Lifestyle, Polo / 31. január 2018 / 4 minúty ČÍTANIA

VY+VW: Gregor a jeho jedinečný VW Polo

Príbeh so svojim autom nám poslal aj náš verný fanúšik Gregor. Je majiteľom decentne upraveného VW Polo, ktoré by ste si ľahko pomýlili s modelom GTI.

Ahoj Gregor. Povedz nám, ako sa začal príbeh Teba a Tvojho auta.

Na mojom sPOLOčníkovi jazdím už viac ako tri a pol roka, čo v mojom prípade znamená, že má na konte už takmer 70 tisíc kilometrov. Bola to láska na prvý pohľad, hneď od prvej chvíle, ako sa predstavil tento faceliftovaný model na autosalóne v Ženeve. Polo 5. generácie je veľmi pekné auto a o tom svedčí aj titul Auto roka 2010. Jeho facelift z roku 2014 sa mi veľmi páči, pretože má prvky dizajnu a výbavy, ktoré sa viac podobajú modelu Golf a ten udáva smer už od roku 1974.

Akú máš v aute výbavu a čo je pod kapotou?

Mám ho v akciovej výbave Slovakia Highline, ktorá je na rozdiel od sériovej výbavy Highline obohatená o 4 dverovú karosériu, komfort paket s tempomatom a parkovacími senzormi, multifunkčný volant, automatickú klímu a v tomto zimnom období mi vždy padne vhod Winter paket s vyhrievanými sedadlami.

Pod kapotou mu tichučko pradie motor 1,2 TSI s výkonom 81 kW (110 koní), spriahnutý so 6.st. manuálom. Na voľnobehu ho ani nepočuť a musím si až stíšiť hudbu, aby som počul tlkot 4-valcovej jedna-dvojky. Pri športovej jazde vo vyšších otáčkach má veľmi príjemný zvuk, ktorý sa strašne páči mne aj jednej mojej dobrej kamarátke. Niekedy rozmýšľam nad tým, prečo Polo ponúkajú s naftovým trojvalcom 1,4 TDI, keď ja s prehľadom dokážem jazdiť aj za 4 litre benzínu na 100 km. Moja najnižšia spotreba bola doteraz 3,6 l/100 km na trase dlhej cca. 60 km.

Bežným kombinovaným jazdením sa viem dostať aj na hodnotu 4,5 litra, pričom výrobca uvádza 4,8 litra. Teda nie, že by som bol ekošofér či brzdou premávky, ba naopak – práveže si veľmi rád užívam výkon v takomto malom aute. Som človek, ktorého viac berú malé autá s vyšším výkonom, pretože platí pravidlo, že aj s malým autom sa dá zahrať veľké divadlo, hehe. :-)

Čo odlišuje Tvoje auto od ostatných?

To moje mám trošku dizajnovo vyšľachtené. Na nemeckom fóre pre majiteľov a priateľov Pola 6R a 6C som našiel pár pekných kúskov, tak som sa rozhodol pre niečo podobné. Emblémy VW mám v čiernej fólii, predné chrómové lišty v červenej fólii a čierne fólie mám aj na zadných oknách. S mojou čiernou metalízou to tvorí neodolateľnú kombináciu. Čo by to ale bolo za auto bez poriadnych a krásnych kolies, že? Veď nie nadarmo sa hovorí, že "kola dělají auto". K Vianociam 2015 som si kúpil 17 palcové disky "Detroit" s lešteným povrchom, ktoré má Polo 6R GTI. Práve takto som si ho predstavoval, keď som ho kúpil a teraz ho mám v celej jeho kráse.

 

Ako sa Tvoje auto páči ostatným?

Strašne sa páči dokonca aj tým, ktorým sa dovtedy nepáčilo a stále častejšie sa stretávam s názorom kamarátov, že mám najkrajšie Polo v našom okolí. V jednom pneuservise sa ma dokonca  chlap opýtal, že ako sa volá táto edícia Pola, či to nie je nejaká edícia "SPORT", alebo čo. Keď som mu povedal, že spojler aj koncovka výfuku je z originál VW príslušenstva a ďalšie vecičky som si dal spraviť iba ako fólie, tak sa na mňa pozrel, usmial sa a povedal, že mám dobrý vkus.  Však sa naň pozrite tiež, je to proste môj splnený sen. Podobná príhoda sa mi stala aj s našim najznámejším slovenským novinárom Rasťom Chválom, ktorý ma nedávno viezol z Bratislavy do Zvolena na jeho novej testovacej Caddy Alltrack, tiež si totiž myslel, že mám originál Polo GTI ;-)

Mojím snom je Polo 6C GTI alebo si už počkám na GTIčko odvodené od novej, šiestej generácie sPOLOčníka! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
VY a VW Gregor Polo 003
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
VY a VW Gregor Polo 014
VY a VW Gregor Polo 004
VY a VW Gregor Polo 002
VY a VW Gregor Polo 001

Súvisiace články

Lifestyle, Golf

VY+VW: Samuel a jeho pretekárska kariéra s Volkswagenom

Lifestyle, Passat

VY + VW: Jozef so svojim totálne vyšpičkovaným Passatom BiTurbo

Lifestyle, Polo

VY + VW: Denis a jeho zbesilé Polo G40!

Súvisiace články

Lifestyle, Golf

VY+VW: Samuel a jeho pretekárska kariéra s Volkswagenom

Lifestyle, Passat

VY + VW: Jozef so svojim totálne vyšpičkovaným Passatom BiTurbo

Lifestyle, Polo

VY + VW: Denis a jeho zbesilé Polo G40!