravidlá vo svete autonómnych vozidiel. Vďaka tomu môžu všetci poodkryť budúcnosť samostatne riadených vozidiel. Všetko sa to deje veľmi jednoducho a ľahko – tlačidlami. Sedric jednoducho ukazuje to, kam skupina v neďalekej budúcnosti bude postupovať a čo všetko budú môcť budúci šoféri vo svojom novom vozidle zažívať.

Volkswagen Group je ambiciózny líder

V budúcnosti skupiny Volkswagen stále hrá vývoj najnovších technológií jednu z hlavných rolí. Víziou je stať sa do roku 2025 absolútnym lídrom v oblasti udržateľnej mobility. V nasledujúcich rokoch by sa plne automatizované vozidlá mali stať na cestách aj vďaka Volkswagenu samozrejmosťou. Menej potrebného miesta, menej spotrebovanej energie... Jednoducho preprava pre mladších aj starších a pre každého, kto sa potrebuje pohybovať po meste a nepotrebuje vozidlo na iné účely.

Sedric je prvé autonómne vozidlo VW Group, ktoré nepotrebuje vodiča

Autonómne vozidlá sa podľa svojich schopností triedia do rôznych úrovní – levelov. Level 5 je v rámci autonómnych vozidiel najvyšší – ide o kategóriu vozidla, kde zásah človeka nie je vôbec potrebný. A práve sem Sedric patrí. Sedric sa stáva priekopníkom toho, ako sa ľudia prepravujú. V rámci koncernových značiek mu čoskoro pribudnú nasledovníci. Tí budú reprezentovať dušu každého jedného člena Volkswagen Group. Samozrejmosťou potom bude jednoznačný dizajn každého z nich na základe aktuálneho dizajnového jazyka.

Vízia autonómnej prepravy je jednoduchá

Aby boli samostatné vozidlá naozaj jednoduché na používanie, musia byť ľahko ovládateľné. Koncept ich použiteľnosti by mal byť efektívny tak, aby ho boli schopní používať naozaj všetci. Prenesene sa dá povedať, že iba dotyk prsta delí každého od úplne nového spôsobu prepravy. A onedlho bude tento dotyk deliť možno už aj vás.

Sedric vás vníma a počúva

Stačí nastúpiť. Sedric vás bude pozorne vnímať a počúvať každú vašu požiadavku. Dostanete informácie o aktuálnej dopravnej situácii a čase potrebnom na prepravu. Osobný asistent a prepravca v jednom sa stane vašim spoločníkom. Maximálny dôraz je kladený na odpočinok cestujúcich. Samozrejmosťou je ľahké nastupovanie a vystupovanie z vozidla. Dizajn je vytváraný s ohľadom na efektívny, ale pútavý a energický výraz. Vitajte doma, vitajte v budúcnosti autonómneho cestovania, kde je Sedric hlavným sprievodcom.

Súvisiace články

Novinky

Volkswagen predstavuje nový koncept údržby osobných modelov

Novinky, Štúdie a koncepty, ID, Elektrické vozidlá

Volkswagen I.D. BUZZ: 374 koní, 4x4, 5 sekúnd, 8 ľudí, 600 km, 0 CO2

Novinky, Štúdie a koncepty, Eventy, ID, Elektrické vozidlá

Parížska SVETOVÁ premiéra konceptu I.D.

Súvisiace články

Novinky

Volkswagen predstavuje nový koncept údržby osobných modelov

Novinky, Štúdie a koncepty, ID, Elektrické vozidlá

Volkswagen I.D. BUZZ: 374 koní, 4x4, 5 sekúnd, 8 ľudí, 600 km, 0 CO2

Novinky, Štúdie a koncepty, Eventy, ID, Elektrické vozidlá

Parížska SVETOVÁ premiéra konceptu I.D.