Lifestyle, Polo / 11. február 2017 / 2 minúty ČÍTANIA

VY + VW: Denis a jeho zbesilé Polo G40!

Máme tu špecialitku: Volkswagen Polo 1,3 G40 z roku 1992, ktoré vďaka hmotnosti iba 800 kg jazdí ako raketa!

Ahoj Denis, tak toto vyzerá na lásku na prvý pohľad! Áno, auto sa mi zapáčilo už keď som ho zbadal, a to som v ňom ešte ani nesedel... Vedel som, že bude moje!

Aké boli tvoje prvé dojmy z jazdy v tomto 25-ročnom aute? Po prvej testovacej jazde som ani nechcel veriť, ako to auto ide! Bolo obratné a hlavne celkom rýchle, čo ma vzhľadom na výkon 85 kW (to na dnešné pomery nie je veľa) dosť prekvapilo. Ale asi sa to pri hmotnosti okolo 800 kg dalo čakať :-) . Auto zostalo po predchádzajúcom majiteľovi v takmer bezchybnom stave, čiže rozhodnutie bolo jasné...

Predstav nám teda svoje auto bližšie. Jedná sa o Volkswagen Polo z roku 1992 v ostrej červenej farbe Tornado Red. Zaujímavosťou je motor: 1,3-litrový štvorvalec z výroby prepĺňaný takzvaným G-dúchadlom. Na mojom aute má však dúchadlo menšiu remenicu, takže dodáva väčší plniaci tlak :-) . Pre dobrý zvuk pri radení je na saní osadený blow-off ventil. Na aute mám športový výškovo nastaviteľný podvozok. Interiér zostal pôvodný, avšak je doplnený o ochrannú klietku.

Vy a VW Polo G40 004

To znie parádne. Už ste si na seba s Polom zvykli? Áno, aj keď Polo mi dodnes pri každom zošliapnutí plynu vyčarí úsmev na tvári, rovnako ako vtedy :-). S autom som od roku 2013, kedy som sa stal majiteľom, najazdil približne 40 000 kilometrov, a to iba v letných mesiacoch. Jazdím dosť po rôznych akciách, zrazoch či stretnutiach s kamarátmi, ktorí sú tiež väčšinou VW pozitív.

Vy a VW Polo G40 007  Vy a VW Polo G40 008

Kúpil by si si podobné auto znova? Nuž, dôkazom mojej spokojnosti s Polom G40 je aj fakt, že k dnešnému dňu mám doma 3x Polo a z toho dve sú práve verzie G40.

Vy a VW Polo G40 001 Vy a VW Polo G40 003

Polo G40 je vzácny zjav. Aby ste mali lepšiu predstavu, ako chodí a najmä aký má zvuk, pozrite si krátke video. V hlavnej úlohe: Denisove Polo G40!

Ak máte podobné zaujímavé auto alebo zaujímavý VW príbeh, budeme veľmi radi, keď sa nám ozvete!

Keď vás zaujíma moderná iterácia auta, na akom jazdí Denis, prečítajte si naše články o Volkswagene Polo TU. Ak vás zaujímajú športové autá a športová jazda, určite sa vám zapáči naša malá jazdecká škola s VW Polo GTI.

Keby ste chceli najnovšie Polo mať doma, preštudujte si jeho výbavu, cenníky a technické špecifikácie na TEJTO STRÁNKE.

Súvisiace články

Lifestyle, Štúdie a koncepty, Polo, Verzie GTI

Trochu iné GTI: VW Polo GTI R5

Novinky, Testy, Polo

Prvá jazda: Nový Volkswagen Polo

Novinky, Eventy, Polo

V Berlíne sa predstaví celkom nový Volkswagen Polo! Budeme pri tom!

Súvisiace články

Lifestyle, Štúdie a koncepty, Polo, Verzie GTI

Trochu iné GTI: VW Polo GTI R5

Novinky, Testy, Polo

Prvá jazda: Nový Volkswagen Polo

Novinky, Eventy, Polo

V Berlíne sa predstaví celkom nový Volkswagen Polo! Budeme pri tom!