Novinky, ID, Elektrické vozidlá / 17. apríl 2023 / 4 minúty ČÍTANIA

Svetová premiéra: Toto je Volkswagen ID.7!

Privítajte s nami kráľa dlhých ciest – luxusný elektrický sedan s dojazdom až 700 kilometrov!

Volkswagen predstavil svoju elektrickú vlajkovú loď VW ID.7. Toto auto so sebou prináša mnoho nových prístupov a naznačuje, čo môžeme postupne očakávať od ďalších modelov značky. Čítajte pozorne!

Rozrezáva vzduch

Pointa modelu ID.7 je dlhý dojazd a nízka spotreba. Do inžinieri dosiahli vďaka úzkostlivo prepracovanej aerodynamike. Každý detail na karosérii je optimalizovaný.

Výsledkom je koeficient odporu vzduchu iba 0,23 s čelnou plochou iba 2,45 m2. Takto dokáže ID.7 zájsť na jedno nabitie ďalej bez toho, aby bolo nevyhnutné použiť väčšiu batériu. Na prerezávanie sa vzduchom totiž minie menej energie.

Model ID.7 Pro S s 86 kWh batériou tak prejde na jedno nabitie až 700 km! Aj menšia 77 kWh batéria vystačí modelu ID.7 na dojazd 615 kilometrov.

Vzduch má radšej plynulé línie, preto VW ID.7 je dlhý až 4 961 mm, široký 1 862 mm, vysoký iba 1 538 mm a rázvor dosahuje obrovských 2 966 mm. O miesto pre pasažierov sa teda vonkoncom netreba báť. ID.7 je skvelý prostriedok na tiché plachtenie mestom v pohodlí a bez emisií.

Obzvlášť strhujúce sú LED svetlá vpredu a vzadu, pričom tie zadné majú striebornú farbu až kým sa nerozžiaria.

Nový pohon

Novinka je prvým modelom, ktorý poháňa nový elektromotor z vlastnej dielne Volkswagenu. Je mimoriadne efektívny a teda úsporný. Využíva silnejšie permanentné magnety s vyššou tepelnou kapacitou. Stator má hustejšie vinutie cievok s maximalizovaným prierezom káblov. Je tu dvojité chladenie vodou aj olejom.

Základná batéria má kapacitu 77 kWh (netto) a zvládne nabíjanie jednosmerným prúdom o výkone 170 kW. Neskôr príde verzia ID.7 Pro S, ktorá bude obsahovať celkom novú batériu s kapacitou až 86 kWh (netto). Tá zvládne nabíjanie výkonom až 200 kW!

Zásadným vylepšením je aj zakomponovanie predohrevu batérie na urýchlenie nabíjania. Tento systém sa spustí automaticky, keď do navigácie zadáte ako cieľ vysokovýkonnú nabíjaciu stanicu.

Redefinovaný interiér

V interiéri láka ID.7 na mimoriadne pôsobivé a kvalitné spracovanie. Samozrejme, že použité materiály pochádzajú z udržateľných zdrojov. Kokpit má úplne novú filozofiu a je to akési mobilné obývacie miesto pre novú éru.

Jej základom je head-up displej s rozšírenou realitou, ktorý ponúka model ID.7 ako prvý na svete už v štandardnej výbave. To umožnilo dizajnérom zmenšiť klasický prístrojový štít na minimum a dizajnovo vyčistiť interiér.

Na palubnej doske dominuje 15-palcový dotykový displej s novým konceptom ovládania infotainmentu. Niektoré tlačidlá sú tu vždy k dispozícii, aby ich vodič ani spolujazdec nemuseli hľadať. Hlavné menu funguje na báze dlaždíc, ktoré si vedia užívatelia usporiadať podľa seba. Celé ovládanie je zjednodušené, viac intuitívne a prehľadnejšie.

Pod displejom sa nachádzajú podsvietené dotykové plochy pre rýchle ovládanie hlasitosti a klimatizácie aj za tmy.

Zaujímavosťou sú inteligentné výduchy klimatizácie. Systém klimatizície v ID.7 zohľadňuje počet pasažierov, vonkajšiu teplotu, ale aj polohu slnka tak, aby poskytol perfektnú bezprievanovú klimatizáciu každému na palube.

Nechajte sa hýčkať

Volkswagen ID.7 je luxusná limuzína. Preto ponúka prvky ako klimatizované masážne sedadlá alebo nádherné farebné podsvietenie panelov.

Lákavou novinkou je nový druh panoramatickej strechy, ktorá nepotrebuje kryciu roletku. Obsahuje totiž šikovné zatemňovacie sklo. Jednoduchým pokynom (pokojne aj hlasovým) sa zmení z priehľadného na zatemnené.

O dokonalý zvukový zážitok sa postará audiosystém Harman Kardon s výkonom až 700 W! Využíva 14 reproduktorov a 16-kanálový zosilňovač.

Volkswagen ID.7 k nám príde na jeseň. Tešíte sa naňho? Lebo my naozaj veľmi! Pozrite si ID.7 v detailoch vo fotogalérii nižšie.

VW ID.7 svetova premiera 009.jpg
VW ID.7 svetova premiera 050.jpg
VW ID.7 svetova premiera 046.jpg
VW ID.7 svetova premiera 045.jpg
VW ID.7 svetova premiera 040.jpg
VW ID.7 svetova premiera 036.jpg
VW ID.7 svetova premiera 031.jpg
VW ID.7 svetova premiera 029.jpg
VW ID.7 svetova premiera 027.jpg
VW ID.7 svetova premiera 004.jpg
VW ID.7 svetova premiera 003.jpg
VW ID.7 svetova premiera 002.jpg
VW ID.7 svetova premiera 022.jpg
VW ID.7 svetova premiera 021.jpg
VW ID.7 svetova premiera 017.jpg
VW ID.7 svetova premiera 016.jpg
VW ID.7 svetova premiera 015.jpg
VW ID.7 svetova premiera 014.jpg
VW ID.7 svetova premiera 013.jpg
VW ID.7 svetova premiera 012.jpg
VW ID.7 svetova premiera 011.jpg
VW ID.7 svetova premiera 006.jpg
VW ID.7 svetova premiera 023.jpg

Súvisiace články

Novinky, Technológie, Štúdie a koncepty, ID

Ide sa do finále! Volkswagen ID.7 odhaľuje ďalšie detaily

Novinky, Video, Technológie, ID

Volkswagen opäť zmení pravidlá hry! Predstavuje inteligentnú klimatizáciu, ktorá dokáže neuveriteľné veci

Novinky, ID, Elektrické vozidlá

Tajomstvo kamufláže luxusného sedanu Volkswagen ID.7

Súvisiace články

Novinky, Technológie, Štúdie a koncepty, ID

Ide sa do finále! Volkswagen ID.7 odhaľuje ďalšie detaily

Novinky, Video, Technológie, ID

Volkswagen opäť zmení pravidlá hry! Predstavuje inteligentnú klimatizáciu, ktorá dokáže neuveriteľné veci

Novinky, ID, Elektrické vozidlá

Tajomstvo kamufláže luxusného sedanu Volkswagen ID.7