Novinky, Polo, Verzie GTI / 23. máj 2023 / 3 minúty ČÍTANIA

Volkswagen Polo GTI oslavuje 25 rokov so špeciálnou edíciou!

Prvé Polo GTI bolo uvedené na trh v roku 1998 a v súčasnosti sa považuje za zberateľský kúsok. Pri príležitosti tohto výročia ponúka VW nové Polo GTI s bohatou štandardnou výbavou a špeciálnymi dizajnovými prvkami.

25 rokov modelu Polo GTI! Pri príležitosti tohto výročia uvádza Volkswagen na trh špeciálnu edíciu modelu Polo GTI Edition 25. V roku 1998 si model Polo po prvý raz pridal do svojho názvu tieto tri ikonické písmená: GTI. Teraz, štvrťstoročie po uvedení modelu Polo III GTI na trh, VW predstavuje limitovanú edíciu aktuálneho modelu Polo GTI s výkonom 152 kW (207 k). Výkonný pohon je pôsobivý, ale ani zďaleka nejde o jedinú vec, ktorou tento športový kompaktný automobil vyniká.

Výkonný dvojlitrový motor TSI s výkonom 152 kW (207 k) a krútiacim momentom 320 Nm poháňa Polo GTI Edition 25 s pohonom predných kolies z 0 na 100 km/h za 6,5 sekundy. Okrem toho je model štandardne vybavený špeciálne vyladeným športovým odpružením. To znižuje karosériu o 15 milimetrov a v kombinácii s elektronickou uzávierkou diferenciálu XDS zabezpečuje syntézu vynikajúcej jazdnej dynamiky, vylepšenej trakcie a precízneho ovládania, ktorá je typická pre modely GTI.

Jubilejné špecialitky. Nový limitovaný model zdôrazňuje svoje výnimočné postavenie najmä vizuálne. Má klasický vzhľad GTI s červenými brzdovými strmeňmi a ozdobnými lištami, voštinovým dizajnom na maske chladiča a pochrómovanými koncovkami výfuku. A to nie je všetko! Polo GTI Edition 25 má množstvo ďalších exkluzívnych prvkov výbavy vrátane 18-palcových zliatinových diskov Adelaide v čiernom lesklom prevedení, čiernej strechy a čiernych vonkajších spätných zrkadiel, ktoré pomáhajú dotvárať jeho športový vzhľad. Interiér je štandardne vybavený prémiovými športovými sedadlami v perforovanej čierno-červenej koži ukončenej prešívanými logami GTI a lesklými čiernymi ozdobnými lištami s červeným nápisom GTI. Majiteľom bude pripomínať, že ich vozidlo je jedným z obmedzeného počtu logo "One of 2 500" (jeden z 2 500) na obložení prahov. Okrem farieb GTI Pure White, Kings Red Metallic, Reef Blue Metallic, Smoke Grey Metallic a Deep Black Pearl Effect bude Polo GTI Edition 25 dostupné aj vo farbe Ascot Grey.

K sériovej výbave patria matrixové svetlomety IQ.LIGHT LED s asistentom dynamického svietenia. Nechýba ani multifunkčný športový volant v koži s pádlami a logom "25", ako aj množstvo asistenčných systémov, ktoré poznáme predovšetkým z vyšších tried vozidiel. Voliteľný asistenčný systém Travel Assist je súčasťou asistenčného balíka IQ.DRIVE a umožňuje čiastočne automatizovanú jazdu. Systém Travel Assist dokáže prevziať riadenie, brzdenie a zrýchľovanie nového Pola GTI pri rýchlostiach od 0 km/h až po systémový limit 210 km/h. Na tento účel sa Travel Assist spolieha na známe systémy vrátane adaptívneho tempomatu pre pozdĺžne vedenie a asistenta pre udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu (štandardná výbava).

Prístroje a informačno-zábavný systém v novom modeli špeciálnej edície sú usporiadané na jednej vizuálnej osi, takže sú vždy dobre viditeľné a ovládateľné. Systém infotainmentu Ready2Discover je súčasťou sériovej výbavy a môže sa pochváliť 20-centimetrovým (8-palcovým) displejom s vysokým rozlíšením, ktorý zabezpečuje najmodernejšiu konektivitu.

Narodený v exotike. Rovnako ako väčšina ostatných modelov Polo, aj Polo GTI Edition 25 sa vyrába v Kariege (Južná Afrika). Továreň otvorená v roku 1951 sa nachádza neďaleko Port Elizabeth a je najväčšou automobilkou na africkom kontinente. VWSA vyrába modely Polo Vivo, Polo a (exkluzívne) Polo GTI.

Súvisiace články

Video, Lifestyle, Polo

Lietajúce Polo WRC: Tak toto musíte vidieť! VIDEO

Tipy

Kontrolky v aute: poznáte ich všetky?

Novinky, Polo, ID, Taigo

Päť hviezdičiek pre ID.5, Polo aj Taigo. Ako inak?

Súvisiace články

Video, Lifestyle, Polo

Lietajúce Polo WRC: Tak toto musíte vidieť! VIDEO

Tipy

Kontrolky v aute: poznáte ich všetky?

Novinky, Polo, ID, Taigo

Päť hviezdičiek pre ID.5, Polo aj Taigo. Ako inak?