Novinky, Eventy, T-Roc / 16. november 2021 / 3 minúty ČÍTANIA

Toto je vynovený Volkswagen T-Roc! Videli sme ho ako prví ale nemohli sme vám ho ukázať.

Inžinieri a dizajnéri naozaj načúvajú tomu, čo zákazník hovorí. Chcete dôkaz? Je ním vynovený VW T-Roc. Predstavil sa nám v predpremiére vo všetkých jeho podobách.

Túto novinku sme museli chvíľu tajiť, ale teraz sa vám už môžeme pochváliť: videli sme vynovený Volkswagen T-Roc. Áno, tento obľúbený model podstúpil facelift. Poďme sa pozrieť, čo prináša.

Z rockera cukrík

T-Roc to pri svojom predstavení hral na drsňáka. Teraz trochu dospel a naučil sa čo-to o slušnom správaní. Začal sa starať aj o svoj zovňajšok.

Predný nárazník sa teda zmenil. Základné verzie T-Rocu sa môžu stále tešiť na šesťuholníkové LED denné svetlá na mieste, kde by ste bežne očakávali hmlovky, avšak aj tento prvok je pozmenený, aby dal viac vyniknúť lakovaným častiam karosérie.

Ak si zvolíte výbavu R-Line, denné svietenie zmení grafiku úplne a dostanete niečo, čo sa podobá na ozajstné R-ko.

T-Roc R sme videli tiež. Ten má nepatrne menšie nasávacie otvory na chladiaci vzduch, čo je potrebné pre lepšiu aerodynamiku. Dnes sa počíta každý gram. Našťastie, štyri titánové koncovky výfuku od Akrapoviča zostali v cenníku a môžete si za túto výbavu aj naďalej priplatiť. Po vlastnej skúsenosti vám to veľmi odporúčame ;).

Zmien je samozrejme viac. Vynovené svetlá môžu obsahovať IQ.Light technológiu s 24 LED v každom svetlomete. Ak si ich zvolíte, dostanete aj svetelný pás v prednej maske k tomu. Zadné svetlá tvoria taktiež LED diódy. Majú novú grafiku, ktorá dodáva autu viac technologický nádych.

Vítaným prírastkom je rozšírená paleta farieb, kam pribudli ozaj pekné, cukríkové farby. Vynovenému T-Rocu sa náramne hodia. Najmä ak si ho objednáte ako kabriolet. Áno, aj táto verzia pokračuje!

O úroveň vyššie

Najväčšia kritika T-Rocu smerovala na jeho palubnú dosku. Zákazníci aj novinári autu vyčítali použitie tvrdých plastov. To sa s faceliftom kompletne zmenilo. Nový T-Roc má mäkčenú palubnú dosku, ktorej horná časť je dokonca ozdobená prešívaním. Tapacíre dverí sú taktiež bohatšie čalúnené, takže pocit z T-Rocu je mnohonásobne lepší.

Môže za to aj pozmenená architektúra palubnej dosky. Dotykový displej sa presunul na jej hornú časť, výduchy klimatizácie sú pod ním. Vyzerá to omnoho modernejšie a najmä T-Roc je teraz originálny a nekopíruje iné modely Volkswagenu.

Na pohon novinky slúžia už doteraz známe pohonné jednotky. To znamená, že sa môžeme tešiť na trojvalec 1.0 TSI, štvorvalce 1.5 TSI a 2.0 TSI, dízlový štvorvalec 2.0 TDI a aj vrcholnú verziu T-Roc R s výkonom 221 kW (300 k), ktorá dostala do vienka veľké pádla pod volantom po vzore modelu Golf R.