Štúdie a koncepty, Eventy / 25. september 2015 / 3 minúty ČÍTANIA

Takže ako bolo na autosalóne?

Úspešne sme sa vrátili z autosalónu vo Frankfurte, kde sme strávili dva dni v stánku Volkswagenu. Už po sľubnej šou počas Volkswagen Group night nám bolo jasné, že sa máme na čo tešiť. Sila koncernu Volkswagen je obrovská a priestor na spoluprácu a zdieľanie spoločných nápadov nekonečný. Veru, nemýlili sme sa. Frankfurt bol skrátka veľkolepý.

Volkswagen Frankfurt

Z čoho sme mali najlepší dojem? V prvom rade z veľkosti, prehľadnosti, rôznorodosti a vzdušnosti stánku Volkswagenu. Príjemná atmosféra a veľa neutrálneho svetla dali skvelo vyniknúť krivkám známych, ale aj neznámych modelov Volkswagenu. Práve dobré osvetlenie a dostatok miesta odlišovali stánok Volkswagenu od konkurencie. Že sa to lepšie fotí, hádam netreba zdôrazňovať :).

Volkswagen Frankfurt

Z áut na nás najlepší dojem spravil nováčik VW Golf GTI Clubsport. Už základné GTI vyzerá lahodne, ale Clubsport dokázal pridať správnu dávku agresivity a športových génov, takže výsledok je naozaj úchvatný. Môže toto byť najlepší hot-hatch súčasnosti? Je to dosť možné – výkonu má viac, než zákony sociálneho správania dovoľujú využiť (krátkodobo až  290 koní), vyzerá fantasticky a je to Volkswagen ;). Čiže vždy bude dostatočne komfortný a s maximálnou bezpečnostnou výbavou. Vo mne zanechali perfektný dojem aj jeho športové sedačky. Telo obopnú pevne pritom sú celkom pohodlné. Čerešničkou na torte je volant čalúnený v Alcantare. Keď si tak sadnete za volant Clubsportu, máte okamžite pocit, že sedíte vo výnimočnom aute. A to sme ho ešte nepočuli naštartované…

Nový Tiguan vyzerá zase vyspelejšie, čomu sekunduje aj naozaj pekný interiér. Najmä verzia GTE má svoj špecifický elektrický šmrnc ;).

Z konceptov sme mali možnosť prvý krát vidieť naživo Volkswagen Golf R Touch, ktorého systémy sa dajú ovládať gestami (keby ste videli ten interiér… wow! Také obrovské obrazovky nie sú ani v limuzínach), alebo famózny koncept Volkswagen GTE Sport. Jeho nožnicové dvere napovedajú, že sa jedná o čosi výnimočné. A naozaj – motor z Polo R WRCdva elektromotory dodávajú autu kombinovaný výkon takmer 400 koní! Kto okrem nás sa v ňom chce ešte zviezť? Najmä zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 4,3 sekundy musí byť zážitok :).

Volkswagen Frankfurt

Popri tom všetkom tu bola aj nádherná modrá kolóna pozostávajúca z modelov Golf R, úžasný dvojfarebný Multivan, nový Touran, praktický Sharan, nová rodina Golfov a Passatov Alltrack a veľmi štýlový Beetle Wave.

Volkswagen Frankfurt Volkswagen Frankfurt

Stánok Volkswagenu však nebol iba o autách. Boli tu aj makety motorov, autá rozrezané na polovicu, polopriehľadný Tiguan GTE, simulátory diskov a množstvo ďalších workshopov, ktoré návštevníkom umožnili ponoriť sa do sveta Volkswagenu ešte hlbšie. Kto nebol na autosalóne, môže ľutovať! …A zároveň si môže spraviť program na najbližší ženevský autosalón. Je to totiž niečo, čo skrátka treba zažiť :).

Súvisiace články

Eventy

Ženeva 2016 v obraze...

Novinky, Eventy

Ženeva 2016: Volkswagen Phideon nástupcom Phaetonu? Áno, ale len pre čínsky trh.

Eventy, T-Cross

Ženeva 2016: Volkswagen predstavil T-Cross Breeze

Súvisiace články

Eventy

Ženeva 2016 v obraze...

Novinky, Eventy

Ženeva 2016: Volkswagen Phideon nástupcom Phaetonu? Áno, ale len pre čínsky trh.

Eventy, T-Cross

Ženeva 2016: Volkswagen predstavil T-Cross Breeze