Lifestyle, Tiguan / 18. september 2016 / 2 minúty ČÍTANIA

Volkswagen Tiguan je športovec od srdca

Volkswagen Tiguan opäť zrýchlil! Úplná novinka našej značky dostala najsilnejší naftový dvojliter v segmente – 2.0 TDI biturbo s výkonom až 240 koní. Druhou mocnou novinkou je motor 2.0 TSI pochádzajúci z Golfu GTI, ktorý má až 220 koní a uchu lahodiaci zvuk. S týmito novinkami si môžete byť istí, že na cestách nebudete žiadnou prekážkou. Nesmieme zabudnúť, že prekážkou nebudete ani na nespevnených cestách, vďaka systému 4Motion sa dostanete (takmer) všade.

Oba motory si môžete naplno užívať vďaka rýchlej, 7 stupňovej DSG prevodovke. Na cestách-necestách sa o vás za každých okolností postará systém pohonu všetkých štyroch kolies 4Motion Active Control. Dynamika, ktorú s novými motormi v Tiguane zažijete, je naozaj fantastická. S dieselom budete na stovke za 6,5 sekundy a cieľ dosiahnete ozaj rýchlo vďaka maximálnej rýchlosti až 228 km/h. Možno sa to bude zdať nereálne, ale podarilo sa nám zároveň udržať aj nízku spotrebu s priemerom len 6,4 litra. Zostáva nám povedať jediné – WOW. Jemný prejav pripomínajúci benzín je pre nový Tiguan samozrejmosťou.

220 koní a športový zvuk z modelu Golf GTI sa v Tiguane postará o športový zážitok, aký bol dosiaľ v kompaktnom SUV nevídaný. Stanete sa šprintérom, pretože na stovke budete za 6,5 sekundy a dosiahnete rýchlosť až 220 km/h. Aj v tejto špecifikácii sa o trakciu stará takmer dokonalý systém pohonu všetkých štyroch kolies 4Motion Active Control. Radenie, ktoré je rýchle, spoľahlivé a inteligentné, sa volá DSG a nájdete ho aj v modeli s týmto motorom.

Výbava oboch modelov je zhodná, začína na najvyššom stupni Highline s možnosťou doobjednania ďalších prvkov. Ak chcete odviezť plný kufor vecí, nabaliť rodinu alebo kamarátov a dostať sa napríklad na hory, je pohodlný interiér novinky pre vás ako stvorený. Pre Tiguan Higline platí jedna vec – začínať treba najvyššie.

Súvisiace články

Tiguan

Volkswagen Tiguan: najbezpečnejší v triede podľa Euro NCAP!

Lifestyle, Tiguan

Volkswagen Tiguan Allspace - väčší je lepší!

Novinky, Lifestyle, Tiguan

Piata cena pre Tiguan: Za dizajn!

Súvisiace články

Tiguan

Volkswagen Tiguan: najbezpečnejší v triede podľa Euro NCAP!

Lifestyle, Tiguan

Volkswagen Tiguan Allspace - väčší je lepší!

Novinky, Lifestyle, Tiguan

Piata cena pre Tiguan: Za dizajn!