Novinky, Taigo / 8. apríl 2021 / 1 minúta ČÍTANIA

Už čoskoro! Nový crossover sa bude volať Volkswagen Taigo

Volkswagen odhalil skeče nového modelu VW Taigo, ktorý čoskoro zažije svoju oficiálnu európsku premiéru. Vyzerá to tak, že kľúčové slová sú: SUV, kupé, dizajn a emócie!

Rodina Volkswagenu sa čoskoro rozšíri o ďalší model. Bude ním atraktívny kompaktný crossover so siluetou kupé. Môžeme predpokladať, že ako základ poslúži model T-Cross. Model Taigo je odsúdený na úspech ešte pred tým, než ho spoznáme v sériovej podobe.

Zvýšená pozícia sedenia je dnes medzi zákazníkmi veľmi populárna, čo dokazuje aj neustály rast segmentu SUV. Keď sa skombinuje s karosériou s postupne klesajúcou strechou a peknými dizajnovými prvkami, bude to hit.

Volkswagen Taigo príde na európsky trh vybavený úspornými motormi TSI, LED svetlami už v základnej výbave, s moderným spôsobom ovládania a s plne digitálnym kokpitom, ako aj zástupom asistenčných systémov.

Model VW Taigo je postavený na báze úspešného modelu Nivus z Brazílie a bude sa pre európske trhy vyrábať vo fabrike v meste Pamplona v Španielsku.

Sériovú podobu modelu Taigo uvidíme v lete, pričom uvedenie na trh je naplánované na koniec roka 2021. Tak čo, tešíte sa?