Eventy, Verzie GTI / 15. máj 2015 / 3 minúty ČÍTANIA

Kto driftuje vo Wörthersee?

Najväčší zraz Volkswagen na svete a k tomu ešte aj naživo.

V mnohých krajinách po celom svete sa organizuje veľké množstvo stretnutí majiteľov upravených áut, a to najmä v poslednom desaťročí.  Žiadne z nich však nie je také známe a populárne ako GTI Treffen, ktoré sa koná v máji pri Wörthersee na juhu Rakúska. O tomto podujatí určenom pre fanúšikov nemeckého koncernu Volkswagen sa toho hovorí veľa, VEĽMI VEĽA a my sme pri tom :), veď pozrite si atmosféru v krátkom videu, to vám napovie viac :).

Kde sa to celé odohráva?
Centrom stretnutia je malá dedinka Reifnitz na brehu rakúskeho jazera. Bežne má asi 600 obyvateľov, no počas konania vzrastá počet mnohonásobne. Koľko? Minuloročnú účasť odhadujú na 140-tisíc ľudí...

Táto mnohotisícová masa tu však samozrejme nebola naraz, to by táto malá malebná dedinka asi nezvládla. Vystriedalo sa to tu, ale priebežne počas všetkých dní akcie. Niektorí sa zúčastňujú "iba" oficiálnej trojdňovej časti, iní sú tu odparkovaní už dva týždne pred jej konaním. V priebehu májových týždňov tu ale všetko ožíva a ruch je všade okolo, než kedykoľvek inokedy v roku. Pre upresnenie, zraz sa nekoná iba v tejto dedinke, ale široko ďaleko v celej oblasti jazera Wörthersee.

Už pri príjazde na miesto určenia je jasné, že to tu Volkswagenmi žije. Všade naokolo nejaký zahliadnete a ani nemusíte hádať, kam majú nasmerované. Koncentrácia sa zvyšuje, čím bližšie k cieľu sme a upravenými Volkswagenmi sa to len tak hemží. Ich majitelia sa "groupujú" na parkoviskách nákupných centier, čerpacích staníc či umývačkách. Všetci totiž chcú mať svojich miláčikov čistých a naleštených, aby vzbudili, čo najväčší záujem u obecenstva.

Čo ukázal Volkswagen?

Po prvé Golf GTI Clubsport:
Model, ktorý bude sériovo produkovaný v roku 2016 pri príležitosti 40-tych narodením nášho obľúbeného GTI-čka, čo poteší nejedného závisláka a "oddanca" tejto kapitoly značky. Clubsport poháňa príjemných 265 koníkov, čo už teraz predpovedá, že za jeho volantom sa určite nudiť nebudete :), a poteší vás samozrejme aj jeho športový interiér. Veď pozrite si fotky a odpadnete, tak ako my :), začíname šetriť!

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Po druhé Golf GTE Sport concept car:
400 koňové plug-in hybrid monštrum s karbónovým telom a avantgardným dizajnom, ktorý prepája klasické cestné autá s tými závodnými šporťákmi. Z 0 na 100 vystrelí za božské 4,3 sekundy a na nemeckých diaľniciach ho môžete vytočiť až do maximálky 280 km/hod. Pod kapotou mu pradie TSI rally motor 1,6 litrový s krútiacim momentom na úrovni 400 Nm. Požičal si ho s Polo R WRC a urobil dobre! Tento štvorvalcový poloboh sa stal bohom aj vďaka dvom elektromotorom, kde každý pridáva výkon o výške 85 kW, čiže 115 koní.

Volkswagen Golf GTE Sport

Po tretie čierno-žlté Golf GTI Dark Shine vytvorené špeciálne pre "Wörthersee GTI project":
Športový dvojdverák s výkonom 395 koní v dvojfarebnom schematickom podaní. Pracovalo na ňom 9 mužov a 4 ženy.

Volkswagen Golf GTI Dark Shine

A po štvrté Golf Variant Biturbo Edition:
Technický highlight tohto modelového radu s výkonom 240 koní a 2-litrovým biturbo dieslovým agregátom pod kapotou s pohom všetkých štyroch kolies 4Motion s krútiacim momentom 500 Nm, áno, dobre čítate ;), ktorý si požičal od mladšieho brata Passatu Variant 2,0 TDI 4Motion.

Volkswagen Golf Variant Blue Edition

Na tomto mieste vládne obrovská pohodička a Volkswagen predstavil svoje novinky . Pozrite si našu galériu a ak ste na mieste, pošlite nám svoje fotky na náš facebook :)

Súvisiace články

Tipy, Polo, Verzie GTI

Polo GTI Academy vol.3: Brzdenie

Tipy, Polo, Verzie GTI

Polo GTI Academy vol.2: Správny posed za volantom

Tipy, Polo, Verzie GTI

Polo GTI Academy vol.1: Príprava na šantenie

Súvisiace články

Tipy, Polo, Verzie GTI

Polo GTI Academy vol.3: Brzdenie

Tipy, Polo, Verzie GTI

Polo GTI Academy vol.2: Správny posed za volantom

Tipy, Polo, Verzie GTI

Polo GTI Academy vol.1: Príprava na šantenie