Video, Ambasádori, Testy, Touareg / 17. august 2018 / 5 minút ČÍTANIA

Touareg vs @mkordos známy aj ako Foodman

S novým Touaregom aj na Zbojnícku chatu? Foodman to dokázal!

Michal Kordoš, ktorého môžete poznať pod prezývkou Foodman, je vo svojom odbore unikátom. Prináša špičkové kuchárske umenie, ktoré poznáte z tých najlepších reštaurácií, priamo ku vám domov. Prirodzene pri svojej práci veľa cestuje, vďaka čomu nový Touareg poriadne otestoval v meste aj na horách.

Prečo práve koncept Foodman? V čom je špecifický?

Keďže som sa už dlhú dobu chystal začať svoj vlastný projekt a vedel som, že si nechcem otvárať reštauráciu ani sa zamestnať v reštaurácii, koncept Foodman bol takpovediac prirodzenou voľbou. Už predtým ma veľa známych oslovovalo s ponukou variť u nich doma, takže som z toho spravil samostatnú službu, čomu sa vlastne venujem doteraz. Prinášam zážitkovú gastronómiu priamo k ľuďom domov bez toho, aby museli čo i len "pohnúť prstom”.

Kde si zobral inšpiráciu?

Z časti som sa inšpiroval pop-up reštauráciami, čo je vlastne taký "catering na druhú”, ale nakoľko nič podobné u nás ani v okolitých štátoch až tak nefunguje, musel som si to celé vymyslieť sám. O to náročnejšie však bolo tento koncept u nás presadiť. Predsalen sú Slováci stále pomerne konzervatívny národ a pustiť si niekoho cudzieho domov vyžaduje istú dávku dôvery :)

Ktorú kuchyňu považuješ ty osobne za najchutnejšiu?

Svetových kuchýň, ktoré mi učarovali, je skutočne veľa. Čo si však vážim najviac, je práve tá domáca kuchyňa, ktorú si sám ja bežne neuvarím a najlepšie ju zvládajú moje babky a samozrejme mama.

Cestuješ pri tvojej práci veľa?

Celý tento koncept je založený na tom, že prinášam zážitok s jedlom na rozličné, niekedy aj netradičné miesta. Čiže sa toho už len v rámci varenia nacestujem pomerne dosť. Takisto chodím rád čerpať inšpiráciu či už formou stáží v zahraničných reštauráciach alebo na dovolenkách, kde má človek vždy možnosť v rámci miestnej kultúry poochutnávať veľa chutného a autentického jedla.

Akú najdlhšiu pracovnú cestu si absolvoval?

Bola to paradoxne práve moja prvá, v Kodani, Dánsku. Stážoval som v jednej z najlepších reštaurácii Noma, strávil som tam tri mesiace. Považujem to za asi najdôležitejší moment mojej kariéry.

Čo je pre teba počas jazdy najdôležitejšie?

Zjednodušene povedané, kontakt s autom. Ako reaguje na štýl jazdy, ktorý máme všetci rozdielny, ako sa "zžije” so šoférom. Musím cítiť, že mám auto pod kontrolou a že urobí presne to, čo od neho chcem a očakávam.

Komfort, alebo rýchlosť?

Záleží od nálady a príležitosti. Ale častejšie u mňa nájdete nastavený športový režim :).

Čo hovoríš na nový Touareg? Kde všade si ho mal možnosť otestovať?

Vo všeobecnosti musím povedať, že nie som zástanca áut kategórie SUV. V tomto prípade však musím povedať, že mi Touareg prirástol k srdcu. Na ceste sa správa veľmi sebavedome a mal som pocit, ako keby vážil o tonu menej. Človek teda má možnosť si užiť aj tie jazdy na okreskách. Čo ma však dostalo najviac je, že nový Touareg je skutočne všestranné auto do všetkých podmienok, a teda právom pre mňa kraľuje SUVčkam a právom je vlajkovou loďou Volkswagenu.

Ako zvládal Touareg horský off-road? Dostali ste sa do nejakej nepríjemnej situácie?

Ak si Touarega neodskúšate v náročnejšom teréne, ako keby ste na ňom ani nejazdili :) s istotou môžem povedať, že si udržal povesť veľmi schopného off-roadu, chýbajúcu uzávierku a redukciu elektronika nahradí viac, než som čakal a aj tie náročnejšie úseky zvládnete aj s "prstom v nose”. Nedostal som sa teda ani raz do situácie, kedy by som mal akékoľvek pochybnosti voči terénnym schopnostiam Touarega.

Čo na ceste? Vyhovoval ti napríklad systém Lane Assist?

Aj samotné cesty som si samozrejme veľmi užil, obzvlášť cestou do Tatier. Lane Assist je veľmi komfortný prvok, ktorý padne vhod, hlavne keď človek cestuje sám a má len dve ruky. Najviac ma však očaril systém natáčania zadných kolies, ktorý k manévrovaniu či už vo vysokej rýchlosti alebo parkovaní veľmi napomáha a len pridáva na radosti v jazde.

Je niečo, čo ťa na ňom prekvapilo?

Ovládatelnosť a samozrejme obrí centrálny displej :)

Vieš si predstaviť, že by nový Touareg parkoval v tvojej garáži?

Určite áno. Vzhľadom na to čo robím a na môj životný štýl založený na cestovaní je Touareg ideálny každodenný spoločník, ktorý vás podrží za každých podmienok. A samozrejme mi nedá nespomenúť veľký kufor, ktorý je na moje cateringy ako stvorený.

Touareg vs Foodman 027
Touareg vs Foodman 026
Touareg vs Foodman 025
Touareg vs Foodman 024
Touareg vs Foodman 021
Touareg vs Foodman 020
Touareg vs Foodman 019
Touareg vs Foodman 018
Touareg vs Foodman 017
Touareg vs Foodman 016
Touareg vs Foodman 015
Touareg vs Foodman 013
Touareg vs Foodman 011
Touareg vs Foodman 010
Touareg vs Foodman 008
Touareg vs Foodman 006
Touareg vs Foodman 005
Touareg vs Foodman 004
Touareg vs Foodman 003
Touareg vs Foodman 002

Súvisiace články

Video, Ambasádori, Testy, Touareg

Touareg vs. @forestskis

Video, Ambasádori, Testy, Touareg

Touareg vs @sisa_kr

Video, Ambasádori, Testy, Touareg

Touareg vs. @slepacibujon

Súvisiace články

Video, Ambasádori, Testy, Touareg

Touareg vs. @forestskis

Video, Ambasádori, Testy, Touareg

Touareg vs @sisa_kr

Video, Ambasádori, Testy, Touareg

Touareg vs. @slepacibujon