Novinky, Technológie, Golf / 21. august 2017 / 3 minúty ČÍTANIA

VW Golf Sportsvan: zvýšený Golf získava nové technológie

September sa bude niesť nielen v znamení návratu detí do školských lavíc. Čaká nás totiž aj aktualizácia priestrannejšej verzie modelu Golf, nazývanej Sportsvan. Okrem rovnakého, veľkého a variabilného interiéru, nás čaká aj niekoľko zásadných noviniek. Vaše zážitky na cestách sa tak stanú o čosi dokonalejšími. Oficiálne sa predstaví už 12. septembra na autosalóne IAA vo Frankfurte.

Ani vy nemáte radi zápchy? Nový Golf Sportsvan vám ich spríjemní

Dôležitou novinkou nového vydania populárneho modelu je Asistent jazdy v dopravných zápchach (Traffic Jam Assist). Ten funguje do rýchlosti až 60 Km/h, pričom umožňuje automatické rozbiehanie a zastavovanie. Ide teda o šikovného pomocníka do mestského prostredia, ktorý vám pomôže čiastočne sa zbaviť stresu z hektickej rannej špičky. To však nie je všetko, čo nový VW Golf Sportsvan prináša.

Bezpečnosť je v novom Golfe Sportsvan nadovšetko

Aby ste sa vy a pasažieri v aute cítili naozaj bezpečne, sú tu aj ďalšie systémy. Monitoring chodcov, systém autonómneho brzdenia v meste, Parkovací asistent Park Assist, ktorý disponuje aj funkciou pre uľahčenie cúvania. Vodiči môžu v prípade potreby využiť aj paket Bezpečnosť & Služby (Security & Service). Ten obsahuje funkcie pomoci na cestách, automatické zasielanie notifikácií pri náraze, a iné. S bezpečnosťou súvisia aj dostatočne výkonné motory. Motorovú paletu modelu Volkswagen Golf Sportsvan obohacujú tri úplne nové motory TSI, známe svojim vysokým krútiacim momentom, dobrou odozvou na plyn a mimoriadnou hospodárnosťou paliva.

Keď sa dizajn ešte viac priblíži dokonalosti, vznikne...

Súhra dynamickosti a emócií, spolu s dôrazom na maximálne využitie priestoru, sa stretáva práve v modeli Sportsvan. Dizajn sa oproti predošlému prevedeniu zvýraznil vďaka novým doplnkom. Pribudli novo tvarované nárazníky, ale celkový dizajn zmenili aj svetlá. Namiesto xenónov tu teraz nájdete full-LED svetlomety. Vzadu pribudli LED svetlá pre všetky verzie. Tešiť sa môžete aj na nové farby karosérie (ako napr. Cranberry Red) a nové dizajny diskov kolies. Tie teraz môžu mať rozmer až 18 palcov.

Interiér je prémiovejší než kedykoľvek predtým

V najvyššej verzii infotainmentového systému Discover Pro nenájdete už žiadne tlačidlá. Funkcie navigácie, audia a ďalších súčastí, sa ovládajú prostredníctvom dotykov. Miesta na ovládanie je tu dosť, a to vďaka veľkosti obrazovky až 9,2 palcov, ktorá je prekrytá sklom. Novinkou je aj možnosť ovládania systému gestami, čo je v tejto triede nevídané. Pasažieri sa môžu so svojimi tabletmi alebo smartfónmi pripojiť cez palubný Wi-Fi hotspot priamo k infotainmentu. Ovládať je tak možné niektoré jeho funkcie, pričom nezáleží, na ktorom mieste v aute sedia. Dizajn interiéru je tiež o čosi športovejší, a to vďaka novým dizajnom čalúnenia.

Aj vy sa už tešíte na septembrovú premiéru? :-)

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan
Volkswagen Golf Sportsvan teaser 0002
Der neue Volkswagen Golf Sportsvan
Der neue Volkswagen Golf Sportsvan
Der neue Volkswagen Golf Sportsvan

Súvisiace články

Testy, Golf

Test: Volkswagen Golf Sportsvan 1,5 TSI 130 k

Testy, Golf

TEST: S Golfom Sportsvan aj po slovenských cestách...

Tipy, Testy, Golf

Test Volkswagen Golf Sportsvan: Významné plus

Súvisiace články

Testy, Golf

Test: Volkswagen Golf Sportsvan 1,5 TSI 130 k

Testy, Golf

TEST: S Golfom Sportsvan aj po slovenských cestách...

Tipy, Testy, Golf

Test Volkswagen Golf Sportsvan: Významné plus