Novinky, ID, Elektrické vozidlá / 17. január 2023 / 3 minúty ČÍTANIA

Tajomstvo kamufláže luxusného sedanu Volkswagen ID.7

Volkswagen predstavil svoj nový luxusný elektrický sedan ešte v kamufláži, ktorá si však zaslúži vašu pozornosť!

Nový Volkswagen ID.7, teda produkčná verzia konceptu ID. AERO, sa verejnosti ukázal opradený rúškom vzrušujúceho tajomstva na šou CES v Las Vegas. Tento mimoriadne aerodynamický sedan postavený na platforme MEB čaká čoskoro oficiálna premiéra, ale Volkswagen nemohol odolať, aby aj na maskovanej predpremiére bolo o čom hovoriť.

Interaktívny kabát

Už na prvý pohľad je jasné, že kamufláž je niečím výnimočná. Má digitálny dizajn a jedinečné lakovanie, ktoré interaktívne rozsvecuje aerodynamickú karosériu modelu ID.7.

Pozostáva z až 40 vrstiev laku, pričom niektoré z nich majú elektricky vodivé vlastnosti a niektoré zas izolačné. Na aute je možné ovládať dokopy až 22 oblastí nezávisle od seba. Sú elektrizované popod krycou vrstvou laku tak, že môžu žiariť.

Toto všetko je možné napojiť na audiosystém. Vtedy sa jednotlivé časti auta rozžiaria v rytme hudby! Samozrejme, hlavou úlohou kamufláže je zakryť finálnu podobu auta. Ak mal niekto to šťastie auto vidieť naživo, na zadnom okne je vyobrazený QR kód so všetkými dôležitými informáciami. Aby na auto pasoval, celá kamufláž sa nesie presne v tomto štýle.

Vlajková loď

Volkswagen ID.7 sa chystá ponúknuť top technológie a top kvalitu. Je jedným z až desiatich elektrických modelov, ktoré sa značka chystá uviesť do roka 2026. Cieľom je poskytovať zákazníkom udržateľný model v každom jednom segmente.

V tom najvyššom je dôležité ohúriť  a ID.7 to chce dosiahnuť aj dojazdom. Vďaka vynikajúcej aerodynamike, kde sa vzduch cielene vedie okolo vozidla a popod neho až do jeho zadnej časti, čo vytvára akýsi vzduchový závoj znižujúci odpor vzduchu, bude vedieť s už existujúcou batériou (82 kWh brutto) prejsť až 700 km na jedno nabitie!

Napriek riadnej dĺžke auta a rázvoru až 2,97 metra využíva ID.7 stále platformu MEB, čo je ďalší dôkaz jej neuveriteľnej všestrannosti.

Nový komfort

ID.7 prvýkrát odhalil aj svoj interiér. Vyžíva známe prvky ako malý informačný displej pred vodičom, head-up displej s rozšírenou realitou a dotykové ovládanie.

Novinkou je podsvietená dotyková lišta na ovládanie hlasitosti a teploty. Klimatizácia dostala nové výduchy „Smart air vents“, ktoré sa dynamicky starajú o čo najrýchlejšiu a najefektívnejšiu distribúciu temperovaného vzduchu po kabíne. Ak je v aute pasažier, dokážu vzduch cieliť naňho alebo naopak chladiť interiér nepriamo.

Tieto funkcie sú neustále zobrazené na novom displeji s uhlopriečkou až 15 palcov. Dajú sa navyše aktivovať či uložiť nezávisle pre každého užívateľa. Skvelou vychytávkou je automatické predklimatizovanie. Auto na základe priblíženia sa kľúča spustí vyhrievanie alebo klimatizáciu ešte pred tým, než vodič nasadne do auta.

VW ID.7 kamuflaz 002.jpg
VW ID.7 kamuflaz 003.jpg
VW ID.7 kamuflaz 004.jpg
VW ID.7 kamuflaz 005.jpg
VW ID.7 kamuflaz 006.jpg
VW ID.7 kamuflaz 007.jpg
VW ID.7 kamuflaz 008.jpg
VW ID.7 kamuflaz 009.jpg
VW ID.7 kamuflaz 010.jpg
VW ID.7 kamuflaz 011.jpg
VW ID.7 kamuflaz 012.jpg

Súvisiace články

ID

Volkswagen ID. AERO oficiálne predstavený! Elegantný sedan sa bude predávať aj na Slovensku

Štúdie a koncepty

Nech žije sedan! Prichádza Volkswagen ID. AERO

Technológie, ID

Ani watt na zmar! Volkswagen ID.4 ťaží z jazdy absolútne maximum energie za vás

Súvisiace články

ID

Volkswagen ID. AERO oficiálne predstavený! Elegantný sedan sa bude predávať aj na Slovensku

Štúdie a koncepty

Nech žije sedan! Prichádza Volkswagen ID. AERO

Technológie, ID

Ani watt na zmar! Volkswagen ID.4 ťaží z jazdy absolútne maximum energie za vás