Novinky, Polo, Verzie GTI / 2. júl 2021 / 2 minúty ČÍTANIA

A je to tu! Privítajte vynovený Volkswagen Polo GTI

Volkswagen nezabúda na nadšených vodičov a vynovené Polo GTI je toho dôkazom. Ponúka vyšší výkon, ale aj vyššie štandardy asistenčných systémov.

Ak vás zaujímajú asistenčné systémy a konektivita, prečítajte si rovno tento článok, kde všetky systémy z vynoveného klasického modelu Polo ponúka aj verzia GTI. V skratke: systémy IQ.Drive ako Travel Assist do 210 km/h, IQ.Light svetlomety či plná konektivita so smartfónmi, väčšie obrazovky a podobne.

My však ideme písať o tom, čo bežné Polo neponúka. To znamená typický GTI červený pásik prepájajúci predné svetlomety, výkonný motor a upravený podvozok. Nový dizajnový jazyk modelov GTI prináša dokonca aj dodatočné päťuholníkové svetlá v prednom nárazníku, ktoré slúžia ako adaptívny predný svetelný systém zlepšujúci viditeľnosť. Má poskytovať mimoriadne homogénne osvetľovanie vozovky.

Stále GTI

Srdcom novinky je motor 2.0 TSI. Obsahuje zaujímavé technické riešenia – napríklad priame aj nepriame vstrekovanie benzínu pre maximálnu efektivitu pri všetkých úrovniach zaťaženia, ale aj pre čisté sacie ventily. Tie využívajú technológiu variabilného zdvihu.Táto technológia umožňuje motoru pracovať ešte efektívnejšie a s menšou spotrebou. Celé to ovláda štvorjadrový procesor, takže sa môžete tešiť na presné a spontánne reakcie na plyn.

Maximálny výkon motora je 152 kW (207 k) v širokom spektre od 4 600 po 6 000 otáčok motora za minútu. Maximálny krútiaci moment dosahuje hodnotu 320 Nm a je k dispozícii medzi 1 500 a 4 500 otáčkami. Na cestu sa prenáša cez 7-stupňovú prevodovku DSG poháňajúcu predné kolesá.

Dynamické parametre sú pôsobivé: 100 km/h máte na rýchlomeri za 6,5 sekundy a Polo GTI zrýchľuje, až kým nedosiahne métu 240 km/h.

O skrotenie tohto výkonu sa stará upravený podvozok, ktorý je znížený o 15 mm a prepožičiava autu nielen lepšiu stabilitu a aerodynamické vlastnosti, ale nezabudnime ani na vzhľad. Najmä príplatkové 18-palcové kolesá (v základe sú 17-ky) vyniknú lepšie na zníženom aute. Špecifické tlmiče a pružiny inžinieri naladili pre športové, avšak bezpečné a neutrálne jazdné vlastnosti so zachovaním vysokej miery komfortu pri každodennom jazdení.

Interiér využíva typické prvky modelov GTI: športový volant s perforovanou kožou, športové sedadlá s károvaným vzorom a k tomu veľa červenej nite a rôznych kontrastných detailov.

Tak ako, tešíte sa na vynovené Polo GTI? Lebo my veľmi!

VW Polo GTI 010.jpg
VW Polo GTI 002.jpg
VW Polo GTI 003.jpg
VW Polo GTI 004.jpg
VW Polo GTI 005.jpg
VW Polo GTI 006.jpg
VW Polo GTI 007.jpg
VW Polo GTI 008.jpg
VW Polo GTI 009.jpg