Lifestyle, Tipy, Eventy, up!, Polo, Golf, Sharan, Tiguan, Elektrické vozidlá, Verzie GTI, Verzie R / 9. apríl 2014 / 4 minúty ČÍTANIA

Príďte na bratislavský autosalón!

Jedna z najväčších expozícii, šesť slovenských výstavných premiér a dokonca aj zlaté prekvapenie. To všetko môžete zažiť na bratislavskom autosalóne, ak sa zastavíte v stánku Volkswagen.

Bratislavský autosalón 2014 sa koná od včera 8.apríla až do nedele 13. apríla v Inchebe, v hale B0. Už tradične je tam aj Volkswagen, ktorý pre svojich fanúšikov, ale aj ostatných zvedavých návštevníkov autosalónu, pripravil naozaj veľkolepú výstavu. Môžeme sa tešiť na 21 osobných a 3 úžitkové vozidlá, medzi ktorými sa nachádza šesť absolútnych noviniek, ktoré kolesami ešte nestáli na slovenskej pôde.

PRE RODINU

Najväčšou novinkou je celkom nový model Golf Sportsvan. Pre zákazníkov, ktorí márne v cenníkoch hľadali obľúbený Golf Plus, je práve Sportsvan odpoveďou na ich volanie po ešte väčšom a ešte priestrannejšom Golfe. Ako už z jeho názvu vyplýva, dôležitým aspektom tohto modelu je športovo ladený dizajn skombinovaný s praktickým a priestranným interiérom. Oproti bežnému Golfu má Sportsvan mierne predĺžený rázvor aj karosériu, pričom narástol najmä do výšky. To prináša vzdušný pocit z interiéru auta a celkom nové možnosti jeho variability. Tri samostatné zadné sedadlá sa dajú nezávisle posúvať v rozmedzí 18 centimetrov a batožinový priestor so základným objemom 500 litrov sa dá ich sklopením zväčšiť viac, ako trojnásobne. Ponuka motorov obsahuje už klasicky overené motory TDI a TSI, ktoré sú tu použité vo svojich najmodernejších verziách.

sportsvan

Pre mladších zákazníkov, plne využívajúcich moderné technológie, bude zaujímavý vynovený Volkswagen Polo. Okrem sviežejšieho dizajnu ponúka na svoj mladistvý vzhľad naozaj vyspelé technológie – LED predné svetlomety, elektronickú reguláciu tuhosti tlmičov Sport Select, najnovšie asistenčné systémy a nový infotainment systém s funkciou MirrorLink™. Tá dokáže klonovať obrazovku smartfónu na dotykovú obrazovku na palubnej doske a integrovať do nej jeho funkcie. Nové Polo láka aj drastickými zmenami pod kapotou – v ponuke sa objavia benzínové aj dieselové trojvalce a špičkový štvorvalec 1,4 TSI preplňovaný kompresorom aj turbom. Ten je určený pre verziu Polo GTI a dodáva mu maximálny výkon 141 kW (192 k).

Autosalón však nie je iba o novinkách, ale aj o možnosti sadnúť si za volant množstva vysnívaných automobilov. Ak niekto túži sedieť v elegantnom Volkswagene CC, priestrannom Sharane či zdatnom Tiguane, bude mať tú možnosť.

touran

PRE SRDCE

Návštevníkov, ktorým v žilách pumpuje vysokooktánový benzín, potešia hneď tri športové lahôdky:
Najprv netradičná verzia imidžového Beetle - GSR, limitovaná na 3500 kusov, ktorá nadväzuje na rovnomenný model slávneho "chrobáka" z roku 1973. GSR je nemecká skratka pre Gelb-Schwarze Renner, teda "žlto-čierny závoďák". Tomu zodpovedá aj farebné vyhotovenie automobilu s matnými čiernymi pásmi na žltej karosérii. Pohonná jednotka je taktiež verná názvu tohto auta – 210 koní (155 kW) z motora 2,0 TSI je dobrým základom pre každého pretekára.

beetle GSR

Nemôže chýbať ani Volkswagen Golf GTI, legenda, ktorá založila kult obľúbených hot-hatchov. Na stánku bude samozrejme aj jej najnovšia verzia, Golf GTI Performance Pack. Isto bude zaujímavé, porovnať si zakladateľa kultu GTI z roku 1978 s jeho najnovším predstaviteľom.

golf gti

Najvyšším stupňom je tristokoňový Golf R, ktorého zbraňami sú extrémne vyladený motor 2,0 TSI, pohon 4Motion a výzor vlka v obleku baránka. S týmto autom nie je problém na semaforoch prekvapiť aj čistokrvné športiaky. Vystreliť z nuly na 100 km/h za 5,1 sekundy predsa nedokáže každý.

golf r

Zvláštnou atrakciou bude elektrický e-up!, ktorý sa vyrába na Slovensku a poskytuje posádke senzácie, ktoré treba zažiť, pretože sa opisujú veľmi ťažko. Papierové parametre zrýchlenia z 0-100 za 12,4 sekundy, maximálnej rýchlosti obmedzenej na 130 km/h a dojazdu max. 180 kilometrov hovoria iba polovicu príbehu. Elektrický Up! si skrátka treba vyskúšať.

eUp!

PRE POTEŠENIE

Doslova zlatým klincom programu je špeciálny Golf v zlatom vyhotovení, ktorý takto oslavuje vyše 30 zlatých ocenení za rok 2013. To je naozaj úspech a Volkswagen ho s Golfom oslavuje vo veľkom štýle. Príďte sa pozrieť na stánok Volkswagen, ktorý bude určite plný noviniek.

golf zlaty

Foto: Cypo Design

Súvisiace články

Novinky, Eventy

Sme na autosalóne v Nitre! +FOTO

Novinky, Eventy

Sme na autosalóne v Nitre! +FOTO

Štúdie a koncepty, Eventy, Golf, Passat, Touran, Sharan, Verzie R

Volkswagen na autosalóne v ŽENEVE v obraze...

Súvisiace články

Novinky, Eventy

Sme na autosalóne v Nitre! +FOTO

Novinky, Eventy

Sme na autosalóne v Nitre! +FOTO

Štúdie a koncepty, Eventy, Golf, Passat, Touran, Sharan, Verzie R

Volkswagen na autosalóne v ŽENEVE v obraze...