Novinky, ID / 23. apríl 2021 / 1 minúta ČÍTANIA

Päť hviezdičiek v Euro NCAP aj pre ID.4

Aj Volkswagen ID.4 sa preukázal ako mimoriadne bezpečné auto. Ukazuje sa, že platforma MEB nemá problém ani keď je na nej karoséria SUV.

Volkswagen ID.4 sa blysol aj v nárazových skúškach Euro NCAP, Kde získal maximálne hodnotenie 5 hviezdičiek.

V oblasti ochrany dospelej posádky dosiahol skóre až 93 %, v prípade ochrany detí je to 89 %. Vysoké hodnotenie má na svedomí aj nový centrálny airbag, ktorý chráni predných pasažierov pred vzájomným kontaktom pri bočnej kolízii.

Zdroj: Euro NCAP

Euro NCAP už hodnotí aj funkčnosť a spoľahlivosť asistenčných systémov, a to cez deň i v noci. Za túto disciplínu dostal Volkswagen ID.4 skóre 85 %. Zoznam sériových asistenčných systémov zahŕňa udržiavanie v jazdnom pruhu Lane Assist a systém autonómneho brzdenia pred prekážkou v meste aj s rozpoznávaním cyklistov Front Assist. Za ochranu chodcov a cyklistov získalo toto plne elektrické SUV hodnotenie 76 %. 

Zdroj: Euro NCAP

Volkswagen ID.4 je ďalší model so systémom Car2X, a teda prispieva k všeobecnej bezpečnosti cestnej premávky. Ide o vzájomnú komunikáciu áut podporujúcich tento protokol, ktorá nie je závislá od pokrytia internetom – prebieha priamo medzi vozidlami. Autá sa tak môžu navzájom varovať v prípade nehody či nízkej priľnavosti na ceste. Vo výhľade je aj funkcia upozornenia na vozidlo záchranných zložiek a odkiaľ presne sa blíži.