Novinky, ID / 23. január 2021 / 5 minút ČÍTANIA

Štartuje predpredaj elektrického SUV Volkswagen ID.4. Na jar príde až 7 verzií s príjemným cenovým bonusom

Autorizovaný importér značky Volkswagen na Slovensku, spúšťa predpredaj elektrického SUV Volkswagen ID.4. Na Slovenský trh prídu pri štarte predaja dve uvádzacie verzie ID.4 1ST a až 5 predkonfigurovaných sériových verzií. Cenovka štartuje na sume 41 750 eur s uvádzacím importérskym bonusom 3000 eur.

Prvé plne elektrické SUV značky Volkswagen vstupuje na Slovenský trh s pohonom zadných kolies, využiteľnou kapacitou batérie na úrovni 77 kWh a dojazdom až 520 kilometrov na jedno nabitie. Uvádzacie verzie 1ST Edition zahŕňajú dvojicu variantov z čoho vyššia nesie označenie Max. Pätica predkonfigurovaných výbavových vyhotovení mimo tie z ponuky uvádzacích verzií ponesú označenia Life, Business, Tech a Max. Samozrejme, všetky ponúknu identický pohon a teoretický dojazd.

PRVÝ!

Pridanou hodnotou uvádzacej edície je kombinácia príjemného množstva výbavy za cenu len o málo vyššiu, než akú nesie základná verzia Life. Technicky vychádza verzia ID.4 1ST z katalógovej špecifikácie bežne dostupného modelu s označením ID.4 Pro Performance. Dostupnejší uvádzací model jazdí na diskoch s priemerom 20 palcov s označením "Drammen", ktorý súznie s exteriérovým dizajnovým paketom "Exterieur Style" a stmavenými zadnými oknami.

Kabína auta je podobne ako exteriér uvádzacej verzie 1ST plná hodnotných detailov. Farbu interiérového osvetlenia je možné nastaviť až v 30 odtieňoch a pedále sú vyrobené z ušľachtilej ocele s motívom symbolov "PLAY" na pedále akcelerátora a "PAUSE" na tom brzdovom. Samozrejmosťou sú 2-zónová klimatizácia Climatronic, navigačný systém "Discover Pro", cúvacia kamera, adaptívny tempomat ACC s funkciou "Stop&Go" či bezpečnostné systémy "Front Assist a "Lane Assist". Z uvádzacej ceny nižšej z dvojice uvádzacích modelov si môžete odrátať importérsky bonus 3000 eur, čím sa cenovka ID.4 1ST dostáva na úroveň 42 660 eur.

Vyššia uvádzacia verzia ID.4 1ST Max je vybavená už aj LED Matrix prednými svetlami a taktiež 3D-LED koncovými svetlami. Sexy vzhľadu dopomáhajú aj 21-palcové disky kolies s označením Narvik. Verzia Max nie je len o pozlátku na povrchu, keďže disponuje vylepšenými jazdeckými detailmi, akými sú progresívne riadenie alebo adaptívne tlmiče pruženia DCC. Lišta medzi svetlometmi a kľučky dverí sú osvetlené. Medzi príplatkové položky uvádzacích verzií patrí napríklad aj tepelné čerpadlo alebo ťažné zariadenia, vďaka čomu za ID.4 zapriahnete príves s hmotnosťou do 1000 kilogramov. Cenovka vyššej verzie Max je po odpočítaní importérskeho bonusu 52 110 eur.

Štedrý základ, bohaté možnosti

Uvádzacie verzie 1ST Edition sú samozrejme limitované. Sériové predkonfigurované verzie začínajú základnou výbavou ID.4 Life, ktorej cenovka po odrátaní bonusu činí 41 750 eur. Sériová výbava zahŕňa 7 airbagov, ambientné osvetlenie interiéru v 7 farbách, navigačný systém "Discover Pro" s 10-palcovým displejom a bezdrôtovým pripojením smartfónov, rozhranie "Comfort" pre mobilný telefón s bezdrôtovým pripojením na vonkajšiu anténu a indukčnou nabíjačkou. Komfortu prispejú aj vyhrievaný multifunkčný kožený volant volant s dotykovými plochami, vyhrievané predné sedadlá a predné okno, parkovacie senzory vpredu a vzadu a automatická 2-zónová klimatizácia "Climatronic". Jazdný komfort zastreší adaptívny tempomat ACC, rozpoznávanie dopravných značiek, asistenné systémy Lane a Front Assist.

Vyššia výbava ID.4 Business disponuje už aj "Matrix LED" svetlami, osvetlenou lištou medzi svetlometmi, koncové 3D LED svetlá s dynamickými smerovkami, tmavo tónované zadné sklá, cúvaciu kameru a bezkľúčový prístup "Keyless Advanced". Cena tejto verzie štartuje na sume 45 600 eur po odrátaní importérskeho bonusu. Vyššia výbava ID.4 Family má navyše 3-zónovú klimatizáciu, panoramatickú strechu či akusticky izolované sklá v predných dverách. Jej cena štartuje na čiastke 46 760 eur.

Nadšenci technológií si prídu na svoje vo verzii ID.4 Tech s podporou asistenčných systémov a rozšírenej reality. Sériové vybavenie obsahuje navyše asistenčné systémy „Travel Assist“, „Side Assist“, „Traffic Jam Assist“ a „Emergency Assist“. Infotainment zastrešuje navigačný systém "Discover Max" s 12-palcovým displejom a head-up displejom s rozšírenou realitou. Interiér zahŕňa elektricky nastaviteľné sedadlá ergoActive s masážnou funkciou či elektrické ovtváranie batožinového priestoru. Pri parkovaní ocení majiteľ hlavne 360-stupňovú kameru "Area View". Cena ID.4 Tech štartuje na čiastke 49 930 eur po odrátaní bonusu. Najvyššia výbava ID.4 Max za cenu od 53 220 eur po odrátaní bonusu má navyše progresívne riadenie, adaptívne tlmiče pruženia DCC s elektronickou reguláciou charakteristiky, športové sedadlá s integrovanými opierkami hlavy a tepelné čerpadlo na energeticky úsporné vykurovanie.

Záruky a výhody

Ponuka príplatkového vybavenia pre všetky predkonfigurované verzie obsahuje dizajnový komplet „Exterior Style Silver“ so striebornými prvkami na karosérii a strechou lakovanou v kontrastnej čiernej farbe, disky z ľahkej zliatiny „Hamar“ (19“), „Drammen“ (20“) a „Narvik“ (21“), tepelné čerpadlo (pri ID.4 Max sériovo), ako aj elektricky výklopné ťažné zariadenie s ktorým môže elektrické SUV ťahať príves do hmotnosti 1.000 kilogramov (brzdený príves pri stúpaní 12 percent). V ponuke originálneho príslušenstva Volkswagen je pre ID.4 niekoľko nástenných nabíjacích staníc wallbox aj mobilná nabíjacia súprava MOON2Go.

Rovnako ako pri automobiloch Volkswagen so spaľovacím motorom si zákazníci môžu za príplatok predĺžiť zákonnú dvojročnú záruku podľa potreby – najviac na 5 rokov alebo 150 000 km. Na vysokonapäťovú batériu pohonu výrobca štandardne poskytuje záruku 8 rokov alebo 160 000 km. Zákazníci na Slovensku si môžu uplatniť štátnu dotáciu na nákup elektromobilu vo výške 8 000 €. Ako osobitný bonus môže majiteľ počas prvého roka využiť bezplatné nabíjanie prostredníctvom služby We Charge do 2 000 kWh, resp. hodnoty 600 €.

Prvé exempláre ID.4 sa v showroomoch slovenských predajcov značky Volkswagen majú objaviť začiatkom apríla.

Volkswagen_ID.4_predpredaj_1ST_Edition_VOLKSWAGENBLOG006-9.jpg
Volkswagen_ID.4_predpredaj_1ST_Edition_VOLKSWAGENBLOG004-8.jpg
Volkswagen_ID.4_predpredaj_1ST_Edition_VOLKSWAGENBLOG003-7.jpg
Volkswagen_ID.4_predpredaj_1ST_Edition_VOLKSWAGENBLOG001-6.jpg
Volkswagen_ID.4_predpredaj_1ST_Edition_VOLKSWAGENBLOG002-5.jpg
Volkswagen_ID.4_predpredaj_1ST_Edition_VOLKSWAGENBLOG009-4.jpg
Volkswagen_ID.4_predpredaj_1ST_Edition_VOLKSWAGENBLOG005-3.jpg
Volkswagen_ID.4_predpredaj_1ST_Edition_VOLKSWAGENBLOG008-2.jpg
Volkswagen_ID.4_predpredaj_1ST_Edition_VOLKSWAGENBLOG007-1.jpg

Súvisiace články

Technológie, ID

Ani watt na zmar! Volkswagen ID.4 ťaží z jazdy absolútne maximum energie za vás

Novinky, ID

Toto je nový Volkswagen ID.4!

Súvisiace články

Technológie, ID

Ani watt na zmar! Volkswagen ID.4 ťaží z jazdy absolútne maximum energie za vás

Novinky, ID

Toto je nový Volkswagen ID.4!