Testy, Golf / 16. október 2016 / 2 minúty ČÍTANIA

Volkswagen Golf Variant vs. Golf Sportsvan

V dnešnej dobe rozhodovanie nie je ľahké, stále je to však lepšie, ako keby sme na výber nemali. Napríklad pri rozhodovaní sa, či si vybrať model Golf Variant alebo Golf Sportsvan, vám pomôže niekoľko skutočností. V tomto článku sa na ne pozrieme a poradíme vám, ktorý model si vybrať, aby splnil vaše potreby.

Volkswagen Sportsvan

Ak máte rodinu a často ju prevážate, možno by sa vám hodila vyššia strecha, ktorú ponúka model Golf Sportsvan. Ľahšie tak naložíte nielen samotnú detskú sedačku, ale jednoduchšie bude aj každodenné umiestňovanie dieťaťa do vozidla. Menšou nevýhodou Sportsvan-u môže byť oproti Golfu Variant menší objem kufra, ale na rodinné výlety to bohato postačí. Skladať veci do kufra nebude problém, pretože ich môžete umiestňovať vďaka vysokej streche aj na seba. Sportsvan ponúkne aj lepšiu variabilitu interiéru, pretože je širší – dozadu by tak nemal byť problém umiestniť rovno tri detské sedačky. Rodinka tu nájde kopec výbavy, vrátane posuvnej zadnej lavice, multimediálnych systémov... Šoféra určite poteší vyhrievané zadné sklo bez cievok, čo je v dnešnej dobe unikátom.

sportsvan-interior

Volkswagen Golf Variant

Tento model je vhodnejší pre zákazníkov, ktorým sa páči nižšia a dlhšia stavba karosérie, nie tak pripomínajúca vozidlo triedy MPV. Vďaka istej dávke elegancie sa s Golf-om Variant nestratíte ani na obchodnom stretnutí, ani na veľkom rodinnom nákupe v miestnom hypermarkete. Golf ponúka o čosi väčší objem batožinového priestoru, ale na druhej strane má nižšiu strechu, preto môže byť nakladanie detí do auta trochu ťažšou úlohou. Ponúka však mestské aj diaľničné pohodlie a dobre poslúži aj ako firemný automobil – vďaka svojej variabilite doňho naložíte naozaj veľa. Samozrejmosťou je výbava na úrovni Volkswagenu, teda bohaté multimédiá a armáda bezpečnostných asistentov.

variant-interior

Čo si teda vybrať?

Ak máte viac detí a najčastejšie sa vozíte s rodinou, odporúčame vám, vzhľadom na výšku karosérie, model Golf Sportsvan. Ak vaše vozidlo slúži aj na reprezentačné účely, kam sa viac hodí auto s elegantnejšou siluetou, ale potrebujete prevážať aj rodinu, je tu pre vás Golf Variant. Oba modely vám splnia úlohy, ktoré od nich očakávate – a to najmä kvalitne a pohodlne.

db2014au00503_large Volkswagen Golf GTD Variant

Súvisiace články

Testy, Golf

Volkswagen Golf Variant vs. Golf Alltrack

Novinky, Tipy, Testy, Golf

TEST: Volkswagen Golf Variant - vyrástol do krásy

Novinky, Lifestyle, Golf

Nový Golf Variant – Potešenie pre oči, aj pre rodinu

Súvisiace články

Testy, Golf

Volkswagen Golf Variant vs. Golf Alltrack

Novinky, Tipy, Testy, Golf

TEST: Volkswagen Golf Variant - vyrástol do krásy

Novinky, Lifestyle, Golf

Nový Golf Variant – Potešenie pre oči, aj pre rodinu