Novinky, ID / 4. december 2020 / 2 minúty ČÍTANIA

Volkswagen ID.3 poráža Teslu. Valcuje ju v predajoch!

Predaj modelu Volkswagen ID.3 sa už rozbehol naplno a z niektorých čísel sme veľmi milo prekvapení. V Nórsku či Holandsku sa podarilo ID.3 predbehnúť dominantnú Teslu!

Štart produkcie modelu VW ID.3 bol pomalší aj pre koronakrízu, ale teraz už výrobný závod v Zwickau beží naplno a údaje o predajoch môžeme považovať za reprezentatívne.

Holandsko či Nórsko sú krajiny s obrovskou preferenciou elektromobilov. Vďaka veľkému podielu zelenej energie a vládnej podpore predaja elektromobilov sa tu doteraz vynikajúco darilo aj Tesle Model 3. Dôvodov je viac, ale asi najhlavnejší je, že nemala konkurenciu.

To sa s príchodom modelu ID.3 mení a okamžite sa zmenil aj rebríček predajnosti. A to dosť šokujúco. Kým v októbri predala Tesla v Holandsku 35 kusov Modelu 3, Volkswagenu sa podarilo predať až 2 789 kusov modelu ID.3! Toľko áut za mesiac Tesla nepredala vyše roka, nehovoriac o tom, že značka umelo nafukuje predaje v poslednom mesiaci každého štvrťroka (mesiace pred ním má minimálne predaje).

V Nórsku sa za október predalo až 2 475 kusov ID.3 v porovnaní o 74 predanými Teslami Model 3. Kým Model 3 bol dosiahol niekoľkokrát métu najpredávanejšieho auta na tamojšom trhu, dnes sa si už tento titul prisvojil aj Volkswagen ID.3.

Priaznivé výsledky ukazujú aj prvé čísla za november. Kým Tesla si na svoje konto pripísala iba 267 predaných áut v Nórsku a 91 v Holandsku, ID.3 ju prevalcoval s 981, resp. 1 485 novými registráciami.

Tieto čísla môžu byť skreslené oneskorenými dodávkami kvôli pandémii, ale to nič nemení na fakte, že Tesla už nikdy nebude v tej komfortnej pozícii ako doteraz.

Zdá sa, že najdôležitejšie a najnáročnejšie európske trhy prijali model Volkswagen ID.3 veľmi priaznivo. Keďže Holanďania a Nóri už majú s elektromobilmi bohaté skúsenosti, fakt, že zamerali svoju pozornosť práve na nový Volkswagen ID.3 nás veľmi teší!

Zdroj: https://eu-evs.com/, https://ofv.no/registreringsstatistikk, forbes.com,

VW ID.3 predaje 001.jpg
VW ID.3 predaje 002.jpg
VW ID.3 predaje 003.jpg
VW ID.3 predaje 004.jpg