ID / 1. marec 2021 / 2 minúty ČÍTANIA

Bez strechy a na elektrinu?

Aké by to mohlo asi byť, ak by sa z ID.3 stal kabriolet? Páčil by sa vám?

Táto otázka nepochádza z našich úst. Pýta sa ju samotný Volkswagen. Chce začať verejnú diskusiu o tom, či by bol o takéto auto záujem. Na verejnosť sa dostali skice modelu ID.3 vo verzii kabriolet a vrchných predstaviteľov Volkswagenu zaujali natoľko, že sa rozhodli spustiť k nemu verejnú diskusiu.

Ďalší kabriolet? Lenže teraz je to iné. Viete si vybaviť nejaké elektrické auto bez strechy? Veľa ich nie je. Vlastne skoro žiadne. Volkswagen ID.3 s otváracou strechou by bol prvý svojho druhu.

Len si to predstavte. Kabriolet lepšie prepojí vaše zmysly s autom aj s prostredím. Pri klasickom aute môžete lepšie vnímať zvuk jeho motora a výfuku. Lenže elektromobil nič také nepotrebuje. Na tento fakt sa môžeme pozrieť aj ako na príležitosť.

Bez rušivého zvuku motora môžete ešte intenzívnejšie vnímať zvuky okolia. Šum lesa, spev vtákov, alebo náhodné konverzácie ľudí v meste. Samotné auto je pritom pre okolie menší rušivý element, čo prispieva k navodeniu intímnejšieho prepojenia s prostredím.

Sú tu aj ďalšie výhody. Do kabíny sa vám nedostanú vlastné splodiny. Môžete teda zastaviť kdekoľvek v prírode a vnímať vône okolia také, aké skutočne sú – neprifarbené výfukovými plynmi.

Celé by to zastrešoval dobrý pocit z toho, že jazdou neprispievate k znečisťovaniu ovzdušia.

Tak ako?

Páči sa vám idea elektrického kabrioletu na báze VW ID.3? Dajte nám vedieť. Pri dostatočnom záujme sa možno spustia procesy, na konci ktorých bude skutočný produkčný Volkswagen ID.3 kabriolet. Volkswagen už má dokonca aj vlastné nápady, ako by sa mohol takýto projekt zrealizovať.

Na tomto linku nájdete dokonca aj kontakty na CEO Volkswagenu, kde môžete napísať svoj názor.

Ak si niečo vypýtajú ľudia, existuje určitá záruka, že daný model bude mať úspech. A vtedy je aj pravdepodobnosť, že sa predstava stane realitou

Tak ako? Chcete, aby vznikol Volkswagen ID.3 kabriolet? My určite áno!