Novinky, Tiguan / 12. máj 2021 / 3 minúty ČÍTANIA

Sedem je viac ako päť! Privítajte vynovený VW Tiguan Allspace

Dvadsaťdva centimetrov. O toľko je verzia Allspace dlhšia od klasického Tiguanu. To jej dáva priestor až na sedem sedadiel. Vynovený Tiguan Allspace toho ponúka ešte viac.

Práve sa svetu odhalil vynovený Volkswagen Tiguan Allspace. A asi nikoho neprekvapí, že nijaké extrémne dizajnové salto v porovnaní s krátkou verziou sa nekoná. Nové predné a zadné LED svetlomety, nové nárazníky, farby, disky kolies... To všetko sa rovnako pohodlne usadilo na vynovený Allspace, ako nedávno na klasický Tiguan.

Aj dlhší, praktickejší Tiguan Allspace sa môže pochváliť novými prvkami výbavy. Napríklad infotainment systémom MIB3 s eSIM kartou, online navigáciou a bezdrôtovou konektivitou nielen cez Apple CarPlay, ale aj Android Auto.

Nezabudlo sa však ani na bezpečnostné prvky: najviac si ceníme pridanie skvelých Matrix LED svetiel IQ. Light s 24 diódami v každom svetle do ponuky, ako aj systému poloautonómnej jazdy Travel Assist.

V interiéri nechýba nový dotykový panel klimatizácie s podsvietenými dotykovými plôškami a digitálny kokpit, ktorý dodáva Tiguanu Allspace ešte väčší high-tech nádych

Novým partnerom pre dokonalý zvukový zážitok je Harman Kardon. Hi-Fi sústava tohto modelu spraví z kabíny malú koncertnú miestnosť.

Čaro priestoru

Rázvor modelu Tiguan Allspace je dlhší až o 110 mm v porovnaní s klasickým modelom. Pasažieri v druhom rade sedadiel majú vďaka tomu až o 54 mm viac priestoru na kolená. Pripomeňme, že aj sedadlá v druhom rade sú posuvné a majú nastaviteľné opierky, takže s priestorom sa dá čarovať podľa vašej chuti a potrieb.

Skvelá funkcia je možnosť sklopiť predné sedadlo spolujazdca dopredu, čim vznikne extra dlhý priestor na prevoz extra dlhých predmetov :-) .

Objem batožinového priestoru je v päťmiestnom usporiadaní 700 litrov, v sedemmiestnom so všetkými sedadlami vztýčenými je to stále použiteľných 250 litrov. Po sklopení všetkých sedadiel je to 1 775 litrov. Tiguan Allspace si môžete kúpiť aj iba s piatimi sedadlami. Vtedy si môžete užívať neuveriteľných 760 litrov na batožinu. A keď to nestačí, môžete všetko sklopiť pekne do roviny a získate až 1 920 litrov!

Dôležitá línia

Nezabudnime spomenúť ešte jeden zaujímavý dizajnový prvok: línia okien Tiguanu Allspace. Kým pri klasickom Tiguane je spodná línia okien rovná, pri modeli Allspace vzadu klesá nahor. Dodáva to autu zaujímavý, dynamický charakter a pri pohľade zboku pôsobí Tiguan Allspace mimoriadne elegantne.

Zaujímavou novinkou je však svietiaci LED pásik na prednej maske po vzore najnovších modelov Volkswagenu. Tiguanu Allspace celkom pristane, čo poviete?

Nový Volkswagen Tiguan Allspace bude k dispozícii klasicky aj vo verziách Style a R-Line. Predpredaj sa spustí o pár týždňov.

Galériu fotiek budeme priebežne aktualizovať.

VW Tiguan Allspace FL 001.jpg
VW Tiguan Allspace FL 002.jpg
VW Tiguan Allspace FL 003.jpg
VW Tiguan Allspace FL 004.jpg
VW Tiguan Allspace FL 005.jpg
VW Tiguan Allspace FL 006.jpg
VW Tiguan Allspace FL 007.jpg
VW Tiguan Allspace FL 008.jpg
VW Tiguan Allspace FL 009.jpg
VW Tiguan Allspace FL 010.jpg
VW Tiguan Allspace FL 011.jpg
VW Tiguan Allspace FL 012.jpg