Novinky, Arteon / 7. jún 2020 / 1 minúta ČÍTANIA

Dva Arteony sú lepšie, než jeden: pribudne Arteon Shooting Brake!

Aj keď oficiálna premiéra modelu sa uskutoční 24. júna, už teraz vieme prvé informácie o vynovenom Volkswagene Arteon.

Jeden z najkrajších modelov Volkswagenu sa čoskoro dočká modernizácie. Elegantný Volkswagen Arteon sa do našich sŕdc zapísal ako emotívne štvordverové kupé s vynikajúcimi schopnosťami zvládať dlhé trasy a zároveň ponúknuť nečakanú praktickú stránku.

Shooting Brake?

Kto potrebuje ešte praktickejšie auto, ale je zaľúbený do dizajnu Arteonu, môže sa tešiť. V pláne je totiž aj nový karosársky variant, a to športové kombi s postupne klesajúcou líniou strechy, alebo inak – Shooting Brake.

Novinky môžeme očakávať aj na poli technológií. Vynovený Arteon dostane úplne nový kokpit, ktorý kráča ruka v ruke s jeho výnimočnou charizmou. Jeho súčasťou bude aj nový komunikačno-zábavný systém MIB3, ktorý mu zaručí tie najnovšie schopnosti v oblasti konektivity. Predpokladáme aj podporu Car2X technológie. Volkswagen Arteon dostane po vzore modelov PassatGolf aj asistenčný systém Travel Assist, ktorý umožňuje čiastočne autonómnu jazdu v rozmedzí rýchlostí 0 – 210 km/h. Očakávame aj vylepšené LED svetlá IQ.Light s technológiou Matrix LED.

Nové motory sa postarajú o lepšie emisie a nižšiu spotrebu. Môžeme očakávať motor 2.0 TDI Evo,  ale aj iné, výkonnejšie pohonné jednotky alebo motory podporené mild-hybrid technológiou. V ponuke opäť nebude chýbať ani pohon 4Motion či dvojspojková automatická prevodovka DSG.

Premiéra Arteonu sa odohrá 24. júna.