20. jún 2022 / 2 minúty ČÍTANIA

ID.Buzz už smeruje do produkcie. Bude "Made in Germany"!

Braunschweig, Kassel, Salzgitter a Hannover. Z týchto nemeckých miest pochádzajú kľúčové komponenty pre výrobu našej najnovšej a najzásadnejšej technologickej novinky. Volkswagen ID.BUZZ je jednoducho Made in Germany.

A aby toho nebolo málo, výroba batérii pre ID.BUZZ sa už v roku 2024 presunie do Hannoveru. Spoločnosť Volkswagen Group Components preinvestuje do roku 2026 až 2,3 miliardy eur do svojich nemeckých výrobných lokalít z dôvodu orientácie výroby na elektromobilitu.

Hannover pripojený do rodiny Volkswagen

Pokiaľ je vám známe už známe, že v Hannoveri prebieha produkcia modelov Volkswagen, všetko objasníme. V Hannoveri má však centrálu spoločnosť Volkswagen Úžitkové vozidlá a od roku 1956 vychádzajú z miestnej fabriky dodávky Transporter. Vznikajú tu však aj modely Caddy, vyrábal sa tu aj model Amarok a tiež majú z tejto výrobnej haly rodné listy modely radu T od Transporterov až po Californie.

Hannover je vlastne takým "Wolfsburgom" úžitkových modelov Volkswagen. Modelom ID.BUZZ sa však toto "skupinkovanie" mení. Tento plne elektrický retro model bude predávaný ako pod vlajkou úžitkovej rodiny Volkswagen, tak aj pod farbami našej osobnej divízie. A ako môžete čítať vyššie, výroba našich modelov sa výrazne orientuje na naše domáce prostredie, práve v Nemecku.

V jednej krajine, v jendom okolí

Spoločnosť Volkswagen Group Components zodpovedá za kompletnú produkciu predných a zadných náprav ID. Buzz a ID. Buzz Cargo. Aby bolo možné tento úkon dosiahnuť, v Barsing hausene musela vzniknúť úplne nová výrobná linka. Približne 200 zamestnancov fabriky neďaleko Hannoveru bude v blízkej budúcnosti montovať na modely ID. Buzz nápravy.

Medzi tým pracujú inžinieri na tom, aby v Hannoveri čo najskôr odštartovala produkcia komponentov pre platformu MEB. V roku 2024 bude nasledovať skladanie batérií pre platformy MEB, ktoré sú hlavným stavebným prvkom elektrických modelov Volkswagen. Tieto systémy sú zatiaľ dodávané z fabriky na výrobu komponentov v Braunschweig. Hannover však už v dnešných dňoch produkuje flexibilné rýchlonabíjacie stanice a komponenty potrebné pre výrobu mobilnej infraštruktúry pre elektrické vozidlá.