Novinky, Touareg / 28. september 2020 / 2 minúty ČÍTANIA

Volkswagen Touareg R je najvýkonnejším sériovým modelom značky a v Bratislave štaruje jeho výroba

V Bratislavskom závode Volkswagen Slovakia sa v týchto dňoch odohráva historický moment. V Devínskej Novej Vsi štartuje výroba najvýkonnejšieho produkčného Volkswagenu všetkých čias. Volkswagen Touareg R schová do vačku všetkých svojich predkov.

Okrem tohto výnimočného míľnika naplánovala značka začiatok výroby na symbolické obdobie. Nový plug.in hybridný svalnáč začne schádzať z výrobnej linky 10 rokov od začiatku výroby prvého hybridného modelu značky Volkswagen. Tým bol samozrejme aj v tej dobe model Touareg.

Genius locci

Závodu v Devínskej Novej Vsi nie je elektromobilita nijakým spôsobom cudzia. Pred 10 rokmi sa začal práve na tomto mieste tvoriť prvý model značky s hybridným pohonom, ktorým bol Volkswagen Touareg Hybrid. O tri roky neskôr sa do závodu Volkswagen Slovakia nasťahovala výroba prvého elektromobilu značky, ktorým bol model e-UP!

Kým však v prípade prvého Volkswagenu Touareg Hybrid išlo o paralelný hybrid, ktorý sa dobíja rekuperáciou, prípadne prácou spaľovacieho motora a obvod jeho pohonu bol uzavretý, Touareg R prichádza s diametrálne odlišným riešením.

Aktuálny šampión

V prípade Volkswagenu Touareg R ide o plug-in hybrid. Takáto kombinácia pohonov je často využívaná pre svoje nízke tabuľkové emisie a extrémne vysoký potenciál spôsobený kombináciou dvojice motorov v sústave. K tomu všetkému je možné dobíjať veľkú batériu z externej elektrickej siete a tým pádom využívať toto výkonné auto ako bezemisný elektromobil na krátkych vzdialenostiach.

Zároveň ponúka tento statný junák z Bratislavy ohromný výkon, ktorým predčí všetkých doterajších výkonových šampiónov značky. Áno, aj legendárnu vlajkovú loď a splnený sen Ferdinanda Piëcha, Volkswagen Phaeton.

Jeho masívnu hmotnosť totiž rozbieha 3-litrový benzínový šesťvalec s výkonom 250 kW/340 koní, spolupracujúci s elektromotorom a batériou. Celkový výkon sústavy činí až 340 kW/462 koní a maximálny krútiaci moment 700 Nm. Tento kolos zdielajúci technické riešenia s modelmi Audi Q7, Porsche Cayenne a Cayenne Coupé, má okolo svojej výrobnej linky skúsený tím odborníkov, ktorí zabezpečia kvalitnú výrobu tejto novej pýchy značky. Viac detailov o monštróznom SUV Volkswagen Touareg R nájdete na Volkswagen Blogu.

VB

Volkswagen_Touareg_R_výroba_Bratislava_VWBLOG004-6.jpg
Volkswagen_Touareg_R_výroba_Bratislava_VWBLOG003-5.jpg
Volkswagen_Touareg_R_výroba_Bratislava_VWBLOG002-4.jpg
Volkswagen_Touareg_R_výroba_Bratislava_VWBLOG001-3.jpg
Volkswagen_Touareg_R_výroba_Bratislava_VWBLOG006-2.jpg
Volkswagen_Touareg_R_výroba_Bratislava_VWBLOG005-1.jpg

Súvisiace články

Lifestyle, Golf, Passat, Beetle, Touareg, Verzie GTI

Viete, ktoré produkčné modely Volkswagen dominovali svojím výkonom? Tu je 10+1 z nich

Súvisiace články

Lifestyle, Golf, Passat, Beetle, Touareg, Verzie GTI

Viete, ktoré produkčné modely Volkswagen dominovali svojím výkonom? Tu je 10+1 z nich